to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 09.12.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 9/12)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά και οι σχετικές αντιδράσεις, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, το προσφυγικό...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Ο Ευκλ.Τσακαλώτος απαντά στον Β. Οικονόμου για τις αυξήσεις σε Παιδεία και Υγεία

Τις σελίδες του προϋπολογισμού αναγκάστηκε να υποδείξει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017, στη Ν.Δ. η οποία παρέλειψε να διαβάσει τις αυξήσεις για την Παιδεία και την Υγεία, ΕΦΚΑ και τα νοσοκομεία. (αναλυτικά)


 

Υπ. Ναυτιλίας: Δόθηκε η γραπτή δέσμευση, κανένα επιχείρημα δεν έχει πλέον η ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας

«Με βάση και την τελευταία, γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, εξέλειπε πλέον το επιχείρημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, επειδή δήθεν δεν υπήρχε γραπτή δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας. (αναλυτικά)


 

Κλάους Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές το 2017 - Δεν υπάρχει λόγος για τέταρτο πρόγραμμα

Από τον Ιανουάριο θα μπορούν να αρχίσουν να εφαρμόζονται τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους, δηλώνει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. (αναλυτικά)


 

Μυτιλήνη: Θετικές οι αντιδράσεις των αιρετών για την πρωθυπουρική εξαγγελία περί αναστολής αύξησης του ΦΠΑ

Η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που οι κάτοικοι τους δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση και για όσο αυτή διαρκεί, που ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγινε θετικά δεκτή από τους φορείς των νησιωτών. (αναλυτικά)



Ρ. Αντωνοπούλου: Η επαγγελματική εκπαίδευση-κατάρτιση δεν μπορεί ως δημόσια πολιτική να ευδοκιμήσει μακριά από το χώρο της εργασίας

«Βρισκόμαστε στη φάση ανάπτυξης ενός μηχανισμού παρακολούθησης και αξιολόγησης των εκροών των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, από το βήμα συνεδρίου, με θέμα «Προκλήσεις του γερμανικού και του ελληνικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης», που διοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση. (αναλυτικά)


 

Ρένα Δούρου: Το νέο Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων δρομολογεί το τέλος της χωματερής της Φυλής

Η Ρένα Δούρου, απαντώντας σε ερωτήσεις του left.gr με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νέου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, τονίζει ότι μπαίνουν, με το σχέδιο αυτό, οι βάσεις για μια οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων, με δημόσιο και αποκεντρωμένο χαρακτήρα. Απαντώντας στην κριτική ότι το κείμενο του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) αφήνει «χαραμάδες» για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής μετά το 2018, επισημαίνει ότι «το ΠΕΣΔΑ που εγκρίθηκε δρομολογεί κλείσιμο της Φυλής, αλλάζει το πρότυπο της διαχείρισης των απορριμμάτων και διασφαλίζει χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους». Επίσης, απαριθμεί τις συγκεκριμένες πράξεις της Περιφέρειας Αττικής στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ σχολιάζει την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση όταν, σε συνθήκες έντασης, ολοκληρώθηκε εσπευσμένα η έγκριση της δεύτερης Αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ. (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Το πρόγραμμα απασχόλησης των 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην Υγεία

Ξεκινά τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων. (αναλυτικά)


 

Μέτρα φορολογικών διευκολύνσεων για τη Λέσβο αναμένεται να ανακοινώσει το υπ. Οικονομικών

Την παράταση φορολογικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις και φορολογούμενους της Λέσβου, ως μέτρο ανακούφισης του νησιού μετά τις εκτεταμένες φυσικές καταστροφές που υπέστη το νησί στις 28 και 29 Νοεμβρίου και την εξάμηνη κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών. (αναλυτικά)


 

«Eργαλείο για την ανάπτυξη της οικονομίας ο κλιματικός άτλαντας της Ελλάδας»

«Ο κλιματικός άτλαντας της Ελλάδας αναμένεται να συνεισφέρει, μεταξύ άλλων, στην οικονομία και την καθημερινή ζωή, παρέχοντας σημαντικά δεδομένα για τη λήψη οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων». (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)