to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:37 | 03.11.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 3/11)

Στο επίκεντρο οι διαμαρτυρίες των συνταξιούχων, η συζήτηση στη Βουλή των τροπολογιών του νόμου Παππά, οι εξελίξεις στη Βρετανία με το Brexit, τα πολύνεκρα ναυάγια με μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης, οι αμερικανικές εκλογές... (αναλυτικά)


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Υπέρβαση εσόδων 2,3 δισ. για τον προϋπολογισμό στο 10μηνο του 2016

Νέα σημαντική υπέρβαση των εσόδων καταγράφηκε για τον μήνα Οκτώβριο 2016, με αποτέλεσμα το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2016 να παρουσιάζουν υπέρβαση κατά 2,32 δισ. ευρώ από τον στόχο του προϋπολογισμού όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της ΓΓΔΕ. (αναλυτικά)


 

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η Ευρω-αραβική Σύνοδος: Η Ελλάδα καθοριστικός παράγοντας για το μέλλον των σχέσεων Ευρώπης και Αραβικού Κόσμου

Με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης διεξάγεται σήμερα 3 και και αύριο 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα η Ευρω-αραβική Σύνοδος «Εταίροι για την Ανάπτυξη», για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Aραβικού κόσμου με στόχο να αναπτυχθεί μια πιο αντιπροσωπευτική και δυναμική πλατφόρμα για την διεξαγωγή συζητήσεων για μια ευρωαραβική στρατηγική συνεργασία και συμμαχία μεταξύ των δύο οικονομικών και πολιτικών ενώσεων. Το πρώτο ευρωαραβικό παγκόσμιο συνέδριο αναμένεται να θέσει τα θεμέλια για έναν δραστήριο και ουσιαστικό ευρωαραβικό διάλογο. Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Την εναρκτήρια ομιλία στην Ευρω-Αραβική Σύνοδο εκφώνησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. (αναλυτικά)

 


 

Εκ νέου απόρριψη του σχεδίου της «Ελληνικός Χρυσός» για τη μονάδα μεταλλουργίας στις Σκουριές, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Μια κρίσιμη για την υπόθεση των Σκουριών απόφαση έλαβε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος απορρίπτοντας την από 9 Σεπτεμβρίου 2016 αίτηση Θεραπείας της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός για την ανάκληση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί επιστροφής του προσαρτήματος «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΑΛΚΟΥ, ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΙΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟΥ». (αναλυτικά)

 


 

Eurostat: Στο 23,2% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας τον Ιούλιο

Στο 23,2% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016, σε σχέση με τον Ιούνιο (23,4%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. (αναλυτικά)


 

Π. Σκουρλέτης: Στο Δημόσιο το 51% της ΔΕΗ - Να ξεμπερδεύουμε με τη δέσμευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την πώληση του 17%

«Η ΔΕΗ έχει παρελθόν, έχει παρών και θα έχει και μέλλον, και η σημερινή κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, ώστε οι επόμενες γενιές να αισθανθούν την ασφάλεια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που ένοιωσαν οι προηγούμενες» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας. (αναλυτικά)


 

Στ. Κοντονής: Βάζουμε τελεία στο καθεστώς σήψης και διαφθοράς στο ποδόσφαιρο που είχε υψηλούς πολιτικούς προστάτες

Με την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για την ΕΠΟ παρακάμπτεται το Καταστατικό της ώστε η Επιτροπή Εξομάλυνσης που διόρισε η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ θα ασκεί νομίμως το έργο της. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι σε περίπτωση που σε αθλητική ομοσπονδία οριστούν από την οικεία διεθνή ομοσπονδία ειδικά όργανα διοίκησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένη εντολή, τα όργανα αυτά αναλαμβάνουν άμεσα τις αρμοδιότητες που απαιτούνται και υποκαθιστούν τα καταστατικά όργανα της ομοσπονδίας. (αναλυτικά)

 


 

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ: Πληθαίνουν οι διεθνείς πρωτοβουλίες για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας

