to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 30.01.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 30/1)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν ανακοινώσεις και δηλώσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση και το ρόλο του ΔΝΤ, οι εξελίξεις στον ΔΟΛ, η τουρκική πρόκληση στα Ίμια, ο τρίτος νεκρός στη Μόρια, οι αντιδράσεις στο διάταγμα Τραμπ, η τρομοκρατική επίθεση στον Καναδά...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

H Κομισιόν παραμένει «δεσμευμένη» για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό»

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος «το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η Αν. Μπράιτχαρντ. (αναλυτικά όλες οι σχετικές εξελίξεις)


 

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Επιστολή της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο και τα μέλη του Ε.Σ.Ρ. (αναλυτικά)


 

Δ. Τζανακόπουλος: Κατασκευασμένο το σενάριο περί ψήφισης νέων μέτρων με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών

Σχόλιο του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου για το σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ημέρες περί ψήφισης νέων μέτρων που θα αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. (αναλυτικά)


 

Εφευρετικότητα στην ασυδοσία: Κουπόνια και προπληρωμένες κάρτες αντί μισθών, καταγγέλλει η ΟΙΥΕ

Κουπόνια και προπληρωμένες κάρτες αντί μισθών από "εφευρετικούς" εργοδότες, καταγγέλλει η ΟΙΥΕ - Τι τόνισε σχετικά ο Ν. Ηλιόπουλος που επισήμανε «οι καταγγελίες δεν χρειάζονται να γίνονται επώνυμα, μπορούν να γίνονται και ανώνυμα στο τηλέφωνο 15512» (αναλυτικά)

Ν. Ηλιόπουλος: Παράνομο να δίνονται κουπόνια έναντι μέρους του μισθού - Στο 15512 οι καταγγελίες

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι νόμιμο» να δίνονται κουπόνια στους εργαζόμενους έναντι μέρους των μισθολογικών αποδοχών τους τόνισε ο γεν. γραμματέας σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος


 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)


 

Φραγκίσκος Κουτεντάκης: Στο 2% του ΑΕΠ κλείνει το πρωτογενές πλεόνασμα

Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 σε μνημονιακούς όρους μπορεί να κλείσει κοντά στο 2%, δηλαδή μιάμιση μονάδα πάνω από τον επίσημο στόχο, δηλώνει σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης. (αναλυτικά)


 

Την Τετάρτη 1/2 στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής

Το αίτημα για να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες, κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Υπογράφεται από τους αρχηγούς και όλους τους βουλευτές των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων. (αναλυτικά)


 

Κομισιόν: Σταθερό το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Σημειώθηκε βελτίωση της εμπιστοσύνης στους τομείς της μεταποίησης (-5,0 από -5,7 μονάδες τον Δεκέμβριο) και του λιανικού εμπορίου (12,9 από 9,8) (αναλυτικά)


 

Ανδρέας Ξανθός: «Δρομολογούμε την προοπτική ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή»

Τον προσανατολισμό της κυβέρνησης στη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου νοσοκομείου για όλο τον νομό Ροδόπης, που θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κοινοποίησε από την Κομοτηνή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, που περιοδεύει σήμερα σε Κομοτηνή και Ξάνθη και αύριο στον Έβρο, συνοδευόμενος από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στρατή Πλωμαρίτη, και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας. (αναλυτικά)


 

Αύξηση 3,6% στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον περασμένο Νοέμβριο

Αύξηση 3,6% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο, με χαρακτηριστικό ότι σε πέντε από τις οκτώ επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά. (αναλυτικά)


 

Προγραμματισμός πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ: «Συνεπής στο στρατηγικό του στόχο να μη δημιουργεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ, του ΤΑΠ-ΟΤΕ, του Οίκου Ναύτου και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. (αναλυτικά)


 

Στο 4ο τρίμηνο του 2017 υπολογίζεται η δράση του ΕΣΠΑ για ανέργους άνω των 45 ετών

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 υπολογίζεται η ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης για τη δράση «Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας -Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» που αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών. (αναλυτικά)


 

Ο μετροπόντικας θα σκάψει ξανά στην Αθήνα

Το 2017 θα είναι η χρονιά επανεκκίνησης του μετρό στην Αθήνα. Η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή της νέας γραμμής θα ξεκινήσει την άνοιξη, βάζοντας επιτέλους και πάλι μπροστά το έργο που αλλάζει όσο κανένα τη ζωή της πόλης. Σημαντικό θα είναι το αποτύπωμα του διαγωνισμού του 1,4 δισ. ευρώ και για την οικονομία, σε μια περίοδο με ελάχιστα κατασκευαστικά έργα. (αναλυτικά)


 

Οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για 4.000 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα της υγείας

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους είτε από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων, που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. (αναλυτικά)


 

«Πάγωμα» της οφειλής τους στη ΔΕΗ για ένα χρόνο μπορούν να ζητήσουν οι καταναλωτές

Προϋπόθεση είναι να έχουν απλήρωτους λογαριασμούς έως 500 ευρώ και να κάνουν την αίτηση από την Τετάρτη και μέχρι το τέλος Απριλίου. (αναλυτικά)


 

Τιμώμενη χώρα στην ευρωπαϊκή σκηνή του NYT Travel Show η Ελλάδα

Ενισχυμένη και δυναμική παρουσία είχε το περίπτερο του ΕΟΤ που εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση των ΗΠΑ, NYT Travel Show, που διοργάνωσαν οι New York Times (27-29/1), με τη συμμετοχή εκθετών από 150 χώρες. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)