to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:16 | 11.05.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 11/5)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων οι συμβασιούχοι, τα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή και το αστυνομικό δελτίο...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Π. Σκουρλέτης: Απαράδεκτες οι «διαρροές» της απόφασης για τους συμβασιούχους, υπό επεξεργασία ήδη η νομοθετική πρωτοβουλία

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα επιλύει οριστικά το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου στο δημόσιο τομέα, με απόλυτο σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα (το οποίο δεν επιτρέπει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου) όσο και στην ενωσιακή νομοθεσία (που απαγορεύει την κατάχρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, σε περιπτώσεις όπου στην πραγματικότητα εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες)», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών με αφορμή ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ομόφωνα ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ είναι αντισυνταγματικές. (αναλυτικά)


 

Αναλυτικά οι "πέτσινες προσλήψεις" στην Υγεία για όσους θέλουν αληθινό ρεπορτάζ

Οι "γνωστοί - άγνωστοι" της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας προσπαθούν να μειώσουν τη δουλειά της κυβέρνησης και στο χώρο της Υγείας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία. (αναλυτικά)


 

Ευ. Τσακαλώτος: Από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια

Την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακάλωτος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις από την συμφωνία με τους δανειστές.(αναλυτικά)



 

Ακούει η αντιπολίτευση ότι η ανεργία μειώνεται;

Τα θετικά αποτελέσματα στην εργασία σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, διερωτώμενη αν η αντιπολίτευση ακούει ή ή περιμένει τον χειμώνα και την εποχική ανεργία για να μιλήσει για εκτόξευση της ανεργίας.


 

Τι ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές - Το 80% των αυτοαπασχολούμενων και το 90% των αγροτών πληρώνουν λιγότερα

Τι πραγματικά ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι με το νέο καθεστώς το 80% των αυτοαπασχολούμενων και το 90% των αγροτών πληρώνουν λιγότερα απ’ ότι πριν. (αναλυτικά)


 

Ο Τζήμερος γρονθοκόπησε περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ

"Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες", ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Γιώργος Καραμέρος - "Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής", δηλώνει η Ρένα Δούρου - Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Το Πρώτο Θέμα «είδε» την Έφη Αχτσιόγλου σε «δύσκολη θέση» αλλά... η υπουργός δεν ήταν εκεί!

Φωτογραφία του χρήστη Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou.

«Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ωστόσο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου...» σημειώνει το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος από την Βουλή κατά τη διαδικασία ενημερωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα της συμφωνίας. (αναλυτικά)


 

Την επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα εντός του 2017, επιβεβαιώνει η Κομισιόν

Ανάπτυξη ύψους 2,1% του ΑΕΠ αναμένεται να επιτύχει η ελληνική οικονομία το 2017, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας - «Αν η Ελλάδα επιθυμεί μια ισχυρή ανάπτυξη πρέπει να ολοκληρώσει σύντομα και ομαλά τη δεύτερη αξιολόγηση», επεσήμανε ο Π. Μοσκοβισί - «Η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και του χρόνου (1,75% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% του ΑΕΠ το 2018), τόνισε επίσης ο επίτροπος Οικονομίας. (αναλυτικά)


 

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου επέπληξε Ευρωπαίο Επίτροπο γιατί έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση!

Έκπληκτος έμεινε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για Θέματα Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς Άντρους Άνσιπ και ρωτούσε τους συνεργάτες του. (αναλυτικά)

 


 

Τι θα προβλέπει το σχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών από 3.000 έως 20.000 ευρώ

Κούρεμα προσαυξήσεων και προστίμων από 20% έως 80% προβλέπει το νέο σχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών, από 3.000 έως 20.000 ευρώ. Ο οφειλέτης θα μπορεί να πληρώσει σε 12 έως 120 δόσεις. (αναλυτικά)


 

Περιορίστηκε τον Απρίλιο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα

Μειώθηκε ελαφρώς η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Απρίλιο, η οποία περιλαμβάνει την απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA). (αναλυτικά)


 

Παραπλανητικοί οι τίτλοι δημοσιευμάτων περί «αλαλούμ με τις εισφορές»

«Η δημιουργία ειδήσεων με παραπλανητικούς τίτλους περί "αλαλούμ με τις εισφορές" και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος περί δήθεν αντικρουόμενων δηλώσεων και τεκμηριώσεων από την πλευρά του Υπ. Εργασίας, δεν εξυπηρετεί την ασφαλή ενημέρωση των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπ. Εργασίας, τονίζοντας: «Τα ποσά τα οποία θα αποτελούν τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για το 2018 είναι τα καθαρά κέρδη χωρίς την αφαίρεση της ασφαλιστικής εισφοράς. Πάντα τα καθαρά θα είναι, ποτέ δεν θα είναι τα μεικτά. Η διαφορά είναι ότι αφαιρούσαμε από τα καθαρά την ασφαλιστική εισφορά». (αναλυτικά)


 

«Μη χρησιμοποιείτε τη Βενεζουέλα, κ. Μητσοτάκη»

Απάντηση στη συνεχιζόμενη σπέκουλα του προέδρου της ΝΔ έδωσε μέσω twitter η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα τονίζοντας ότι «τη βία στη Βενεζουέλα την προκαλεί η δεξιά». (αναλυτικά)


 

Προχωρά η διασύνδεση ΚΕΑ-ΤΕΒΑ - Σε 10 μέρες ανοίγουν οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στη διασύνδεση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) με υπηρεσίες και μέτρα, όπως η διανομή τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), επικεντρώνει την προνοιακή του πολιτική το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Eντός των επόμενων 10 ημερών θα «ανοίξουν» οι αιτήσεις μέσω ΕΕΤΑΑ ώστε «μέσα στον Ιούνιο να έχει ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι δικαιούχοι. (αναλυτικά)


 

«Η Ελλάδα αναμένει περισσότερους τουρίστες από ποτέ»

Η Ελλάδα επωφελείται από το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν κλασικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αλλά και από την ηρεμία στο εσωτερικό την τελευταία διετία. (αναλυτικά)


 

Δέσμευση Κονιόρδου για συνέχιση της χρηματοδότησης του ανασκαφικού και αναστηλωτικού έργου στον Λόφο Καστά

Η υπουργός Πολιτισμού, μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη από τα όσα είδε και άκουσε, υπογραμμίζοντας «είναι ένα σπουδαίο μνημείο, με μοναδικά στοιχεία. (αναλυτικά)


 

Τη Δευτέρα πιάνει δουλειά ο μετροπόντικας στη γραμμή επέκτασης της Καλαμαριάς

Την ερχόμενη Δευτέρα πιάνει δουλειά ο ένας από τους δυο μετροπόντικες, στη γραμμή επέκτασης της Καλαμαριάς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννη Μυλόπουλο, όπως είχε προγραμματιστεί, μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων της βασικής γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης. (αναλυτικά)


 

Συνεχίζεται η στήριξη και η προβολή νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τον ΕΟΤ και το 2017

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και φέτος από τον ΕΟΤ τα ταξίδια εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων (fam trips), διαχειριστών τουριστικών ιστοσελίδων και δημοσιογράφων (press trips) μεγάλων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού, σε προορισμούς του Ανατολικού Αιγαίου. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)