to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 16.01.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 16/1)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η σύλληψη του δράστη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, η αξιολόγηση και το ΔΝΤ, η επίσκεψη του Ιταλού προέδρου Ματαρέλα, το Κυπριακό και η Πόλα Ρούπα...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Παραδόθηκε η εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική – Παραπέμπει σε κακουργηματικές πράξεις

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο σχέδιο του πορίσματός τους, τα μέλη της Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλογίζουν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών, ενώ θα κάνουν λόγο για σοβαρές παραβιάσεις του τραπεζικού δικαίου με χορηγήσεις δανείων χωρίς επαρκείς τραπεζικές εγγυήσεις. (αναλυτικά)



 

Π. Σκουρλέτης: Με την αποχώρηση του ΔΝΤ θα αδυνατίσει το μέτωπο των σκληρών δυνάμεων που απαιτούν νέα μέτρα εδώ και τώρα

«Το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει και χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, λέγοντας ότι είναι προτιμότερος ένας πολιτικός συνομιλητής, ακόμη και αν υπάρχουν διαφωνίες μαζί του, από έναν άκαμπτο τεχνοκράτη. (αναλυτικά)
 


 

ΕΣΠΑ: Απλοποίηση, διαφάνεια και ανοιχτή πρόσβαση στη ρευστότητα οι στόχοι της νέας στρατηγικής του υπουργείου Οικονομίας

Όλες οι υποβαλλόμενες προτάσεις αξιολογούνται επί της ουσίας. Εισάγονται νέα κριτήρια, ώστε η αξιολόγηση του επενδυτικού σχεδίου να είναι ουσιαστική, βασιζόμενη σε κριτήρια, όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά. (αναλυτικά)


 

Ήττα για τη Ν.Δ. το σκεπτικό του ΣτΕ για τις άδειες

Σοβαρή ήττα όμως για την πολιτική της Ν.Δ. στο πεδίο των ΜΜΕ, διαχρονικά και σήμερα υπό τον κ. Μητσοτάκη, αποτελεί το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ κατά το μέρος τουλάχιστον που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή. (αναλυτικά)

Λ. Κρέτσος: Τέσσερις άδειες HD και λόγω των αναγκών της κινητής - Χωρίς υψηλό τίμημα δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον

Εάν η χώρα προχωρήσει στο δεύτερο ψηφιακό μέρισμα με περισσότερες συχνότητες στην κινητή, ο αριθμός των αδειών υψηλής περιορίζεται σε τέσσερις, είπε ο ΓΓ Ενημέρωσης Λευτ. Κρέτσος μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη. Ο νέος διαγωνισμός που θα κάνει το ΕΣΡ θα πρέπει να μεγιστοποιεί το αντίτιμο για το Δημόσιο, αλλιώς «δεν θα έχει εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε. (αναλυτικά)


 

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα

Ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι αναμένει τις επόμενες ημέρες, εντός του Ιανουαρίου, να αρχίσει από τον ESM η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. (αναλυτικά)


 

Νομοθετική πρωτοβουλία για τους συμβασιούχους προαναγγέλλει ο Χρ. Βερναρδάκης 

Τόσο προσωρινή όσο και μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους καθαριότητας αλλά και παιδικών σταθμών, κοινωνικών δομών, σίτισης, φύλαξης κλπ των ΟΤΑ, προαναγγέλλει μέσω του Α΄μέρους συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr, o υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης. (αναλυτικά)


 

Ξεπέρασε και τις πιο θετικές εκτιμήσεις το ενδιαφέρον για την εξαγορά των έξι ακινήτων της ΕΒΖ

Εντονότερο έναντι και των πιο θετικών εκτιμήσεων καταγράφεται το ενδιαφέρον για την εξαγορά των έξι ακινήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παντελής Μάνης. (αναλυτικά)


 

Δημ. Παπαδημητρίου: Μιλάνε οι αριθμοί, η ανάπτυξη είναι εδώ

Επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης, το λένε όλοι, το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στ. Σχινά, παραθέτοντας αναλυτικά μεγέθη και στοιχεία για τα άλματα της χρονιάς που πέρασε. Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει, είτε τέλος Ιανουαρίου είτε ως τα μέσα Φεβρουαρίου, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. (αναλυτικά)


 

Θ. Φωτίου: «Κέντρα γειτονιάς» τα σχολεία, επανασχεδιασμός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης

Στα πλαίσια της ενίσχυσης του ρόλου των Δημοτικών σχολείων ώστε να λειτουργούν ως «κέντρα γειτονιάς» επανασχεδιάζεται η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου στην ΕΡΤ, συζητείται η λειτουργία τους μέσα στο σχολείο. (αναλυτικά)


 

292 παραβάσεις εντόπισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε ελέγχους χτες Κυριακή

Συνολικά εντοπίστηκαν 292 παραβάσεις, που αφορούσαν: 11 εργαζομένους που εργάζονταν πλήρως ανασφάλιστοι, 248 που εργάζονταν εκτός δηλωμένου ωραρίου και 33 που αφορούσαν άλλες παραβάσεις τις εργατικής νομοθεσίας. 179 επιχειρήσεις κλήθηκαν σε παροχή γραπτών εξηγήσεων για την τυχόν επιβολή κυρώσεων, επιπλέον των περιπτώσεων που επιβλήθηκαν πρόστιμα κατά δέσμια αρμοδιότητα. (αναλυτικά)


 

Ξεκινούν αύριο οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές

«Άδικη» χαρακτήρισε την ανησυχία των αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, σε δηλώσεις του πριν λίγο στη Λαμία. Μάλιστα, ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι «το 85% των αγροτών θα έχουν μειωμένες υποχρεώσεις» ενώ επανέλαβε και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την μείωση του κόστους παραγωγής στην κτηνοτροφία και ιδιαίτερα για τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών, που, όπως είπε, «αποτελούν το 70% του κόστους παραγωγής». (αναλυτικά)


 

Υπουργείο διαψεύδει ΟΛΜΕ: Κανένα τμήμα Τομέα ή Ειδικότητας των ΕΠΑ.Λ. δεν θα κλείσει στα μέσα της χρονιάς

«Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ. πολύ περισσότερο όπως ισχυρίζεται η ΟΛΜΕ "κύμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων τμημάτων" ή "βίαιη ανακατανομή ακόμα και εκδίωξη μαθητών από το σχολείο που φοιτούν"» (αναλυτικά)


 

Δεύτερο καλύτερο έτος για την Αιολική Ενέργεια στην Ελλάδα το 2016

Η δεύτερη καλύτερη ετήσια επίδοση μετά το ρεκόρ του 2011, οπότε εγκαταστάθηκαν 313 MW, καταγράφηκε το 2016, καθώς εγκαταστάθηκε αιολικής ισχύς 238,55 MW, αναφέρει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) σε ανακοίνωσή της με την οποία δημοσιοποιήθηκε στατιστικά στοιχεία του κλάδου για το προηγούμενο έτος. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)