to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 04.09.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 4/9)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Apivita, η συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στη Θεσσαλονίκη, το αστυνομικό δελτίο...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Προχωράει η διευθέτηση οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού

Προχωράει η διευθέτηση οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, για 82 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Από σήμερα, τράπεζες και εφορίες αναρτούν στο σύστημα τα δικά τους στοιχεία για τα χρέη των επιχειρήσεων. (αναλυτικά)


 

Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο Βρούτσης: Δεν γνωρίζει τα πεπραγμένα του

Ο Γιάννης Βρούτσης δεν γνώριζε ότι καταργήθηκαν 209 κενές οργανικές θέσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας επί υπουργίας του. (αναλυτικά)


 

ΣΕΠΕ: Κυρώσεις 277.500 ευρώ για 25 περιπτώσεις αδήλωτης υπερωριακής εργασίας

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παροχής ελεγκτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και στον ασφαλιστικό κλάδο. (αναλυτικά)


 

«Δεν θα γίνει αύξηση εισιτήριου, δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος, δεν θα περάσει σε χέρια ιδιώτη ο ΟΑΣΘ»

Για τρία «δεν» έκανε λόγο μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Δεν θα γίνει αύξηση εισιτήριου, δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος, δεν θα περάσει σε χέρια ιδιώτη ο ΟΑΣΘ». Προανήγγειλε δε πως θα βγουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία σχετικά με το «πάρτυ που γινόταν» στον ΟΑΣΘ και σημείωσε πως υπολογίζεται πως σε πρώτη φάση η λειτουργία του ΟΑΣΘ θα στοιχίζει στο δημόσιο τουλάχιστον 20 εκατομμύρια λιγότερο ετησίως. (αναλυτικά)


 

1 δισ. 153 εκατ. ευρώ από το ΕΤΠΑ για την ψηφιοποίηση της ελληνικής οικονομίας

Απάντηση έδωσε η Κομισιόν, διά της Αρμόδιας Επιτρόπου της για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, στην ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την ανάγκη ψηφιοποίησης της ελληνικής οικονομίας. (αναλυτικά)


 

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραχώρηση του στρατοπέδου Κόδρα στον δήμο Καλαμαριάς

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, στους πολίτες της Καλαμαριάς, έγινε σήμερα με την επίσκεψη στους χώρους του, από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να ενημερωθεί για το τμήμα εκείνο της περιουσίας του υπουργείου που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου, έτσι ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες απόδοσής του στην δημοτική αρχή. (αναλυτικά)


 

Συγκρατημένα αισιόδοξοι με τις προαναγγελθείσες εξελίξεις στην ΕΛΒΟ δηλώνουν οι εργαζόμενοι

 Συγκρατημένα αισιόδοξοι με τις εξελίξεις που προανήγγειλαν κυβερνητικά στελέχη για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΛΒΟ δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία, με τον πρόεδρο των 336 εργαζομένων της, Θόδωρο Αλιόγκα, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στα λόγια, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μας τα είπαν μια χαρά. Μένει να δούμε τις πράξεις». (αναλυτικά)


 

Αίτηση προς την υπουργό Εργασίας για τριμερή συνάντηση με την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Μαρινάκη από τις Ενώσεις των εργαζομένων

«Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, παρά το γεγονός ότι έχει προσκληθεί εγγράφως δύο φορές από τις διοικήσεις των σωματείων για να παράσχει στους εκπροσώπους των εργαζομένων πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με το εργασιακό μέλλον δεκάδων εργαζομένων συναδέλφων μας, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει ανταποκριθεί» καταγγέλλουν οι Ενώσεις. (αναλυτικά)


 

Στην τελική ευθεία από αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής

Επανέναρξη αύριο Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου για την δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στις 9 το πρωί στο Εφετείο, με τις περισσότερες δικάσιμες να έχουν οριστεί-για μια ακόμη φορά- όχι στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, αλλά στην ακατάλληλη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. (αναλυτικά)


 

Χορήγηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ στους προπτυχιακούς φοιτητές

Με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης θα χορηγηθεί στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ στους φοιτητές. Η χορήγηση του επιδόματος θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, μεταξύ των στοιχείων των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις. (αναλυτικά)


 

Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής των Ρομά

Προπαρασκευαστική Συνάντηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων της Ειδικής Γραμματείας Ρομά πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία της αρμόδιας Υπουργού κας. Θ. Φωτίου, της Ειδικής Γραμματέως κας. Κ. Γιάντσιου, στελεχών της Ειδικής Γραμματείας, εκπροσώπων από δέκα συναρμόδια υπουργεία, της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη καθώς και των Συνομοσπονδιών Ρομά. (αναλυτικά)


 

Λιμάνι Αθηνιού, νέα μονάδα αφαλάτωσης στη Θηρασιά, σχέδια για διαχείριση απορριμμάτων σε σύσκεψη με φορείς της Σαντορίνης υπό τον Ν. Σαντορινιό

Σε βάθος και με κάθε λεπτομέρεια συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τη Σαντορίνη, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο νησί, συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)