to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 29.06.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 29/6)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο καύσωνας, η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ο θάνατος της Νανάς Καραγιάννη...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Στα όρια της προβοκάτσιας: Η ΝΔ θέτει ως στόχο την αποσταθεροποίηση

Σε τρία επίπεδα κινείται το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης που έχει θέσει σε λειτουργία η ΝΔ. Μετά τη συνδρίαση του Eurogroup που επισφράγισε την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, γεγονός το οποίο έβαλε τέλος στους σχεδιασμούς της ΝΔ που είχε ποντάρει στο "ναυάγιο", το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί να εφαρμόσει έναν σχεδιασμό που στηρίζεται σε προβοκάτσιες ακροδεξιάς κοπής και σε κινήσεις που έχουν μοναδικό στόχο τη φθορά της κυβέρνησης. Τα τρία αυτά επίπεδα περιλαμβάνουν τους τακτικισμούς του κόμματος στο θέμα της κινητοποίησης των συμβασιούχων στην καθαριότητα, στην κινητοποίηση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια αλλά και την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1. (αναλυτικά)



 

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης

Η κυβέρνηση έχει λάβει το σχέδιο της συμφωνίας με το ΔΝΤ (MEFP) με τη μορφή «letter of intent» και αναμένεται να το υπογράψει και να το επιστρέψει πάλι με τη μορφή «επιστολής προθέσεων» (letter of intent), προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόφαση που πρέπει να λάβει το Ταμείο έως τις 26 Ιουλίου για μία συμφωνία επί της αρχής για το τρίτο πρόγραμμα. (αναλυτικά)


 

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα δείχνει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Θετικά νέα για την ελληνική οικονομία στέλνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. (αναλυτικά)


 

Χρυσαυγίτης βουλευτής απαγγέλλει δημόσια τον απαγορευμένο ύμνο των Ναζί... ενθουσιάζοντας Μιχαλολιάκο-Ζαρούλια

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει εγκαταλείψει την ιδεολογική της συγγένεια με τον ναζισμό, όπως προκύπτει άλλη μια φορά από το βίντεο συγκέντρωσής της στον Ασπρόπυργο στις 22 Ιουνίου 2017, στο οποίο παραπέμπει... (αναλυτικά)


 

Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες που εμπλέκουν τον Σημίτη σε μίζες για το C4I

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έχουν μπει οι καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες, αφήνονται υπόνοιες χρηματισμού ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την υπογραφή της σύμβασης του c4i. (αναλυτικά)


 

Υπ. Παιδείας: Το διδακτικό υλικό στα Θρησκευτικά αποφασίζεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής κι όχι από εμάς

Το μάθημα των Θρησκευτικών άλλαξε και δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν... (αναλυτικά)


 

«Έλληνες» και... «Ανθέλληνες» μέρος 2: Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση Βαρβιτσιώτη

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αννέτα Καββαδία και Γιώργος Ψυχογιός, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, αναφέρονται σε δήλωσή τους στη «ρητορική του ακραίου λαϊκισμού» του κ. Βαρβιτσιώτη. (αναλυτικά)


 

Αναβάθμιση της ιστοσελίδας kathimerinotita.gov.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης στην οποία προσβλέπει η πλατφόρμα της Καθημερινότητας (kathimerinotita.gov.gr), οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν ηλεκτρονικά, έγκυρη και επίσημη ενημέρωση για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν σημαντικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. (αναλυτικά)


 

Αισιοδοξία των αναλυτών για την Ελλάδα - Σε ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ομολόγων

H αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα αποτυπώνεται στο γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων της είναι οι χαμηλότερες από την περίοδο πριν ξεσπάσει η κρίση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι επενδυτές που αναζητούν αποδόσεις, θα αντιδράσουν θετικά στην έκδοση ελληνικών ομολόγων παρότι η χώρα δεν συμμετέχει ακόμη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προστίθεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.  (αναλυτικά)


 

Νομοθετική πρωτοβουλία για τους παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας

Νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, ώστε οι παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας να μην έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις προανήγγειλε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9». (αναλυτικά)


 

Πρόστιμο 805 χιλ. σε 9 κατασκευαστικές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με απόφασή της, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού σχετικά με τη νόθευση του διαγωνισμού «Περιβαλλοντική Αποκατάσταση – Ανάπλαση Χ.Α.Δ.Α. Νομού Πέλλας», διαπίστωσε ότι επιχειρήσεις συμμετείχαν σε συμφωνία ή/και εναρμονισμένη πρακτική με στόχο τη χειραγώγηση του επίμαχου διαγωνισμού, κατά παράβαση του άρθρου 1 του Ν.3959/2011. (αναλυτικά)


 

Λιπάσματα: Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση των 640 στρεμμάτων

Βραβεύτηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση, στο παλαιό δημαρχείο Δραπετσώνας, οι πέντε καλύτερες ιδέες των μελετητικών γραφείων που πήραν μέρος στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών, για την ανάπλαση των 640 στεμμάτων πρώην λιμενοβιομηχανικής περιοχής των «Λιπασμάτων». (αναλυτικά)


 

Ετοιμάζονται εξειδικευμένες παρεμβάσεις για την πλήρη ηλεκτρονική εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου μίλησε σε ενημερωτική εκδήλωση για τις Δημόσιες Συμβάσεις που διοργάνωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. (αναλυτικά)


 

Ξεκινά με 5 εκατομμύρια ευρώ το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

Στόχος του νέου Ταμείου (ΤΑΔΥΜ), είναι η βελτίωση της πρόσβασης των τοπικών επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, η ενθάρρυνση και η στήριξη των επενδύσεων, η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η εν γένει ανάπτυξη της οικονομίας της Δυτικής Μακεδονίας. Θα παρέχει χρηματοδότηση με εξαιρετικά χαμηλά ή ακόμα και μηδενικά επιτόκια ενώ η διάρκεια του δανεισμού θα προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των επιχειρήσεων. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)