to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 16.02.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 16/2)

Οι εξελίξεις και δηλώσεις για το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η σχετική ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο, οι αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επίθεση των οπαδών της Σάλκε στη Θεσσαλονίκη...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Πόρισμα: Διέγραψαν πρόστιμα 100 εκατ. ευρώ σε εταιρείες και «επωνύμους»

Σύμφωνα με τη Documento: Αναστασιάδης και Λιακουνάκος φιγουράρουν στο πόρισμα εκατό σελίδων ειδικού συνεργείου ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών για την αμαρτωλή περίοδο 2012-2013. Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών «εξαφάνιζε» πρόστιμα και φόρους εκατομμυρίων. (αναλυτικά)


 

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση χρεών προς την εφορία από μικροοφειλέτες, εξήγγειλε η Κ. Παπανάτσιου

Η υφυπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό real, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών προς την εφορία των μικροοφειλετών. (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Σε‬ προχωρημένο στάδιο 11 επενδύσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ στο‭ ‬Enterprise ‬Greece

Σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται οι συζητήσεις του υπουργείου Οικονομίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη διεύρυνση της συνεργασίας, τη νέα περίοδο τόσο στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων, όσο και στον σχεδιασμό νέων αναπτυξιακών παρεμβάσεων και εργαλείων. (αναλυτικά)


 

«Καταλυτική η παρέμβαση του ΣΕΠΕ ώστε να αποκατασταθεί η εργασιακή δικαιοσύνη στην τρ. Πειραιώς»

Δέκα χρόνια χρειάστηκαν για να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα των φυλάκων που δούλευαν στα κεντρικά υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην πλ. Αμερικής και την Πλάκα. (αναλυτικά)


 

Μέχρι το Πάσχα τα πρώτα 350.000 σχολικά γεύματα - Προσπαθεί να τα μπλοκάρει η αντιπολίτευση

Ότι προσπαθούν να μπλοκάρουν την έναρξη του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» κατηγόρησε τα κόμματα που αντιδρούν στην εν λόγω τροπολογία, η αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σήμερα στη Βουλή. (αναλυτικά)


 

Χυδαιότητες Πάγκαλου

Ο Πάγκαλος, μεταξύ διαφόρων εμετικών,  μιλώντας για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν είναι χειρότερο να είσαι αλογομούρης από το να είσαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, χαρακτήρισε «χούντα» την κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι βρισκόταν πίσω από τα επεισόδια που είχαν γίνει εναντίον του. «Τότε που με γιαούρτωσαν, αν ήμουν λιγότερο ψύχραιμος θα χυνόταν αίμα», δήλωσε και πρόσθεσε πως πίσω από το περιστατικό βρισκόταν η Ρ. Δούρου. (η απάντηση της Ρ. Δούρου)


 

Στους 200.000 οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

«Διακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας είναι ήδη αυτήν τη στιγμή δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τους εφτακόσιους χιλιάδες πάμε πάρα πολύ καλά, γιατί εφτακόσιες χιλιάδες είναι ο αριθμός που έχουμε υπολογίσει για όλο το χρόνο», ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. (αναλυτικά)


 

Εξώδικο του Αν. Νεφελούδη στον Θ. Καρυπίδη για τις παραβάσεις της νομοθεσίας και τις οφειλές στους εργαζόμενους

Εξώδικη απάντηση στο εξώδικο του Καρυπίδη απέστειλε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείο Εργασίας Αν. Νεφελούδης δίνοντας στοιχεία για τις παραβάσεις της νομοθεσίας, την οφειλή 13 μηνών δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, δώρου Πάσχα και Χριστουγέννων, τη μη εφαρμογή των δεσμεύσεων του για πλάνο αποπληρωμής και τις δεκάδες μηνύσεις εναντίον του από τους εργαζομένους και το ΣΕΠΕ. (αναλυτικά)


 

Ψηφίστηκε η τροπολογία για παράταση της θητείας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Τριετής παράταση της θητείας τους και μετά αυτοδίκαιη ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό. Όπως είπε ο Ν. Τόσκας, η τροπολογία αφορά το καθεστώς ένταξης των με πενταετή θητεία πυροσβεστών, στο μόνιμο προσωπικό του Σώματος και αφορά 2.093 υπαλλήλους. (αναλυτικά)


 

Ποσό 60 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Στο ποσό των 60 εκατ. ευρώ καθορίστηκε το ύψος των πόρων που θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συνταξιούχους στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για το χρονικό διάστημα από 01/01/2017 έως 31/12/2017. (αναλυτικά)


 

Ενδυνάμωση διαφάνειας και αξιοκρατίας και ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που δόθηκε σε διαβούλευση

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έθεσε από σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ, το οποίο ρυθμίζει σειρά θεμάτων γύρω από τη Ναυτιλία, το προσωπικό του Υπουργείου & του Λιμενικού Σώματος και την προστασία των εργαζομένων στη Ναυτιλία. (αναλυτικά)


 

Ομόφωνα αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών να ζητήσει και να εξετάσει το πόρισμα για την ΑΕΠΙ

Η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής αποφάσισε, ομόφωνα, να ζητήσει και να εξετάσει το πόρισμα για την Ανώνυμη Εταιρία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), το οποίο η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου έχει αποστείλει στον εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για ατασθαλίες στα οικονομικά της εταιρίας. (αναλυτικά)


 

Επιταχύνονται οι διαδικασίες χωροθέτησης μονάδων διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων στη χώρα

Όπως τόνισε ο ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ , οι προσπάθειες για τη χωροθέτηση θα πρέπει να συνοδεύονται με διαδικασίες ανάκτησης υλικών, και όπου αυτή δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί, η αδρανοποίηση των αποβλήτων, προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος της ταφής, οι απώλειες πόρων, αλλά και να εξασφαλιστεί κοινωνική αποδοχή των χωροθετήσεων. (αναλυτικά)


 

Υπογραφή συμβάσεων και επαναπροκήρυξη θέσεων εργασίας για τις υγειονομικές ανάγκες προσφύγων/μεταναστών

Συνολικά έχουν υπογράψει σύμβαση 628 άτομα, τα οποία και θα τοποθετηθούν άμεσα στα κέντρα φιλοξενίας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο Εθνικό Κέντρο 'Αμεσης Βοήθειας, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στις Υγειονομικές και Διοικητικές Περιφέρειες καθώς και στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.). (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)