to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 08.12.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 8/12)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 στη Βουλή και οι απεργιακές κινητοποιήσεις


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Πυρά Αχτσιόγλου προς την Επίτροπο Απασχόλησης: Δεν μπορεί οι θεσμοί να βάζουν εμπόδια στην επαναφορά του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Η υπουργός Εργασίας, απευθυνόμενη προσωπικά στην Ευρωπαία επίτροπο απασχόλησης, Βελγίδα Μαριάν Τίσεν, της ζήτησε να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη «χάρτα θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων της Ευρώπης», η οποία διασφαλίζει το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. (αναλυτικά)


 

Καμία φορολογική αύξηση των ναυτικών στους προϋπολογισμούς 2017-2018, διαβεβαίωσε ο Ευ. Τσακαλώτος

«Και ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία φορολογική αύξηση των ναυτικών», διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. (αναλυτικά)


 

«Προσλήψεις χωρίς λόγο» για την «Καθημερινή» η αποκατάσταση της αδικίας στην ΚΤΥΠ - Η απάντηση του υπ. Υποδομών

Με την υιοθέτηση τροπολογίας που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, «η κυβέρνηση έρχεται να θεραπεύσει για δεύτερη φορά κοινωνικές αδικίες σε βάρος εργαζομένων της ΚΤΥΠ Α.Ε.», τονίζει το υπουργείο απαντώντας σε δημοσίευμα της «Καθημερινής». (αναλυτικά)


 

Ν. Παππάς: Ας το πάρουν χαμπάρι οι καναλάρχες, τα πράγματα άλλαξαν

«Ας το πάρουν χαμπάρι. Τα πράγματα άλλαξαν. Δεν αποφασίζουν οι καναλάρχες ποιος θα λειτουργεί και ποιος όχι. Αποφασίζει η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απαντώντας στη σημερινή ανακοίνωση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). (αναλυτικά)


 

Morgan Stanley: Η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξεως του 0,1%, ενώ για το 2017 εκτιμά πως η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,8%. (αναλυτικά)


 

Τ. Πετρόπουλος: Μέχρι 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν όλες οι συντάξεις και μέχρι Ιούνιο 2017 όλα τα εφάπαξ

Μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα δοθούν όλες οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ και μέχρι 22 του ίδιου μήνα θα έχουν καταβληθεί τόσο του ΙΚΑ όσο και των υπόλοιπων ασφαλισμένων συνταξιούχων. (αναλυτικά)


 

Στ. Κοντονής: 3 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές

Αυξημένος κατά 3 εκατομμύρια ευρώ θα είναι φέτος ο προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης, προανήγγειλε ο υπουργός, Σταύρος Κοντονής, και το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές της χώρας. (αναλυτικά)



 

Μειώνεται κατά 200 εκατ. ευρω ο ELA

Οπως επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος η μετά από αίτημα της μείωση του ανώτατου ορίου αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα. (αναλυτικά)


 

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

Είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πιστωτών της Ελλάδας να δείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την ελάφρυνση χρέους της, τονίζει το Bloomberg σε άρθρο γνώμης του με τίτλο: «Η Ευρώπη διστάζει ακόμη για την Ελλάδα», ενώ σε άρθρο του Σάιμον Νίξον στην Wall Street Journal τονίζεται ότι η Ελλάδα και όχι η Ιταλία αποτελεί την πιο επείγουσα δοκιμασία της δυνατότητας της Ευρωζώνης να λαμβάνει αποφάσεις. (αναλυτικά)


 

Χρηματοδότηση των δήμων για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε τις αποφάσεις για την οικονομική ενίσχυση των Δήμων Σκύδρας, Πρέβεζας, Κεφαλλονιάς και Τυρνάβο. (αναλυτικά)


 

Στο 23,1 % η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Στο 23,1 % υποχώρησε η ανεργία τον Σεπτέμβριο του 2016 από 23,3% που ήταν φέτος τον Αύγουστο, και 24,7 % που ήταν πέρυσι το Σεπτέμβριο. (αναλυτικά)


 

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Δεν ευσταθούν τα στοιχεία της WSJ ότι αγνοούνται τα ίχνη 13.000 προσφύγων

Το υπουργείο τονίζει πως συνεργάζεται με τις κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες, το λιμενικό και την αστυνομία, θεσμοί που έχουν και την ευθύνη της καταγραφής, η οποία αποστέλλεται καθημερινά και είναι ακριβής. (αναλυτικά)


 

Υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για ένταξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για την ένταξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ. (αναλυτικά)


 

Χρ. Σπίρτζης: Τον Μάρτιο σε κυκλοφορία η Ιόνια Οδός

«Τον Μάρτιο θα δοθεί σε κυκλοφορία ολόκληρη η Ιόνια Οδός», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα εργοτάξια στον αυτοκινητόδρομο και την δίδυμη σήραγγα της Κλόκοβας. Δημοπρατούνται σε λίγες ημέρες το τέταρτο και το πέμπτο τμήμα του οδικού έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου (αναλυτικά)


