to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:05 | 21.12.2017

Πολιτική

Εκ του κατά Ιωάννην Στουρνάραν αγίου Ευαγγελίου το ανάγνωσμα στα κανάλια

Άφθονη δόση καταστροφολογίας για την οικονομία στα δελτία, με αφορμή και την Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2017 που επιδόθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα στον πρόεδρο της Βουλής. Κατά τα άλλα, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πλειστηριασμοί και η τροπολογία «για την ακώλυτη διενέργεια των πλειστηριασμών», η τροπολογία για τη χορήγηση άδειας φαρμακείου, η κακοκαιρία και οι χιονοπτώσεις, οι επιθέσεις στο ΠΑΜΑΚ και σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, η ανάκληση του βρεφικού γάλακτος Lactalis, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...



«Η κυβέρνηση θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα από έναν αποτυχημένο πρώην υπ. Οικονομικών»

«Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μια αποτυχημένη κυβέρνηση, είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δεν σημαίνει ότι μια πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα», διαμήνυσαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας την Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2017 της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ). «Ήδη όλες οι ενδείξεις, αυτό αποδεικνύουν», υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

Η Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ επιδόθηκε σήμερα από τον Γιάννη Στουρνάρα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Το 2018 θα είναι έτος ορόσημο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία

Αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι το τελευταίο τεύχος του περιοδικού European Business Review (EBR), με αφορμή τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του. Η Ελλάδα φαίνεται να πατάει και πάλι στα πόδια της ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια βαθιάς κρίσης, υπογραμμίζει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο εκδότης Χρήστος Κ. Τρικούκης τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια έχουν σημειωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα μεγάλες αλλαγές. (αναλυτικά)


 

«Η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση που υπάρχει, σημειώνοντας πως ό,τι ισχύει για τους δημόσιους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία το ίδιο θα ισχύει και για τα γραφεία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Η διάταξη αυτή συνδέεται μόνο με την προστασία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εναρμονίζει το καθεστώς που υπάρχει για τους φυσικούς πλειστηριασμούς με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» τόνισε. (αναλυτικά)


 

Der Tagesspiegel: Ο Τσίπρας εξαγγέλλει τη μεγάλη στροφή

Οι εξαγωγές της Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 3,8% ή 3 δισεκ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους, πράγμα ορατό και στις συναλλαγές με τη Γερμανία - κυρίως λόγω των πωλήσεων σε φάρμακα, αλουμίνιο και αγροτικά προϊόντα. Ο κατασκευαστικός τομέας σημείωσε άνοδο 9% από το 2016. (αναλυτικά)


 

Και ο ξάδελφος του Μητσοτάκη στα Paradise Papers

Tο όνομα ενός ακόμα μέλους της οικογένειας Μητσοτάκη, πέρα από αυτό της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, έκανε την εμφάνισή του στα αρχεία της διαρροής των Paradise Papers, σύμφωνα με το Ραδιόφωνο 24/7. Πρόκειται για τον ξάδελφο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Μητσοτάκη, που εμπλέκεται σε offshore κατασκευής αντιεκρηκτικών υλικών στην Αρούμπα, με τον ίδιο να εμφανίζεται ως διευθύνων σύμβουλός της. «Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, βρίσκεις από πίσω είτε συγγενείς, είτε πολιτικά στελέχη, είτε πρώην συμβούλους της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πλέον αναγκαίο για τον κ. Μητσοτάκη να δώσει κάποιες έστω απαντήσεις», δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τις νέες αποκαλύψεις. (αναλυτικά)


 

Έρευνα Alco: Η ψαλίδα σιγά σιγά κλείνει

Τάση κλεισίματος της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει η έρευνα της Alco για το News24/7 και το Ραδιόφωνο 24/7. Όχι σε πρόωρες εκλογές λέει ένας στους δύο πολίτες. Έξι στους δέκα συμφωνούν ότι οι δικαστές πρέπει να υποβάλουν πόθεν έσχες. (αναλυτικά)


 

Υπόθεση Siemens: Συναντήσεις του Χριστοφοράκου με τον Σημίτη αποκάλυψε η Κ. Τσακάλου

Συναντήσεις με τον τότε πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης περιλαμβάνουν τα ημερολόγια της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, τα οποία η ίδια παρέδωσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. (αναλυτικά)


 

«Δεν αιφνιδιάσαμε τους φαρμακοποιούς, εν γνώσει τους η τροπολογία για την απελευθέρωση του επαγγέλματος»