Ομόφωνα και με ενθουσιασμό, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την περασμένη Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2016, να απευθυνθεί σε διεθνείς οργανώσεις και αριστερά κόμματα στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη ενός νέου κινήματος αλληλεγγύης με την Ελλάδα στην επικείμενη μάχη για την ελάφρυνση του δυσβάστακτου δημόσιου χρέους της χώρας μας. (αναλυτικά)


 

«Έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη απονομή συντάξεων», τονίζει ο διοικητής του ΙΚΑ

Τη διαβεβαίωση ότι το ΙΚΑ έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη απονομή συντάξεων δίνει ο διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τα χθεσινά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) σχετικά με την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση. (αναλυτικά)



 

Απόκλιση άνω των 40 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη

Μετά από έλεγχο των αρμόδιων αρχών, ο Σταύρος Ψυχάρης παρουσιάζει απόκλιση 40 και πλέον εκατ. ευρώ, σε σχέση με αυτά που έχει δηλώσει, όπως προκύπτει από έρευνα που διήρκησε καιρό, και διατάχθηκε άμεσα έλεγχος από την Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. (αναλυτικά)


 

Έντονες αντιδράσεις για τη ρατσιστική κατάληψη ακροδεξιών στον Βοτανικό

Η κατάληψη πραγματοποιείται από σύλλογο που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό. Το ιδεολογικό στίγμα των καταληψιών προκύπτει και από τις δηλώσεις τους ότι η «στέγη αστέγων», όπως επιγράφεται, προορίζεται μόνο για Έλληνες. Οι ίδιοι, αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες». Οι καταληψίες υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούν στοιχεία σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο. (αναλυτικά)



 

Ξεκινά η λειτουργία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους

Αρμοδιότητα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους είναι η ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών. Εξειδικευμένα στελέχη θα δίνουν συμβουλές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα μεσολαβούν στις τράπεζες για τη διαχείριση των χρεών τους, για ρυθμίσεις και διακανονισμούς και παράλληλα, θα μεριμνά για την ομαλή λειτουργία του δικτύου 30 τοπικών Κέντρων Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), σε όλη τη χώρα. (αναλυτικά)
 


 

Μείωση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 700 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 700 εκατ. ευρώ στα 51,1 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). (αναλυτικά)


 

Γ. Χουλιαράκης: Από τώρα η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων απομείωσης του χρέους

Τη σημασία της από τώρα παραμετροποίησης των μεσοπρόθεσμων μέτρων απομείωσης του χρέους υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, μιλώντας στην σχετική Υποεπιτροπή της Βουλής. Ο Γ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι τα μέτρα αυτά θα υλοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018, είναι όμως σημαντικό να παραμετροποιηθούν από τώρα ώστε, από την μία η χώρα να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσιονομικής χαλάρωσης, κι από την άλλη να δοθεί το σήμα στις αγορές ότι σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών, το 2019, θα υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών. (αναλυτικά)


 

Γ. Σταθάκης στην Ευρωαραβική Σύνοδο: Όλες οι προβλέψεις για το 2017 μιλάνε για ανάκαμψη που θα προσεγγίζει το 3%

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η μακρά περίοδος ύφεσης μπορεί και πρέπει να αποτελεί παρελθόν για τη χώρα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στην Ευρωαραβική Σύνοδο και αναφέρθηκε στη στόχευση που υπάρχει, ώστε η αναπτυξιακή προοπτική που έχει δημιουργηθεί να είναι βιώσιμη. (αναλυτικά)


 

Με νέο νομοσχέδιο: Επανεκκίνηση της ψυχιατρικής περίθαλψης προανήγγειλε ο Ανδρ. Ξανθός

«Στον κατακερματισμένο κόσμο των ψυχιατρικών ασθενών δεν μπορούμε να παρέχουμε κατακερματισμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας», τόνισε ο υπουργός Υγείας και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, το οποίο βρίσκεται, ήδη, σε διαβούλευση και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. (αναλυτικά)