 

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους έως 360 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες από τον ΟΓΑ

Τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους έως 360 ευρώ, σε ανασφάλιστους υπερήλικες γνωστοποιεί ο ΟΓΑ, με εγκύκλιο που υπογράφει ο διοικητής του Ταμείου, Αθανάσιος Μπακαλέξης. (αναλυτικά)


 

Enterprise Greece: Νέες συμφωνίες υπέγραψαν Ελληνικές επιχειρήσεις για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή 21 ελληνικών εταιρειών του κλάδου των τροφίμων στο Τόκυο και στη Σεούλ που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε) σε συνεργασία με τους επικεφαλής των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών πρεσβειών μας στο Τόκυο και τη Σεούλ. (αναλυτικά)

 


 

Επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε όλους τους δήμους της χώρας

Με το άρθρο 22 του νομοσχεδίου "Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85)." το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης επεκτείνεται, από 01-01-2017 σε όλους τους Δήμους της Χώρας. (αναλυτικά)


 

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των εργαζομένων, με αφορμή το εργατικό ατύχημα στα Everest της 3ης Σεπτεμβρίου

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)


 

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στη χώρα μας από το Ισραήλ, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τις συναντήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα, οι επικεφαλής των ξένων αρχών στη χώρα μας, μετέφεραν στον Έλληνα υπουργό την αισιοδοξία τους για τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των μεταρρυθμίσεων. (αναλυτικά)


 

Συνεχίζονται οι αθλιότητες της «Καρυπίδης» κατά των εργαζομένων - Παρέμβαση προαναγγέλλει το υπ. Εργασίας

«Καμία προσπάθεια δήθεν εξυγίανσης δεν θα επιτραπεί να γίνει σε βάρος των εργαζομένων, παρά μόνο μέσα από την προστασία των δικαιωμάτων τους, των θέσεων εργασίας και της αποπληρωμής των δεδουλευμένων», τονίζει το υπουργείο Εργασίας. (αναλυτικά)


 

74 παράνομες στοιχηματικές εταιρίες προστέθηκαν στη «μαύρη λίστα» της Ε.Ε.Ε.Π.

Νέο σημαντικό χτύπημα στον παράνομο τζόγο από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων καθώς στη «μαύρη λίστα» με τις παράνομες στοιχηματικές εταιρίες προστέθηκαν ακόμη 74 ιστοσελίδες. (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Προπληρωμή επιδομάτων 2016-2017

Νωρίτερα θα καταβληθεί, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από απόφαση του ΟΑΕΔ, το δώρο Χριστουγέννων 2016 και το επίδομα ανεργίας στους επιδοτούμενους ανέργους. (αναλυτικά)


 

600.000 ευρώ για την ενίσχυση των καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους. (αναλυτικά)


 

Η Ελλάδα θα συμμετέχει ξανά στα προαιρετικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Ευκαιρίες για την ενίσχυση της εθνικής διαστημικής βιομηχανίας και της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας. (αναλυτικά)


 

Ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία τα «κατορθώματα» του Αχ. Μπέου

«Ομολογούμε ότι δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο Μπέος θα τραμπούκιζε σε βάρος θεσμικού παράγοντα της πόλης μας, του Λάζαρου Γαϊτάνη, προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, μέσα στον Μητροπολιτικό Ναό την ώρα της λειτουργίας ανήμερα του Αγίου Νικολάου» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. (αναλυτικά)


 

Έτοιμο σε έξι μήνες το Σχέδιο Γενικής Διάταξης του Πάρκου Τρίτση

Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες μετρήσεις, το Πάρκο Τρίτση (έκτασης 1.198 στρ.) έχει επισκεψιμότητα που αγγίζει τα μεγέθη του Εθνικού Κήπου, τον οποίον επισκέπτονται, είτε ως περαστικοί, είτε για βόλτα, ένα εκατ. άνθρωποι ετησίως. (αναλυτικά)


 

Λύση για εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων ελαιοτριβείων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά μέτρα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ελαιοτριβείων αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα για την ποιότητα ζωής στην ελληνική περιφέρεια και τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας. (αναλυτικά)


 

Δεν κλείνει το κολυμβητήριο το χειμώνα – Ευχαριστεί Βασιλειάδη, Συναδινό ο ΝΟΧ

Ανοικτό θα εξακολουθήσει να παραμένει το κολυμβητήριο Χανίων και ειδικότερα η 50άρα πισίνα, καθώς η Πολιτεία ενέκρινε την έκτακτη επιχορήγηση για πετρέλαιο ύψους 30.000 ευρώ, κάτι που γίνεται γνωστό μέσω σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων. (αναλυτικά)


 

Αναβαθμίζεται το ιστορικό κέντρο της Νίκαιας

Tο έργο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ έχει δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)