to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 01.02.2018

Πολιτική

Τηλεοπτικό ταξίδι στα χρόνια της ΕΡΕ με την ευκαιρία του συλλαλητηρίου

Τα δελτία αποκαθιστούν καθημερινά μια... ιστορική αδικία: τα χρόνια της ΕΡΕ δεν υπήρχε τηλεόραση να αναδείξει τον εθνικισμό, τον εμφυλιοπολεμικό λόγο και τις ακροδεξιές φωνές. Με την ευκαιρία του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου τα κανάλια αποκαθιστούν την... ιστορική αυτή αδικία, προβάλλοντας παιάνες, εντυπωσιακά βίντεο και λογής ακροδεξιές φωνές. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκε και πάλι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η επίσκεψη Νίμιτς στα Σκόπια, η έκρηξη στο Μαρούσι, οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


«Αντικυβερνητικό» χαρακτήρα επιχειρούν να προσδώσουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής ΜΜΕ και ΝΔ. Δείτε ποιοι καλούν και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Ποιοι είναι οι «μακεδονομάχοι» που ακονίζουν τις σάρισες της ακροδεξιάς

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου του Συντάγματος. (αναλυτικά)



 

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Ν.Δ. για το ονοματολογικό;»

«Εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;» αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού. (αναλυτικά)


 

«Τα fake news δεν έχουν τελειωμό»

«Η εμπάθεια ορισμένων εναντίον της κυβέρνησης τους οδηγεί σε αθλιότητες, οι οποίες εντέλει πλήττουν την ίδια τη δημοσιογραφία», τονίζει η Κουμουνδούρου με αφορμή τη διαστρέβλωση των δηλώσεων του απερχόμενου πρόεδρου του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, από μερίδα ΜΜΕ. (αναλυτικά)


 

«Η οικονομία ανακάμπτει»

Η νέα τριμηνιαία έκθεση που εκπόνησε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αναγνωρίζει ότι η μείωση της αβεβαιότητας φέρνει αποτελέσματα, όπως έδειξαν τα στοιχεία του 2017 μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης που έδωσε ισχυρή ώθηση στην αλλαγή κλίματος και τη σύντομη ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης. (αναλυτικά)


 

Διπλή καμπάνα στον Κασιδιάρη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

«Όσο συνεχίζει εκτίθεται» ήταν το μόνο σχόλιο κύκλων του προέδρου της Βουλής για τον Ηλ. Κασιδιάρη ο οποίος στο υπόμνημα που έστειλε στην Επιτροπή υβρίζει τον Ν. Βούτση - Η εισήγηση της Επιτροπής. (αναλυτικά)


 

«Διχαστικό παραλήρημα» της Χ.Α. στη Βουλή με αφορμή το συλλαλητήριο

Το επικείμενο συλλαλητήριο και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ έγιναν αντικείμενο αντιπαράθεσης, στην Ολομέλεια, με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυναν βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την παρουσία, όσων αισθάνονται Έλληνες, στο Σύνταγμα, την Κυριακή. (αναλυτικά)


 

Σε υψηλά 10ετίας η ελληνική μεταποίηση τον Ιανουάριο

Σε νέα υψηλά η επιχειρηματική αισιοδοξία. (αναλυτικά)


 

Bloomberg: Μειώνεται το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα

Μειώνεται το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα, ενόψει της επικείμενης εξόδου στις αγορές νωρίς τον Φεβρουάριο. (αναλυτικά)


 

Πρόσληψη 8.725 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με την ΠΟΠ – ΟΤΑ. (αναλυτικά)


 

Η απάντηση του Ν. Παππά στο liberal.gr

Τα όσα, αβάσιμα, αναφέρει σε δημοσίευμα του liberal.gr ο Αντ. Πανούτσος, επισημαίνει σε απάντησή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς. (αναλυτικά)


 

«Παρά το κλίμα απαξίωσης, η επετειακή εκδήλωση του υπουργείου Υγείας είχε ανταπόκριση»

Στην Επετειακή Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του υπουργείου Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρά το κλίμα απαξίωσης που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, ανταποκρίθηκαν όλοι οι προσκεκλημένοι φορείς της Υγείας (εποπτευόμενοι από το υπουργείο και μη), διευκρινίζει το υπουργείο. (αναλυτικά)


 

Moody’s: Θετική πιστωτικά η αύξηση των καταθέσεων στην Ελλάδα

Τη σημαντική αύξηση των ιδιωτικών καταθέσεων καταγράφει ο οίκος αξιολόγησης. Η προσπάθεια να μηδενιστεί η χρήση του «ακριβού» ELA και να περιοριστεί το «βουνό» των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Πώς βλέπει τις εξελίξεις στον κλάδο. (αναλυτικά)


 

Από την Ελλάδα προέρχεται το 22% της παγκόσμιας παραγωγής σπόρων

Εγκαίνια της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου. (αναλυτικά)


 

Έως το τέλος του 2020 η διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο

Την επίσπευση κατά δύο χρόνια της ολοκλήρωσης της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, που σημαίνει πρακτικά ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020 αντί το 2022. (αναλυτικά)


 

«Η Ελλάδα σε καλό δρόμο για να εξέλθει με επιτυχία από το μνημόνιο τον Αύγουστο»

«Η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εξέλθει επιτυχώς του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο σε Ολλανδούς βουλευτές, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην ανάκαμψη (2,5% το 2018), τη βελτίωση στα σπρεντ των ομολόγων και την αποκατάσταση της δημοσιονομικής προσαρμογής χάρη στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Στο επίκεντρο οι νέοι, με μεγάλο αριθμό νέων προγραμμάτων το 2018

«Το 2018, ο ΟΑΕΔ θα επιδιώξει έναν αποτελεσματικότερο σχεδιασμό των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, με κατεύθυνση τα μονίμως ανοιχτά προγράμματα και με έμφαση στους νέους και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων» αναφέρει η καθηγήτρια, διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. (αναλυτικά)


 

Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων

Οι θέσεις ανά κλάδο και ειδικότητα. (αναλυτικά)


 

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της Β' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής στο «Λαϊκό»

Η δύναμη της κλινικής διαμορφώθηκε σε 38 κλίνες, όλες σε αυτόματους θαλάμους με λουτρό σύγχρονων προδιαγραφών και συγκεκριμένα διαθέτει πλέον 10 τρίκλινους θαλάμους και 4 δίκλινους. (αναλυτικά)


 

Από το Brain Drain στο Brain Gain

Tην Τετάρτη 31/1 στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου παρουσιάστηκαν πετυχημένα παραδείγματα νέων επιχειρηματιών και λαμπρών μυαλών από την Ελλάδα, που με τις καινοτομίες τους μέσα σε πολύ δύσκολο οικονομικό πλαίσιο έδειξαν πως η Ελλάδα μπορεί. (αναλυτικά)


 

Και ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 2018 στην Αθήνα

Ηλεκτρονικά ή με τη βοήθεια λογιστή μέσω taxisnet, καθώς και με προσκόμιση εγγράφων από τους ενδιαφερόμενους στα Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη του Δήμου Αθηναίων. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)