to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 27.01.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 27/1)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι σχετικές δηλώσεις και οι αντιδράσεις, η αντιπολιτευτικές κορώνες της Νέας Δημοκρατίας, οι απειλές της Τουρκίας για ακύρωση της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων και μεταναστών με την Ελλάδα στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς στη χώρα τους, οι αγροτικές κινητοποιήσεις...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Συντονίζουν ξανά τα βήματά τους οι χώρες του Νότου

Brexit, ανάπτυξη και προσφυγικό θα είναι τα κεντρικά θέματα της νέας συνόδου κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στη Λισαβόνα όπου οι ηγέτες των επτά χωρών , μεταξύ των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας, θα συντονιστούν μεταξύ τους πριν από τις επόμενες συνόδους κορυφής της Ε.Ε. (αναλυτικά)


 

Ανδρ. Ξανθός: 240 νέες τοπικές μονάδες υγείας σε 60 πόλεις με πάνω από 3.000 προσωπικό - Εξετάζεται η χρήση ιατρικής κάνναβης

Σε λειτουργία τίθενται το β΄ εξάμηνο 240 νέες δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 60 αστικά κέντρα, με πάνω από 3.000 εργαζόμενους, που θα διαθέτουν γενικό γιατρό, παθολόγο, παιδίατρο, νοσηλευτή, κοινωνικό λειτουργό και επισκέπτη υγείας, είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρ. Ξανθός μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στ. Σχινά. Προωθείται «χωρίς φοβικότητες και σκοταδισμούς» η χρήση ιατρικής κάνναβης για ασθενείς που τεκμηριωμένα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους. (αναλυτικά)


 

ΥΠΕΣ: Ενισχύσεις 7,9 εκατ. ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε τις παρακάτω επιχορηγήσεις ύψους 7.920.982,55 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αυτών των οργανισμών προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων» που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. (αναλυτικά)


 

Ο γερμανικός Τύπος για την απόφαση να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι: Η απόφαση τιμά τις ευρωπαϊκές αξίες και την έννοια του κράτους δικαίου

Μεγάλη απήχηση στον γερμανικό τύπο βρίσκει η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορούνται για ανάμιξη στο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν. (αναλυτικά)


 

Κ. Παπανάτσιου: Την τροποποίηση ή ακόμη και την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί μελετά η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση μελετά την τροποποίηση, ή ακόμη και την κατάργηση του μέτρου της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή. (αναλυτικά)


 

Προς επίλυση το θέμα της κάλυψης των λειτουργικών εξόδων σχολείων που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα

Προς επίλυση βαίνει το θέμα της κάλυψης των επιπλέον λειτουργικών εξόδων των σχολείων που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο περιθώριο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, που επιλέχθηκαν για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων. (αναλυτικά)


 

ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο

Στα 121,38 δισ. από 124,8 δισ. διαμορφώθηκαν τον Δεκέμβριο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες. Η αυξηση προκύπτει γιατί δεν προσμετρώνται πλέον τα ποσά από ΤπΔ και ΤΕΚΕ (6,3 δισ. ευρώ). (αναλυτικά)


 

Αποζημιώσεις ύψους 9,4 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ σε 5.062 αγρότες

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά ζημιές φυτικής παραγωγής έτους 2016 στους Νομούς Αρκαδίας και Ηλείας. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)