 

Ξεκίνησε η συζήτηση για το «ευρωπαϊκό διαβατήριο» προσφύγων φοιτητών

Με γόνιμους προβληματισμούς ξεκίνησαν σήμερα στο ΥΠΠΕΘ οι εργασίες του πιλοτικού προγράμματος για το Ευρωπαϊκό διαβατήριο ακαδημαϊκών προσόντων προσφύγων φοιτητών. (αναλυτικά)


 

ΟΑΣΑ: Σε ανοδική τροχιά οι εισπράξεις, λόγω της αναβάθμισης των προσφερόμενων συγκοινωνιακών υπηρεσιών

Αυξημένες ήταν οι εισπράξεις του Ομίλου ΟΑΣΑ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2015. (αναλυτικά)


 

Περιφέρεια Αττικής: Στα σκαριά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Δημοσιεύθηκε η Διακήρυξη Διαγωνισμού. (αναλυτικά)


 

Στέγη για 32 ασυνόδευτα παιδιά στο νέο ξενώνα στο Καλαμάκι

Άλλα 1.490 παιδιά περιμένουν την τοποθέτησή τους σε σχετικές δομές. (αναλυτικά)


 

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 τεσσάρων έργων συντήρησης των λιμένων Έβρου

Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2016, τεσσάρων έργων συντήρησης που αφορούν λιμένες του Έβρου, συνολικού προϋπολογισμού 126.480 ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. (αναλυτικά)


 

«Ανοίγουν τα φτερά τους» τα υδροπλάνα στο Ιόνιο: Εγκρίθηκαν όλες οι προγραμματικές συμβάσεις

Την έγκριση όλων των προγραμματικών συμβάσεων για τα υδατοδρόμια στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, ενώ ήδη έχουν εξασφαλιστεί και οι δαπάνες της κατασκευής των υδροπλάνων. (αναλυτικά)

 
 
 


Κλείνουν σε λίγους μήνες οι τελευταίες παράνομες χωματερές - Εξαλείφονται τα ευρωπρόστιμα

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν στα μέσα του 2017 οι ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι, που όχι μόνο επιβαρύνουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία αλλά και προκαλούν οικονομική αιμορραγία στη χώρα μας, εξαιτίας των προστίμων που υποχρεώνεται να καταβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. (αναλυτικά)


 

Εγκρίθηκε η πρώτη φάση σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για τη δυτική Μακεδονία ύψους 66,7 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο η διαδικασία του πρώτου μέρους αξιολόγησης των προτάσεων από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, που αφορούν τις Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), για τους πέντε μεγάλους δήμους, πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας. (αναλυτικά)


 

Προσλήψεις 163 αναπληρωτών δευτεροβάθμιας μειωμένου ωραρίου στην Παράλληλη Στήριξη

Προσλαμβάνονται 163 εκπαιδευτικοί ΕΑΕ κλάδων ΠΕ02.50, ΠΕ03.50 και ΠΕ04.50 στη Β/θμια Εκπαίδευση ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης με ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες». (αναλυτικά)


 

Μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες: Ο 15χρονος Ανδρόνικος ξεκινά το δεύτερο μέρος του περίπλου της Λέσβου

Το δεύτερο μέρος του περίπλου της Λέσβου, με ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος (τύπου optimist), ξεκίνησε πριν από λίγο ο 15χρονος Ανδρόνικος Κόρακας - Κοντός. Όπως είναι γνωστό, ο 15χρονος Ανδρόνικος πραγματοποιεί, από την περασμένη Δευτέρα, έναν δεκαήμερο περίπλου του νησιού, στέλνοντας με το δικό του τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο. (αναλυτικά)


 

Συντονισμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

H Περιφέρεια Αττικής δρώντας με γνώμονα τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών - χρηστών του οδικού δικτύου, ξεκίνησε από αρχές Μαΐου 2016 μια συντονισμένη προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας των κυριότερων οδικών αρτηριών του κέντρου της Αθήνας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)