to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:56 | 13.11.2017

Πολιτική

Η Χαλιμά στον χώρο της Κεντροαριστεράς στα σαουδαραβικά δελτία ειδήσεων

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η διακρατική συμφωνία για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με έμφαση στην απολύτως αυθαίτερη ερμηνεία ότι η συμμετοχή στη διαδικασία ήταν ένδειξη αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση, ο φονικός σεισμός στα σύνορα Ιράκ - Ιράν, η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή με θέμα "Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στο προσκήνιο" και οι εργασίες του θα αρχίσουν το μεσημέρι με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Τρίτης με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. (αναλυτικά)


 

ΔΝΤ: Αύξηση 11,8% των καθαρών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2018

Η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί εφέτος με ρυθμό 1,8%, με 2,6% το 2018 και κατά 1,9% του ΑΕΠ το 2019. (αναλυτικά)


 

Μόλις 605 δικαστικοί κατέθεσαν την ηλεκτρονική δήλωση πόθεν έσχες

«Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την ηλεκτρονική δήλωση του πόθεν έσχες, κατά την άποψή μου- ως απλού πολίτη και όχι ως υπουργού- είναι και λάθος και έγκλημα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας, απόψε, στη Βουλή. (αναλυτικά)


 

«Τίποτα δε γινόταν χωρίς να το ξέρoυν Λαγός, Κασιδιάρης και αν δεν έπαιρναν “ΟΚ” από Μιχαλολιάκο»

Κόλαφος για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Γ΄. (αναλυτικά)


 

Αυξάνεται κατά 20% το ποσό για τα οικογενειακά επιδόματα

«Το Κοινωνικό Μέρισμα θα είναι σχεδόν διπλάσιο του περσινού, πάνω από 1 δισ.», επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». (αναλυτικά)


 

Η Ελλάδα καλείται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στον χώρο του διαστήματος

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στην ημερίδα που διοργάνωσε το Αστεροσκοπείο Αθηνών με τίτλο «Περιβάλλον, διάστημα, φυσικές καταστροφές - Καινοτόμες υπηρεσίες εντοπισμού, παρακολούθησης, καταγραφής, πρόγνωσης και εκτίμησης κινδύνου». (αναλυτικά)


 

Το υπουργείο Οικονομίας απαντά στην κριτική του ΣΕΒ

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ κακώς το Υπουργείο επικαλείται την πορεία της Πραγματικής Σταθμισμένης Συναλλαγματικής Ισοτιμίας (ΠΣΣΙ) για να αντικρούσει το WEF γιατί η «έκθεση του WEF στηρίζεται αποκλειστικά σε κρίσεις επιχειρηματικών στελεχών που βιώνουν καθημερινά το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον» που «σε τελική ανάλυση είναι ο πλέον αδιάψευστος κριτής για τη βελτίωση ή χειροτέρευση του». (αναλυτικά)


 

Η ασφάλεια πάνω από όλα, τέλος στη θυσία ανθρώπων για το κέρδος με τις «γουρούνες»

Χίλια συγγνώμη που δεν συνεχίζουμε τη λογική του παλαιοκομματισμού με τη θυσία ανθρώπων για το κέρδος, αλλά η ασφάλεια θα είναι πάνω από όλα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Όσοι έχουν «γουρούνες» με κανονικές προδιαγραφές ή ειδικά οχήματα για ΑΜΕΑ δεν επηρεάζονται, το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν νέοι όροι και προϋποθέσεις για την κατοχή και ενοικίαση. (αναλυτικά)



Φασίστες πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στα Σεπόλια

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη, την ώρα που διεξαγόταν η πολυπληθής επιτυχημένη εκδήλωση υποδοχής από γονείς, δασκάλους και τοπικούς φορείς στα παιδάκια της Πακιστανικής κοινότητας που πήγαν στο 144ο δημοτικό σχολείο, δυο στενά παρακάτω, σύμφωνα με καταγγελία, φασίστες πυροβολούσαν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους εναντίον ομάδας διαδηλωτών που αφισοκολλούσε και μοίραζε αντιφασιστικά τρικάκια στους γύρω δρόμους. (αναλυτικά)


 

Σε διαβούλευση από σήμερα το σ/ν για τους φορείς προστατευόμενων περιοχών

Από τις 450 περιοχές Natura μόνον οι 116 ήταν έως τώρα σε φορέα. (αναλυτικά)


 

12 μήνες με αναστολή (!) στον ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής, Κ. Παρασχάκη, που έδινε ψευδείς βεβαιώσεις για άδειες οπλοφορίας

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελήματων στον Κωνσταντίνο Παρασχάκη για τις ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγούσε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να αποκτήσουν άδειες οπλοφορίας. (αναλυτικά)


 

Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Οκτώβριο

Περιορίστηκε στα 37,3 δισ. ευρώ η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα (η οποία περιλαμβάνει τη ρευστότητα από την ΕΚΤ και τον μηχανισμό ELA), τον Οκτώβριο, από 41,7 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου. (αναλυτικά)


 

«Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πολλά στον τομέα της πράσινης παραγωγής και ανάπτυξης»

Σημαντική η παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές συνέδριο για την «Πράσινη Ενέργεια». (αναλυτικά)


 

Ένα βήμα πιο κοντά στον ΒΟΑΚ, τον αυτοκινητόδρομο που θα ενώσει τα Χανιά με τον Άγιο Νικόλαο

Υπογράφηκε η σύμβαση που περιλαμβάνει τις προκαταρκτικές διαδικασίες για τη δημιουργία του ΒΟΑΚ. (αναλυτικά)


 

«Καμία μεταβολή στην αργία του Σαββάτου» απαντά το υπ. Παιδείας σε ανακριβή δημοσιεύματα

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ως προς τη δήθεν κατάργηση της αργίας του Σαββάτου.(αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)