to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:09 | 24.10.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 24/10)

Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, η νέα Πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια για τον ανασχηματισμό, η εξέγερση στο hot spot της Μόριας, η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη, η εκκένωση της «Ζούγκλας του Καλαί»...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

«Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματά μας»: Στο Μεγ. Μαξίμου οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών

Ο πρωθυπουργός άκουσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας και δεσμεύτηκε για την επίλυση κάποιων αιτημάτων μας, όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ, όπως μας είπε, κάποια άλλα θα επιλυθούν όταν αλλάξει η οικονομική κατάσταση στη χώρα» (αναλυτικά)


 

Πρωτογενές πλεόνασμα 5,44 δισ. ευρώ στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016

Το ύψος των καθαρών εσόδων ανήλθε σε 37,824 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 514 εκατ. ευρώ ή 1,4% έναντι του στόχου - Οι δαπάνες, παράλληλα, περιορίστηκαν σε 37,231 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 3,1 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (40,332 δισ. ευρώ). (αναλυτικά)


 

ΣΥΡΙΖΑ: Το ακροδεξιό παραλήρημα Γεωργιάδη στη Χίο εκθέτει πλήρως τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μια πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο και την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του '50, αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας». (αναλυτικά)


 

Υπ. Εργασίας: Συνεχίζεται ο κύκλος μαύρης προπαγάνδας για τις συντάξεις από «τα Νέα»

Με τίτλο «Κρυφός κόφτης απειλεί τώρα τις επικουρικές συντάξεις» η εφημερίσδα ισχυρίζεται ότι βάσει αναλογιστικών μελετών «από 1/1/2017 θα ισχύσει ο μηχανισμός περικοπής συντάξεων αν προκύπτουν ελλείμματα» - «Η αλήθεια (που συνειδητά διαστρέφει η εφημερίδα) είναι ακριβώς αντίθετη», τονίζει σε απάντησή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)



 

Χυδαίες δηλώσεις Ασημακοπούλου περί «παρακράτους» και «Χίτλερ» (!) - Για ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τους καναλάρχες και το καθεστώς ασυδοσίας τους η βουλευτής της ΝΔ έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για πρακτικές της κυβέρνησης που θυμίζουν «παρακράτος» και προσομοιάζουν με την εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ (!) -ΣΥΡΙΖΑ: Οι χυδαιότητες αυτές, που απορρέουν από την ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων», αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο θεσμό της Δικαιοσύνης εν όψει της επικείμενης απόφασης του ΣτΕ. (αναλυτικά)


 

«Ο νέος νόμος προστατεύει τα εγχειρήματα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας»

Μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου μιλά στην «Εφ.Συν.» για τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές όσον αφορά την ανάπτυξη αυτού του τομέα αλλά και για τις παρεμβάσεις και τα υποστηρικτικά μέτρα που προβλέπονται ώστε να ενισχυθούν τα σχετικά εγχειρήματα. (αναλυτικά)


 

Συστήνονται 2.223 θέσεις στα δημοτικά για τους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά

Σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για τη σύσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των κλάδων εκπαιδευτικών που, ενώ περιλαμβάνονταν στο εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοτικών, δεν υφίσταντο υπηρεσιακά ως κλάδοι παρά μόνο στη Δευτεροβάθμια. (αναλυτικά)


 

Τέλος στην ομηρεία 8,5 χρόνων για τους διοριστέους ΑΣΕΠ του 2008 από το υπουργείο Παιδείας - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Τη λύση ενός προβλήματος ομηρείας πολλών εκπαιδευτικών, που ταλαιπωρήθηκαν επί 8 και πλέον χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, παρουσιάζοντας και το σχετικό δημοσιευμένο ΦΕΚ. Συγκεριμένα πρόκειται για τη δημιουργία οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση προκειμένου να απορροφηθούν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ήταν διοριστέοι από το 2008, μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. (αναλυτικά)


 

Σε λειτουργία από σήμερα βάση αεροδιακομιδών στο αερόδρομιο της Σύρου

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων, αλλά και των γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ, γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς ξεκινά η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αερόδρομιο της Σύρου. (αναλυτικά)


 

Ενισχυτική διδασκαλία για τους μαθητές γυμνασίου από τις αρχές Δεκεμβρίου

Στις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ξεκινήσει το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές των γυμνασίων. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, 1.000 αναπληρωτές θα προσληφθούν για να διδάξουν στα 500 Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΚΑΕ), που θα λειτουργήσουν σε όλη την επικράτεια. (αναλυτικά)


 

Αυξημένα τα έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία το τελευταίο οκτάμηνο του 2016

Σύμφωνα με στοιχεία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων στο οκτάμηνο του 2016 τα έσοδα από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας παρουσιάζουν αύξηση κατά 55% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, παρά τη μείωση κατά 8,5% στο πλήθος των εισιτηρίων. (αναλυτικά)


 

Τις πρωτοβουλίες της για την καταπολέμηση του trafficking παρουσίασε η Γενική Γραμματεία Ισότητας στο «Break the Chain»

Στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την καταπολέμηση του trafficking, αναφέρθηκε η γενική γραμματέας, Φωτεινή Κούβελα, στην ημερίδα με θέμα «Σπάσε την αλυσίδα της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του δεύτερου Φεστιβάλ «Break the Chain ». (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)