to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:24 | 03.10.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 3/10)

Στο επίκεντρο η διαδήλωση των συνταξιούχων και η επίθεση των ΜΑΤ με χημικά, η αντίδραση του πρωθυπουργού και η ανακοίνωση του υπουργείου Προ.Πο. ότι απαγορεύεται κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, οι τουρκικές προκλήσεις, η Κιμ Καρντάσιαν και η ληστεία στο Παρίσι...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού: Ρυθμός ανάπτυξης 2,7% για το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα 1,80%

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα προς συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2017. (αναλυτικά)


 

Μαξίμου: Αδιαμφισβήτητα δεδομένα που δεν πρέπει να παρακάμπτονται στην ανάγνωση των δημοσκοπήσεων

Κυβερνητικές πηγές αναφέρονται σε δεδομένα των δημοσκοπήσεων τονίζοντας ότι αυτά «δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Πολύ περισσότερο, όταν οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος». (αναλυτικά)


 

Ρ. Αντωνοπούλου: Αρχές Νοεμβρίου η πρόσκληση και προς τους υπόλοιπους δήμους της χώρας για ένταξη στη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 6.339 θέσεις, οκτάμηνης απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων, σε 34 δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας και, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η κ. Αντωνοπούλου «ελπίζουμε πως σε έναν μήνα από τώρα θα βγει η πρόσκληση και προς τους υπόλοιπους δήμους». (αναλυτικά)


 

Η Ελλάδα στο επίκεντρο των επενδυτικών σχεδίων για μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Η στρατηγική διαδοχικών κυβερνήσεων για την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο αποκτά σάρκα και οστά με την προώθηση σειράς επενδυτικών σχεδίων που έχουν ως επίκεντρο τη χώρα μας. Οι αγωγοί ΤΑΡ (Trans Atlantic Pipeline), IGB (ελληνοβουλγαρικός), East Med (Ισραήλ – Κύπρος – Ελλάδα), South European Pipeline (για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου) και IGI (Ελλάδα – Ιταλία) που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας, αλλάζουν σταδιακά τον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας, των Βαλκανίων, αλλά και της Ευρώπης. (αναλυτικά)


 

Moody’s: Εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ μετά το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου

Την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου, αναμένει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's σε έκθεσή του (Moody's Credit Outlook). (αναλυτικά)


 

Βελτίωση του οικονοµικού κλίµατος και ανάκαµψη της καταναλωτικής εµπιστοσύνης καταγράφει τον Σεπτέμβριο έρευνα του ΙΟΒΕ

Στις 91,4 διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο ο ∆είκτης Οικονοµικού Κλίµατος στην Ελλάδα από 90,9 µονάδες τον Ιούλιο, σε επίδοση υψηλότερη έναντι της αντίστοιχης περυσινής (83,8 µονάδες). (αναλυτικά)


 

Ν. Φίλης: Όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 2 το μεσημέρι στα σχολεία

«Δεν συζητεί η Πολιτεία ζητήματα δικαιωμάτων, ούτε υπάρχουν στην Ελλάδα εσωτερικά σύνορα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας απαντώντας στις ρατσιστικές αντιδράσεις που υπάρχουν σε περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο. (αναλυτικά)


 

Β. Αποστόλου: Θα υπεραπιστούμε τα ελληνικά προϊόντα

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στη συνάντηση, αλλά και στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την προστασία της φέτας και του όρου «ελληνικό» γιαούρτι. (αναλυτικά)


 

Γ. Τσιρώνης: Από τον Νοέμβριο σε εφαρμογή ο νέος νόμος για την αυθαίρετη δόμηση

«Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς, δεν θα μπορεί να το νοικιάσει, δεν θα μπορεί να το μεταβιβάσει, δεν θα μπορεί να το πουλήσει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, για να συμπληρώσει πως θα υπάρξουν ελαφρύνσεις και μειώσεις στην καταβολή των προστίμων, σε σχέση με το παρελθόν για την τακτοποίηση. (αναλυτικά)


 

Οι Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων για τα νέα προγράμματα σπουδών στα Θρησκευτικά

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά απηχεί πολυετείς προβληματισμούς ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. (αναλυτικά)



 

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να διασφαλιστούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα

O πρόεδρός της Επιτροπής, Τόμας Χάντελ τονίζει ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα και να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των συνδικάτων. (αναλυτικά)


 

Σε δημόσια διαβούλευση η υπουργική απόφαση για τον «τρόπο κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της λίστας χειρουργείου»

Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης του υπουργείου Υγείας έχει ως στόχο τη διασφάλιση της ισότητας και της μη διάκρισης των ασθενών στην παροχή χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., τη μείωση των χρόνων αναμονής και την ενίσχυση της διαφάνειας μέσω της δημοσιοποίησης της λίστας χειρουργείου. (αναλυτικά)


 

Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης αγροτικής χρήσης

Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την επιστροφή στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης, για το πετρέλαιο κίνησης αγροτικής χρήσης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. (αναλυτικά)


 

Διαμαντίδης και Σπανούλης κατά της βίας και του ρατσισμού στα σχολεία

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων επισκέφτηκαν σήμερα στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης, κατόπιν πρωτοβουλίας του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)