to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 06.04.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 6/4)

Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησαν η διαπραγμάτευση, η τελετή παράδοσης της σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Κατέρρευσαν οι fake «καταγγελίες»: Διαψεύδει και πατέρας του νεογέννητου τις τερατολογίες της ΠΟΕΔΗΝ

«Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους» τονίζει ο πατέρας διαψεύδοντας και αυτός με τη σειρά του καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, ότι «κινδύνεψε η ζωή εγκύου γυναίκας και νεογνού» στο νοσοκομείο Ζακύνθου - Την καταγγελία είχαν διαψεύσει τόσο η διοικήτρια του νοσοκομείου, Δέσποινα Τσαρίδου, όσο και οι συντονιστές διευθυντές των παιδιατρικών κλινικών του ίδιου νοσοκομείου και του «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου της Πάτρας, στο οποίο διακομίστηκε το εν λόγω νεογνό. (αναλυτικά)


 

Ν. Παππάς για τη Βενεζουέλα: Αυτονόητη η επιδίωξη εμπορικών σχέσεων

«Είμαι στη διάθεση της επιτροπής για οτιδήποτε, η Ν.Δ. μπορεί να αιτηθεί ό,τι θέλει» δήλωσε ο υπουργός ΨΗΤΠΕ Νίκος Παππάς, καθώς η Ν.Δ. έθεσε με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Ειδική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θέμα για το ταξίδι της Βενεζουέλας. (αναλυτικά)


 

50 εκατ. ευρώ για την επιχορήγηση του ΟΑΕΔ για τον Απρίλιο 2017

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 50 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Απαλλάσσονται από τις χρεώσεις για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας οι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και Τιμολογίου Πολυτέκνων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποκαθιστά μια άνιση μεταχείριση των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και του Τιμολογίου Πολυτέκνων, που ίσχυε ως τώρα. Με διάταξη απαλλάσσεται από τη χρέωση ΥΚΩ (υπηρεσίες κοινής ωφέλειας) το σύνολο των καταναλώσεων των δικαιούχων του ΚΟΤ και του Τιμολογίου Πολυτέκνων μέχρι τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης, που ισχύουν για κάθε κατηγορία δικαιούχων. (αναλυτικά)


 

Ενισχύσεις 170 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη αγροτικών προϊόντων

Η νέα Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του Μέτρου, η οποία διαμορφώθηκε μετά από ευρεία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, προβλέπει απλουστευμένες διαδικασίες, τόσο για ένταξη των επενδυτικών σχεδίων (χωρίς γνωμοδοτική επιτροπή που καθυστερούσε τις εντάξεις), όσο και την υλοποίησή τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες, χωρίς να αφήνει περιθώρια για ερμηνείες. (αναλυτικά)


 

Το σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε μία εβδομάδα αναρτάται στη Διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ σειρά παίρνουν και οι μεταρρυθμίσεις για το νέο Λύκειο που θα ανακοινωθούν στο τέλος Ιουνίου και θα υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη τριετία. (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Το ΙΚΥ, ανταποκρινόμενο στην ανάθεση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκηρύσσει για το ακαδ. έτος 2016-2017, κατ’ ελάχιστον 3685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας. (αναλυτικά)


 

Μειώθηκε η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία, λυσσάνε αυτοί που επενδύουν στην καταστροφή

Πέρα από τις 170.000 νέες θέσεις εργασίας, κατά 38.000 περισσότερες από τις απώλειες του Μαρτίου, μειώθηκε κατά σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες η μερική απασχόληση και η ανασφάλιστη εργασία, είπε ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας «στο Κόκκινο» και το Στάθη Σχινά. (αναλυτικά)


 

Μειωμένη κατά 0,8% η ανεργία τον Ιανουάριο έναντι του Ιανουαρίου του 2016

Στο 23,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο εφέτος και μειώθηκε μεν κατά 0,8 της μονάδας από το 24,3% τον Ιανουάριο πέρυσι, αλλά παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το αναθεωρημένο προς τα άνω 23,5% τον Δεκέμβριο 2016. (αναλυτικά)


 

Προγράμματα απασχόλησης για όσες χάνουν τη σύνταξη χηρείας

Την ενεργοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ρύθμισης για τις συντάξεις χηρείας προανήγγειλε, από το βήμα της Βουλής, ο Τάσος Πετρόπουλος. (αναλυτικά)


 

ΔΕΗ: Πλήρης η επάρκεια του υφιστάμενου παραγωγικού δυναμικού ηλεκτρικής ενέργειας

Ανακοίνωση της η ΔΕΗ για τα περί κινδύνου εκτεταμένης έλλειψης τροφοδοσίας της χώρας με τηλεκτρική ενέργεια τους θερινούς μήνες. (αναλυτικά)


 

«Η ΕΡΤ μέρα με την ημέρα κερδίζει το στοίχημα»

«Είμαστε στην κατεύθυνση να μπορέσουμε να εξορθολογίσουμε και άλλο τη λειτουργία της εταιρείας. Δηλαδή, εκεί που υπήρχαν κενά στην παραγωγή έργου -τα οποία δυστυχώς η διοίκηση αναγκαζόταν και αναγκάζεται να τα καλύψει με συμβάσεις με εξωτερικές εταιρείες- να προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, ώστε και το κόστος να μειωθεί για την εταιρεία και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται καλύτερα». (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)