to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:50 | 03.04.2018

Πολιτική

Αυστηρώς ακατάλληλες οι δηλώσεις Τσίπρα

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν οι ληστείες και ο τραυματισμός του επιχειρηματία στην Κηφισιά και η σπέκουλα περί ανομίας, τα ελληνοτουρκικά και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το Μακεδονικό και οι συναντήσεις του Νίκου Κοτζιά με πολιτικούς αρχηγούς, η πασχαλιάτικη αγορά, το «πράσινο φως» του ΚΑΣ στο ΒΒC για το Σούνιο, η συνέντευξη Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο... Τα κανάλια απέφυγαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Αρκέστηκαν να παρουσιάσουν μόνο τις αναφορές του στα εθνικά ζητήματα. Τα στοιχεία για την οικονομία και την ανεργία και η δήλωση για εκλογές το φθινόπωρο του 2019 θεωρήθηκαν αυστηρώς ακατάλληλες...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


Αλ. Τσίπρας: Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο και εκλογές το φθινόπωρο του 2019

Βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του στόχου που μας έφερε στη διακυβέρνηση της χώρας, στην έξοδο από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. (αναλυτικά)



 

«Σε πλήρη πολιτική σύγχυση ο Κυρ. Μητσοτάκης»

Τα όσα δήλωσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, κατέστησαν σαφές πως βρίσκεται σε πλήρη πολιτική σύγχυση, αφού σε όλα τα θέματα υπέπεσε σε κραυγαλέες αντιφάσεις, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Handelsblatt: Σχέδια για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με ρήτρα ανάπτυξης υπέβαλαν ESΜ και Γαλλία

«Σχέδια για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έως το 2050» υπέβαλαν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η Γαλλία, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt». (αναλυτικά)


 

Ανοίγουν οι λογαριασμοί των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis

Στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών δεδομένων για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην δικογραφία της Novartis καθώς και συγγενικών τους προσώπων, ζητά με παραγγελία της προς τις τράπεζες και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που ερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. (αναλυτικά)


 

«Θετική εξέλιξη»: «Πράσινο φως» του ΚΑΣ στο ΒΒC για το Σούνιο

«Ναι» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) στη νέα πρόταση για την κινηματογράφηση της«Μικρή Τυμπανίστρια» του Τζον Λε Καρέ, στο Σούνιο - Για «θετική εξέλιξη» κάνουν λόγο Ν. Παππάς και Λ. Κρέτσος. (αναλυτικά)


 

Οι συναντήσεις του Ν. Κοτζιά με τους αρχηγούς των κομμάτων για το Μακεδονικό

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων ξεκίνησε χτες ο υπουρός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την απόφασή του να τους ενημερώσει, έναν έναν χωριστά, για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ονοματολογικό, μετά και την τριμερή συνάντηση που είχε στη Βιέννη, την περασμένη Παρασκευή, με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, και τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. (αναλυτικά)


 

Κλείσιμο της «ψαλίδας» στο 4,4% δείχνει η δημοσκόπηση της Κάπα Research

Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 21,6%, έναντι 17,2% του κυβερνώντος κόμματος. (αναλυτικά)


 

«Η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ»

Ξεκαθαρίστηκε από τον πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας ότι από την κυβερνητική πλευρά «υπάρχει μία επιλογή, αυτή της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ», κάτι που δε συμβαίνει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. (αναλυτικά)



 

Μεγαλοστέλεχος της Siemens θα έρθει να καταθέσει για το C4I

Μεγαλοστέλεχος της Siemens που κατά το παρελθόν είχε αναφερθεί σε “καταβολές διακριτικών πληρωμών” από τη μητρική εταιρεία για υποθέσεις της στην Ελλάδα, θα έρθει να καταθέσει στην ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I. (αναλυτικά)


 

Τα στοιχεία διαψεύδουν την τρομολαγνεία

Πτώση της τάξεως του 29,5% στα συμβάντα και της τάξεως του 31,9% στους σοβαρούς τραυματισμούς, συγκριτικά με την περίοδο 2012 - 2014. (αναλυτικά)


 

Το πόρισμα που καίει Τσακοπιάκο του αμαρτωλού ταμείου και άλλους δημόσιους λειτουργούς

Πειθαρχικό έλεγχο για  τον συνδικαλιστή της  ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ) Ιωάννη Τσακοπιάκο - συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου και παρολίγον υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - και ΕΔΕ για άλλους δημοσίους λειτουργούς, ζητούν οι επιθεωρητές  Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα  με την  έκθεση που φέρνει σήμερα στο φως το tvxs.gr. (αναλυτικά)


 

Καταρτίστηκε το πρόγραμμα διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις

Την κατάρτιση προγράμματος διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις αποφάσισαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης. (αναλυτικά)


 

Δέκα δισ. ευρώ δηλώθηκαν με την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων

Ένας πίνακας με το πλήθος δηλώσεων που παρελήφθησαν, τα δηλωθέντα ποσά και τα ποσά φόρου που προέκυψαν μέχρι 19/01/2018. (αναλυτικά)


 

Προστασία των εργασιακών των ναυτικών: Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας

Συμπληρώνει ένα μεγάλο κενό στα εργασιακά θέματα των ναυτικών, είπε ο Π. Κουρουμπλής. (αναλυτικά)


 

Σε δίκη για τα «δωρεάν νοσήλεια» στο «Ερρίκος Ντυνάν» παραπέμπεται ο Ανδρέας Μαρτίνης

Η τακτική του Ανδ. Μαρτίνη φέρεται να ζήμιωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα κατά 1.741.242 ευρώ. (αναλυτικά)


 

SZ: Φως στον ορίζοντα και έπαινοι από τους θεσμούς για το Εθνικό Κτηματολόγιο στην Ελλάδα

«Εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια η Ελλάδα προσπαθεί να συντάξει κτηματολόγιο, ως τώρα με σχετικά μικρή επιτυχία. Μια νέα υπηρεσία υπό τη διεύθυνση ενός επιστήμονα θέλει τώρα να βάλει πραγματικά τάξη» γράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. (αναλυτικά)


 

Κούρεμα στα «πανωτόκια» των παλιών αγροτικών δανείων φέρνουν οι νέες ρυθμίσεις 

Για τις νέες ρυθμίσεις στα παλιά αγροτικά δάνεια που έρχονται από 1η Μαϊου μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης στην ΕΡΤ. (αναλυτικά)


 

Ο Αμβρόσιος σε νέο ομοφοβικό παραλήρημα

Νέο ρατσιστικό παραλήρημα Αμβρόσιου, ο οποίος αυτή τη φορά τα βάζει με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. (αναλυτικά)


 

Καταδικάστηκε ο Δήμος Βερύκιος για το ομοφοβικό ξέσπασμά του κατά του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ

Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ ενημερώνει ότι το δικαστήριο καταδίκασε πρωτόδικα τον δημοσιογράφο, Δήμο Βερύκιο για την ομοφοβική επίθεση που είχε εξαπολύσει μέσα από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του ALPHANEWS. (αναλυτικά)


 

ΟΑΣΑ: Ενεργοποίηση καρτών ανέργων και ΑμεΑ με δωρεάν κόμιστρο

Η φόρτιση γίνεται στα 300 αυτόματα μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)