to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:02 | 08.05.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 8/5)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων οι γαλλικές εκλογές και η επικράτηση Μακρόν, τα νέα μέτρα, ο βιαστής της άτυχης φοιτήτριας, το αστυνομικό δελτίο...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

«Η Ν.Δ. δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την κατακραυγή που δέχτηκε για το "μαύρο" που έριξε στην ΕΡΤ»

Κύκλοι του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρουν:

«Ουδεμία έκπληξη προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που στρέφεται εναντίον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχουμε συνηθίσει πλέον από το - κατ' όνομα - "φιλελεύθερο" κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεχνά επιλεκτικά την ελευθερία έκφρασης γνώμης των δημοσιογράφων, όταν διαφωνεί με την άποψή που εκφράζουν. Ούτε βέβαια εκπλήσσει η προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης στο σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ για σχόλιο ενός εξ αυτών. (αναλυτικά)


 

Ξεκινούν οι επισκέψεις Τσίπρα στα υπουργεία, ακολουθεί το ταξίδι στην Κίνα με σημαντικές επαφές

Όλο το «βάρος»  για τη μετάβαση της χώρας στην επόμενη μέρα, μετά και το κλείσιμο της αξιολόγησης, «σηκώνει» προσωπικά ο πρωθυπουργός, τόσο στο εσωτερικό επίπεδο με τις επισκέψεις στα Υπουργεία για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, όσο και με σημαντικές διπλωματικές επαφές στο εξωτερικό με στόχο τη θωράκιση της οικονομίας και της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας. 

Ο πρωθυπουργός εντός της εβδομάδας αναχωρεί για την Κίνα όπου θα έχει σημαντικές επαφές, με δεδομένη τη θέση για τη σημαντική γεωστρατηγική θέση της χώρας. (αναλυτικά)


 

Ο Αλ. Τσίπρας συνεχάρη τον υπάλληλο που εξοικονόμησε 903.913 ευρώ για τον ΟΑΕΔ

«Στον δημόσιο τομέα υπάρχουν άνθρωποι με ικανότητες και διάθεση προσφοράς. Με εμπιστοσύνη και στήριξη μπορούν να καινοτομούν προς όφελος όλων». (αναλυτικά)


 

Από τον Σεπτέμβρη του 2018 θα επανισχύσουν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι στη διαπραγμάτευση το ΔΝΤ υπέστη μια ήττα, την οποία ομολογεί και το ίδιο. (αναλυτικά)


 

Διά νόμου οριστικό τέλος στις μετακινήσεις οπαδών

Οριστικό τέλος στις μετακινήσεις οπαδών θέτει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ ο Νίκος Τόσκας τάσσεται υπέρ των σοβαρών κυρώσεων στις ομάδες που δημιουργούν επεισόδια στα γήπεδα. (αναλυτικά)


 

Άντε και στην Αθλητική Κυριακή ή στη Δίκη της Δευτέρας!

«Ο κ. Μητσοτάκης τελικά δεν βγήκε σε "πρωινάδικο", όπως είχαμε προβλέψει προχθές, αλλά σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή για να καταγγείλει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με "πέτσινο" γκολ στον προχθεσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας» αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. (αναλυτικά)


 

Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί, θα φορολογούνται οι μεγαλύτερες περιουσίες με υψηλότερο συντελεστή

Μόνο οι ιδιοκτήτες που έχουν μικρής αξίας ακίνητη περιουσία θα ευνοηθούν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά περίπου 180 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπουν τα αντίμετρα τα οποία περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που προωθείται την τρέχουσα εβδομάδα προς ψήφιση από τη Βουλή με το συνολικό «πακέτο» μέτρων της τεχνικής συμφωνίας. Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική» η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία υπογραμμίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί με έναν φόρο που θα είναι προοδευτικός και θα φορολογεί τις μεγαλύτερες περιουσίες με υψηλότερο συντελεστή, όμως ο εισπρακτικός στόχος προς το παρόν παραμένει αμετάβλητος στα 2,65 δισ. ευρώ. (αναλυτικά)


 

Υπ. Εργασίας: Ο κ. Βρούτσης επιδόθηκε για μία ακόμη φορά στο αγαπημένο του σπορ, τη διαστρέβλωση

«Η Υπουργός Εργασίας στη συνέντευξή της δήλωσε ότι «για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα». Αυτό στη γλώσσα του κ. Βρούτση λέγεται "κυνική ομολογία περί νέων αυξήσεων"» αναφέρει ανακοίνωση τπυ υπουργείου Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Π. Πολάκης: Πάνω από 18 χιλιάδες συνολικά οι προσλήψεις στην Υγεία

Πάνω από 18 χιλιάδες θα είναι συνολικά οι προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, προανήγγειλε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε πως έχουν γίνει ήδη 8.500 προσλήψεις, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της κατάστασης από τα ΜΜΕ, αλλά και για «ψευτιές» από την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ. (αναλυτικά)


 

Εντός του Μαΐου η έναρξη διαδικασιών για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με voucher

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και συγκεκριμένα εντός του Μαΐου, αρχίζει φέτος η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. (αναλυτικά)


 

Μ. Καραμεσίνη: Αυτό είναι το σχέδιο του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη μίλησε σήμερα Στο Κόκκινο και στην εκπομπή του Δημήτρη Κουκλουμπέρη και του Νίκου Σβέρκου για το σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας, το οποίο θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. (αναλυτικά)


 

Αλλαγές στη χρήση γης: Τι ορίζεται για εξαγορά, παραχωρήσεις και λάθη

Οριστική λύση, μέσω της νομιμοποίησης γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε δημόσιες ή ιδιωτικές δασικές εκτάσεις, δίνουν σε πολλούς καλλιεργητές η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση και οι αποφάσεις και εγκύκλιοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, που παρέχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα εξαγοράς ή χρήσης γης. (αναλυτικά)


 

Ενίσχυση της αυτοπαραγωγής ενέργειας: Αλλαγές στο καθεστώς εγκατάστασης φωτοβολταΐκών

Αλλαγές στο καθεστώς εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών από αυτοπαραγωγούς με το καθεστώς του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) προβλέπει Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (Β 1547/08-05-2017). (αναλυτικά)


 

Επιχορήγηση 2,9 εκατ. ευρώ για την εξόφληση υποχρεώσεων των Δήμων

Από το πρόγραμμα «ΑΚΣΙΑ». (αναλυτικά)


 

Κυριακάτικη α(πε)ργία: Ο «Μουστάκας» κατέβασε ρολά μετά την παρέμβαση των Reworkers 

Η παρουσία των Reworkers έξω από το κατάστημα «Μουστάκας» στο Μοναστηράκι, το οποίο λειτουργούσε κανονικά παρά την απεργία ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, ανάγκασε την διεύθυνση να κατεβάσει τα ρολά την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι έριχναν βλέμματα κατανόησης στους διαδηλωτές. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)