to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 01.02.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 1/2)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, οι τουρκικές προκλήσεις, τα Ίμια, η διαπραγμάτευση, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που παραμείνουν κρατούμενοι, οι διεθνείς αντιδράσεις για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



Πίσω από τις ατάκες και τις εντυπωσιακές αντεγκλήσεις που επέλεξαν τα κανάλια από τη συνεδρίαση της Βουλής, υπάρχει η ουσία...

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τη νομιμότητα της δανειοδότησης των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμμένουν στη γραμμή  «καμία διαπλοκή, καμία παρατυπία» και αποφέυγουν να απαντήσουν στις επίμονες εκκλήσεις εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ για το πότε θα αποπληρώσουν τα δάνειά τους, ενώ τις εντυπώσεις προσπάθησε να κλέψει ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης με το επεισόδιο που προκάλεσε. Η ΝΔ επιδιώκει να μεταφέρει το πλάνο στον ΣΥΡΙΖΑ που «επιχειρεί να ελέγξει τα ΜΜΕ και να εκφοβίσει τους τραπεζίτες» ενώ το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε «απόπειρα στοχοποίησής του» στο πόρισμα της Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας της,  Σ. Φάμελλος επέκρινε προσωπικά τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, διατύπωσε σοβαρότατες καταγγελίες για τον ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και αιχμές για τα καθυστερημένα πορίσματα της ΤτΕ που συντάχθηκαν, όπως είπε, αφού οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η μια την άλλη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, για τα δάνεια χωρίς εγγυήσεις, μεταξύ των οποίων και 211 εκατομμύρια που δανείστηκε η ΝΔ ως «δανεικά και αγύριστα», αλλά και το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο για 11 χρόνια δεν καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ (διαβάστε αναλυτικά).
 


 

Τουρισμός και βιομηχανία στο επίκεντρο των 821 επενδυτικών σχεδίων 2,2 δισ. ευρώ που υποβλήθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο

Οχτακόσια εικοσιένα επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας. (αναλυτικά)

 


 

«Κλείδωσαν τους εργαζόμενους και τους υποχρέωσαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις»

Σε σοβαρή καταγγελία για επιχείρηση στον πρωτογενή τομέα που δραστηριοποιείται στην κεντρική Ελλάδα, προχώρησε ο γγ του υπουργείου Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Zεστή αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα σήμερα στο Κερατσίνι, με το φακό του left.gr 

Στα θρανία του σχολείου κάθισαν για πρώτη φορά τα 25 προσφυγόπουλα, που εδώ και μήνες διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό. Θερμή υποδοχή και δυνατό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το σχολείο, κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και λουλούδια, καθώς και πανό καλωσορίσματος. (αναλυτικά)


 

Ξεπέρασαν τις 23.000 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, από τα μεσάνυχτα έως και τις 4.30 μ.μ., επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 265.000 πολίτες, εκ των οποίων 23.689 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους και υπέβαλαν αιτήσεις. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι επέλεξαν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, 22.208 πολίτες υπέβαλαν μόνοι τους την αίτηση, 936 μέσω ΚΕΠ και 545 μέσω δήμων.(αναλυτικά)


 

Η Ελληνικός Χρυσός στοχοποιεί και την Ευρωβουλή - Τι σχολιάζει η Κ. Κούνεβα στην «Εφ.Συν.»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στις 27/1 ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός απέστειλε επιστολή προς την ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, κοινοποιώντας την σε όλα τα σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας. Με την εν λόγω επιστολή, η εταιρεία εγκαλεί την Κούνεβα για «τις τοποθετήσεις της στην Επιτροπή Αναφορών, αλλά και τις σχετικές δηλώσεις της στον Τύπο»... (αναλυτικά)


 

Ενδείξεις βελτίωσης του τραπεζικού τομέα

Ενδείξεις βελτίωσης του τραπεζικού τομέα αποτελούν η επιστροφή των τραπεζών σε οργανική κερδοφορία, η αυξανόμενη πρόσβαση στις αγορές και η σταθεροποίηση των υπολοίπων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, επισήμανε η ΕΕΤ σε συνάντηση με τον Ε. Τσακαλώτο. (αναλυτικά)


 

Όχι σε εκβιασμούς και απειλές: Νέο πλαίσιο λειτουργίας για τις εισπρακτικές εταιρείες

Γ.Γ. Εμπορίου: Ενημέρωση από εισπρακτικές εταιρείες μονάχα ανά 7 ημέρες επιδιώκει το υπουργείο - αλλά κατόπιν διαβούλευσης με την ΕΕΤ. "Το θεσμικό πλαίσιο ανάκτησης οφειλών δεν ταυτίζεται με εκβιασμούς και απειλές που έχουν εφαρμόσει οι εταιρείες" (αναλυτικά)


 

Ο Π. Πολάκης εγκαινίασε την πλήρως εξοπλισμένη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης που παρέμενε κλειστή από το 2010

Ο κ. Πολάκης, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού του 2017 θα λειτουργήσουν 100 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας, οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι φέτος λειτουργούν 125 περισσότερες κλίνες ΜΕΘ απ΄ότι πέρσι. (αναλυτικά)


 

Δ. Σιμόπουλος για Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία: Ας πάψουμε να μεμψιμοιρούμε

Η δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) «θα φέρει χρήματα στη χώρα μας κι όχι το αντίθετο» σημειώνει ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου. (αναλυτικά)


 

Πρόστιμα 1.156.000 ευρώ σε τράπεζες, εισπρακτικές εταιρείες, ινστιτούτα αδυνατίσματος και σε μία ασφαλιστική

Πρόστιμα ύψους 1.156.000 ευρώ για καταστρατήγηση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία του καταναλωτή επέβαλε το 2016 η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας. (αναλυτικά)


 

Σ. Φάμελλος: Βασική προτεραιότητα του ΥΠΕΝ η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών

Ως «μία από τις βασικές προτεραιότητες του ΥΠΕΝ και ένα σημαντικό εργαλείο, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την αειφορική ανάπτυξη της χώρας», χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο. (αναλυτικά)


 

Με προεδρικό διάταγμα θωρακίζεται ο υγρότοπος Βουρκαρίου ώστε να αξιοποιηθεί με όρους βιώσιμης ανάπτυξης

Θωρακίζεται θεσμικά πλέον από κάθε επιβουλή ο υγρότοπος Βουρκαρίου Μεγάρων και Πάχης, καθώς το προσεχές διάστημα αναμένεται να δημοσιευτεί το προεδρικό διάταγμα, με το οποίο οριοθετείται και χαρακτηρίζεται η περιοχή ως Περιφερειακό Πάρκο, όπως έγινε γνωστό, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)