to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:50 | 19.12.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 19/12)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η συζήτηση στη Βουλή για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, η πολιτική αντιπαράθεση για τη διαπραγμάτευση, η αντιπαράθεσε του υπουργού Ν. Παππά με τη Ν.Δ.


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

«Ο κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τη δανειοδότηση του "Κήρυκα Χανίων"»

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα σχετικά με δανειοδότηση του «Κήρυκα Χανίων»:

Το δημοσίευμα της «Αυγής της Κυριακής» σχετικά με τη δανειοδότηση του «Κήρυκα Χανίων» αποτελεί άλλο ένα τεκμήριο της συμφωνίας διαπλοκής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με το τραπεζικό σύστημα της χώρας. (αναλυτικά)


 

Στη διάθεση των εργαζομένων το Σ.ΕΠ.Ε. προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμα τους στο Δώρο Χριστουγέννων

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία. (αναλυτικά)


 

Στα 3,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2016 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1,423 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,902 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015. (αναλυτικά)


 

Χορήγηση προκαταβολής για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στο Ν. 3908/2011

Υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Αλέξη Χαρίτση, η προβλεπόμενη (παρ. 2 του άρθρου 77 του N. 4399/2016) Απόφαση περί καθορισμού της διαδικασίας, των δικαιολογητικών και κάθε άλλης αναγκαίας ρύθμισης, για τη χορήγηση προκαταβολής για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 3908/2011. (αναλυτικά)


 

Ξεκινά η λειτουργία του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού: Ενισχύεται άμεσα η ρευστότητα των δικαιούχων του ΕΣΠΑ

Υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κώστα Βαρλαμίτη, την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ του Υπουργείου, Ευγενία Φωτονιάτα, και τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ, Θωμά-Φωκίωνα Αλγιανάκογλου, η σύμβαση για την ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (escrow account). Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης υλοποιείται στην πράξη η σχετική υπουργική απόφαση του Ιουνίου του 2016. (αναλυτικά)


 

Επιχορηγήσεις και οικονομικές ενισχύσεις σε δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών

Συνολικό ποσό περίπου 5 εκατ. ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε 150 δήμους της χώρας, για την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων τους από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2016. (αναλυτικά)



Φραγμός στην αυθαιρεσία των εταιριών ενημέρωσης οφειλετών από τη Γ.Γ. Καταναλωτή

Μια φορά την εβδομάδα (και όχι ανά δύο ημέρες που ισχύει σήμερα) θα επιτρέπεται στις εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών να επικοινωνούν με υπερχρεωμένους δανειολήπτες ενώ οι διατάξεις για την προστασία των οφειλετών θα ισχύουν και στις περιπτώσεις που η ενημέρωση γίνεται από δικηγόρους. (αναλυτικά)


 

Αύριο, Τρίτη 20/12, η επιδότηση σίτισης και το επίδομα ενοικίου

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Ξεκινά το υπερταμείο επενδύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου θα υπογραφεί και παρουσιαστεί από το υπουργείο Οικονομίας και το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF) ένα νέο «υπερταμείο» fund of funds με αντικείμενο την ενίσχυση της καινοτόμου δυναμικής ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. (αναλυτικά)


 

Βοήθημα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες αγρότισσες από τον ΟΓΑ

Χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ σε 1.185 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικού Βοηθήματος σε Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, δικαιούχους του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ, θα καταβληθεί την Πέμπτη. (αναλυτικά)



Εγνατία Οδός: Και συμφέρει, και αποπληρώνει 5 δισ. χρέους

Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Εγνατίας Οδού, συνολικού μήκους 670 χλμ., και των τριών κάθετων οδικών αξόνων διασφαλίζει περί τα 5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους σε ορίζοντα 35ετίας (2018 - 2052) μέσω των εσόδων από διόδια, με αντίτιμο μάλιστα πολύ χαμηλότερο συγκριτικά με αυτό των πέντε αυτοκινητοδρόμων που εκμεταλλεύονται ιδιώτες, έναντι της εκχώρησής της με σύμβαση παραχώρησης. (αναλυτικά)


 

Άρχισε σήμερα η υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε 19 σχολεία στα Τρίκαλα

Άρχισε σήμερα η υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε δέκα εννέα επιλεγμένες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων ως κοινή δράση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων. (αναλυτικά)


 

Στις 23/12 θα καταβληθούν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και τα αντισταθμητικά μέτρα του ΕΚΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας (αναλυτικά)


 

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην ενίσχυση του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υποδομών των τριών κρατικών νοσοκομείων του Πειραιά

Με δύο στεφανιογράφους, συνολικού κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αναμένεται σύντομα να εξοπλιστούν το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και το Τζάννειο Νοσοκομείο Πειραιά. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)