to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 15.03.2018

Πολιτική

Ήταν ένας μικρός Στουρνάρας που ήταν α-α-απαρατήρητος!

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν το ποδόσφαιρο και η συζήτηση ερωτήσεων στη Βουλή, το προπαγανδιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Τουρκία για τους οκτώ εκζητούμενους, η υπόθεση Σκριπάλ και ο «πόλεμος» Ρωσίας-Βρετανίας, η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Ερντογάν και οι νέες του δηλώσεις, τα χθεσινά επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο και η συγκέντρωση στα δικαστήρια, η ΠΓΔΜ, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο... Τι κι αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση Novartis, τα κανάλια δεν άκουσαν...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...



 

Ο κ. Στουρνάρας έχει υπογράψει και άλλες συμβάσεις με τη Novartis;»

Εναντίον της Ν.Δ και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τη στάση τους στην υπόθεση Novartis, καταφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ κάλεσε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να δώσει απαντήσεις αν υπάρχουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει με την εταιρεία και αν είχε και έχει προνομιακές σχέσεις με τα διευθυντικά της στελέχη. (αναλυτικά)



 

Υπό την απειλή του Grexit...

Το «απροχώρητο» στο οποίο έχει φτάσει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκορύφωμα του οποίου υπήρξε η εισβολή του ένοπλου προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής 11 Μαρτίου, επισημαίνεται τόσο από τις διεθνείς ομοσπονδίες όσο και από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ από όλες τις πλευρές αναδεικνύεται η ανάγκη θέσπισης αυστηρών κανόνων και ισονομίας για να μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από το τέλμα. (αναλυτικά)


 

«Είναι αντίθετη η Ν.Δ στη διερεύνηση διαπιστωμένων αυθαιρεσιών από πλευράς ορισμένων διοικήσεων των Πανεπιστημίων;»

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη Νέα Δημοκρατία για διάταξη του Νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. (αναλυτικά)


 

Ενεργοί όλοι οι διπλωματικοί δίαυλοι για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών ο Γιώργος Κατρούγκαλος αρνήθηκε ότι υπήρξε ολιγωρία λέγοντας «δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, οι διπλωματικοί δίαυλοι σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ έχουν ενεργοποιηθεί. Δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι ορισμένων της άλλης πλευράς που θέλουν να αυξήσουν την ένταση. Η παράταση της εκκρεμότητας είναι εξαιρετικά οδυνηρή, όχι μόνο για τις οικογένειες των στρατιωτικών, θέλω να ελπίζω όμως ότι θα λήξει το συντομότερο». (αναλυτικά)

Την ίδια στιγμή, ο Δ. Τζανακόπουλος, κατά το briefing της Πέμπτης, έκανε λόγο για ένα «άνευ προηγουμένου ρεσιτάλ υποκρισίας» από τον Κυρ. Μητσοτάκη: «Για ζήτημα των δύο αξιωματικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, κάνοντας στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την προ εβδομάδος ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο, χαρακτήρισε το περιστατικό ένα σύνηθες και μικρό συμβάν που δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο.


 

840.000 ανασφάλιστοι χρησιμοποίησαν υπηρεσίες Υγείας το 2017

Το 40% των ανασφάλιστων πολιτών αξιοποίησαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας το 2017, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο υπουργός απάντησε με συγκεκριμένα στοιχεία στην «καταστροφολογική κριτική» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, όπως τη χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας ότι η συνολική δαπάνη για τους ανασφάλιστους πολίτες έφτασε τα 406 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)




 

Θετικές αναφορές από διεθνή ΜΜΕ για την έκδοση έντοκου γραμματίου

Η ελληνική οικονομία δεν είναι πλέον στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, γράφουν οι “Times”, ενώ με θετικό πρόσημο περιγράφεται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης η έκδοση έντοκου γραμματίου. (αναλυτικά)


 

«Υπερδιπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός των ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου»

Υπερδιπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός των ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου φτάνοντας τα 179 εκατομμύρια ευρώ. «Σε κάθε νησί εντάσσεται τουλάχιστον ένα έργο» όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη Τύπου για την ένταξη νέων έργων στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα για τα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.  (αναλυτικά)


 

Στο ΑΣΕΠ ο κατάλογος για την προκήρυξη 118 θέσεων σε ΟΤΑ α’ και β’ Βαθμού

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, τον τελικό κατάλογο για 118 προσλήψεις τακτικού προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ Βαθμού. (αναλυτικά)


 

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για χρήση νέων τεχνολογιών στη γεωργία

Μνημόνιο συνεργασίας για τη χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας και συστημάτων νέων τεχνολογιών, υπέγραψαν το μεσημέρι, στο Εθνικό Κέντρο Βάμβακος στην Καρδίτσα, οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Αποστόλου, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γ. Πετράκο. (αναλυτικά)


 

Συγκροτείται η επιτροπή αξιολόγησης των φαρμάκων

Με γρήγορο ρυθμό το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην συγκρότηση της 11μελούς Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης. Στις 20 Μαρτίου ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τους υποψήφιους επιστήμονες που θα στελεχώσουν με επιστημονικά κριτήρια την επιτροπή που θα αξιολογεί και θα διαπραγματεύεται τις τιμές των καινοτόμων φαρμάκων με στόχο την καθολική και εγγυημένη πρόσβαση των ασθενών. (αναλυτικά)


 

Αύξηση κατέγραψε ο τζίρος στις επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών

Ανοδικά κινήθηκε ο τζίρος το δ' τρίμηνο πέρυσι στη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. (αναλυτικά)


 

Πώς και πότε θα ξαναλειτουργήσει η πλατφόρμα για την ένταξη στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Τουλάχιστον 40.000 νοικοκυριά θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον σύμφωνα με το υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο κ. Σταθάκης μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά σημείωσε πως για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η πλατφόρμα να ξαναλειτουργήσει στις 19 Μαρτίου και σε 3 διαδοχικές φάσεις. (αναλυτικά)


 

«Οι αλήθειες για το νερό στο Καστελόριζο: Επαρκείς οι ποσότητες, σύντομα η λειτουργία δυο νέων μονάδων αφαλάτωσης στο νησί»

Εντύπωση προκαλεί η εντεινόμενη παραφιλολογία, από διάφορες πηγές, γύρω από τις διαθέσιμες ποσότητες νερού στο νησί του Καστελόριζου. Παραφιλολογία που δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία, δημιουργεί αρνητικό κλίμα και τελικά βλάπτει τους ίδιους τους νησιώτες μας, δηλώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)