«Με τις ρήτρες και τις προϋποθέσεις που επιβάλαμε για τη χορήγηση άδειας φαρμακείου σε μη φαρμακοποιούς, αποτρέψαμε την κλιμάκωση της αγοράς από μονοπώλια, ενώ μόνο τέσσερα έχουν πάρει άδεια στα δύο χρόνια από την απελευθέρωση του επαγγέλματος». (αναλυτικά)


 

Αισιόδοξος ο Π. Μοσκοβισί για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος

Πολύ αισιόδοξος εμφανίζεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. (αναλυτικά)


 

«Δεν υπάρχουν αόρατοι»: Τρία προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης

Τρία προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)


 

Wirtschaftswoche: «Η Αθήνα θέλει να σταθεί ξανά στα δικά της πόδια»

Το γερμανικό οικονομικό περιοδικό κάνει λόγο για αισθητή βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας. (αναλυτικά)


 

Σήμερα μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται για τη Θράκη

Το τμήμα «Μάνδρα Ψαθάδες» του «Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορμένιο» παρέδωσε σήμερα στην κυκλοφορία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. (αναλυτικά)


 

«Εμβόλιμη πληρωμή περίπου 15.000 νέων συντάξεων στις 28 Δεκεμβρίου»

«Κάθε δυνατότητα που έχουμε, κάθε ευρώ που υπάρχει διαθέσιμο στην ελληνική οικονομία, δεν μπορούμε, παρά να το επιστρέφουμε στον κόσμο και να ανακουφίζουμε τους οικονομικά ασθενέστερους» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στην τηλεοπτική της συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1. (αναλυτικά)


 

Χρηματοδότηση 2 δισ. ευρώ στους ΟΤΑ την ερχόμενη 5ετία

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που εισηγείται ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, θεσπίζεται ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους ΟΤΑ ύψους 500 εκατ. ευρώ τα οποία θα επεκταθούν στα 2 δισ. ευρώ, σε βάθος πενταετίας. (αναλυτικά)


 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ειδικό πρόσθετο κοινωνικό μέρισμα στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου

Έκτακτο ειδικό κοινωνικό μέρισμα από 500 ευρώ έως και 2.100 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, θα λάβουν οι κάτοικοι των νησιών ως αντιστάθμισμα της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών από το 2018. (αναλυτικά)


 

«Παγώνει» η τράπεζα Πειραιώς τη «μεταφορά» 120 εργαζομένων καθαρισμού και φύλαξης σε εργολάβο

Κατά την τριμερή συνάντηση, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο υπουργείο Εργασίας, η διοίκηση της τράπεζας δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με όσα προβλέπει ο νόμος και θα διενεργήσει διαβούλευση με τα σωματεία των εργαζομένων, στις αρχές του νέου έτους. (αναλυτικά)


 

«Θα σταματήσει κάπου ο κατήφορος δημοσιογραφικής αναξιοπιστίας των "Νέων"; Αμφιβάλλω!»

«Τα "Νέα"… εμπνεύστηκαν την κατασκευασμένη είδηση από την προβοκάτσια που ανεπιτυχώς επιχείρησε εναντίον μου ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης». (αναλυτικά)


 

Πάνω από 30 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία 115 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα

Εγκρίθηκε η διαδικασία υλοποίησης από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας, σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 32.259.779,53 ευρώ, για τη λειτουργία 115 Τ.ΟΜ.Υ. (αναλυτικά)


 

«Προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων» για τη νομοθετική διάταξη για τα φορολογικά πρόστιμα

«Η προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και στρεβλών εντυπώσεων, για επιλεκτική διαγραφή προστίμων σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες προκαλεί θυμηδία. Η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά το σύνολο των φορολογουμένων και το σύνολο των επιχειρηματιών (...)», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπ. Οικονομικών. (αναλυτικά)


 

«Εντός των ημερών η διάταξη για τις 120 δόσεις, για οφειλές έως 20.000 ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία»

Όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, συντόμως θα κατατεθεί και ρύθμιση που θα ορίζει την δυνατότητα καταβολής 36 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών έως 3.000 ευρώ. (αναλυτικά)


 

Ένα εκατομμύριο από τον προϋπολογισμό της Βουλής για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής

Δρομολογήθηκε η χρηματική ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής από το Κοινοβούλιο. (αναλυτικά)


 

Δωρεάν παραχώρηση δύο ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για κοινωφελείς σκοπούς στον Δήμο Δράμας

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αποστόλου, δήλωσε σήμερα πως μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσει στην υπογραφή της απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δύο ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για κοινωφελείς σκοπούς, στο Δήμο Δράμας. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)