to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 26.01.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 26/1)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η συνεδρίαση του Eurogroup, οι σχετικές δηλώσεις και οι αντιδράσεις, η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Συντονίζουν ξανά τα βήματά τους οι χώρες του Νότου

Brexit, ανάπτυξη και προσφυγικό θα είναι τα κεντρικά θέματα της νέας συνόδου κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στη Λισαβόνα όπου οι ηγέτες των επτά χωρών , μεταξύ των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας, θα συντονιστούν μεταξύ τους πριν από τις επόμενες συνόδους κορυφής της ΕΕ. (αναλυτικά)


 

Ερρίκος Ντυνάν: Τρεις υπουργοί μεθόδευσαν την εκχώρηση του νοσοκομείου

Στα χέρια της Δικαιοσύνης, έχει φτάσει επίσημη καταγγελία για την «πολιτική μεθόδευση», με κεντρικά πρόσωπα στο κάδρο των ευθυνών υπουργούς κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε σε ιδιωτικά συμφέροντα το Νοσοκομείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν (ΚΙΕΝ), με μεγάλη οικονομική ζημία και του ελληνικού Δημοσίου. (αναλυτικά)


 

«Προχωράμε μαζί»: Το φυλλάδιο και το πρόγραμμα εξορμήσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει τριήμερο εξορμήσεων σε όλη την Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες, θα διοργανωθεί σειρά εξορμήσεων σε όλη την Ελλάδα, με ανοιχτές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους και συνεντεύξεις τύπου σε τοπικά μέσα ανά νομό, με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Υπ. Υγείας: Μαθήματα απλής Πολιτικής Οικονομίας σε αντιπολίτευση και ΠΟΕΔΗΝ

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας με τα πρώτα επίσημα, αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, από αναφορές της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας και τις Διευθύνσεις Οικονομικών των Νοσοκομείων. (αναλυτικά)


 

Υπ. Παιδείας: Θα θωρακίσουμε την πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση - Νέες σχολικές μονάδες ανοίγουν τις πόρτες τους - Καμπάνια ενημέρωσης ενάντια στο μίσος της Χ.Α.

Με αφορμή τις απειλές που δέχθηκε η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, το υπουργείο «αποδοκιμάζει τις ακραίες συμπεριφορές που εμποδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο την απόφασή της να προχωρήσει στην υλοποίηση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων». (αναλυτικά)


 

Δ. Παπαδημούλης στο «Asia Today»: «Απαράδεκτο μία Ένωση 500 εκατ. ανθρώπων να μην είναι σε θέση να βρει λύση για 1,5 εκατ. πρόσφυγες» 

Δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, κατέγραψε το δημοφιλές, ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο «Asia Today», σε πρόσφατο διεθνές ρεπορτάζ του, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα στην ΕΕ. (αναλυτικά)

Α. Καββαδία - Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Φτάνει, πια, η υποκρισία!»

Την απολύτως υποκριτική στάση της Ευρώπης απέναντι στο τεράστιο προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα, στηλίτευσαν – από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο – οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία και Τασία Χριστοδουλοπούλου. (αναλυτικά)


 

Reuters: Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας το 2016 έφθασε το 1% ως 1,5% του ΑΕΠ

To πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2016 έφθασε το 1% ως 1,5% του ΑΕΠ το 2016, πάνω από τον στόχο του προγράμματος για πλεόνασμα 0,6% του ΑΕΠ, καθώς τα φορολογικά έσοδα βελτιώθηκαν, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης. (αναλυτικά)


 

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ παραποιεί την αλήθεια για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Η ΝΔ διά του αρμόδιου τομεάρχη της για ακόμη μία φορά παραποιεί την αλήθεια, παρουσιάζοντας αποσπασματικά τα στοιχεία που αφορούν τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή το υπουργείο Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Κ. Παπανάτσιου: «Σαφάρι» ελέγχων στα POS με στόχο την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε επαγρύπνηση και έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες προς τα συνεργεία διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων πρόληψης για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων. (αναλυτικά)


 

Θ. Φωτίου: Από την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι όσοι από τους 700.000 δικαιούχους υποβάλουν τις αιτήσεις μέσα στον Φεβρουάριο θα πάρουν κανονικά ότι δικαιούνται και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται να σπεύσουν όλοι την πρώτη ημέρα αλλά ούτε και την τελευταία». (αναλυτικά)


 

Πού και πώς θα λειτουργήσουν τα Γραφεία Δανειοληπτών

Για την άμεση δημιουργία 120 Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, μέχρι να υλοποιηθούν τα αντίστοιχα Κέντρα, ώστε να έχουν οι πολίτες απαντήσεις στα θέματα που τους απασχολούν σε σχέση με τις οφειλές τους, μίλησε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούσης στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στ. Σχινά. (αναλυτικά)


 

Σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με παρόχους

Παρατείνεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η διαβούλευση με τους επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής. (αναλυτικά)


 

Το υπ. Εργασίας «αρωγός στα δίκαια αιτήματα των απολυμένων των Metropolis, μέχρι την οριστική τους δικαίωση»

Σε συνάντηση των απολυμένων των καταστημάτων “METROPOLIS” με τον Ανδ. Νεφελούδη, την Τρίτη 24/1, τέθηκαν επί τάπητος τέθηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που τους απασχολούν. (αναλυτικά)


 

Υπηρεσία Ασύλου: Επίσπευση ολοκλήρωσης πλήρους καταγραφής 2.500 αιτούντων άσυλο

«Η Υπηρεσία Ασύλου εργάζεται για την πλήρη καταγραφή και περαιτέρω διαχείριση των 27.592 αιτούντων άσυλο», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ενώ ζητείται από όσους είχαν ραντεβού πλήρους καταγραφής μετά την 1η Φεβρουαρίου, στα Περιφερειακά Γραφεία Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης ή στο Αυτοτελές Κλιμάκιο Μετεγκατάστασης Αλίμου, να επιβεβαιώσουν εκ νέου την ημερομηνία και τον τόπο πλήρους καταγραφής τους. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)