to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τι δεν είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την Παιδεία

Να μην τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου για την Παιδεία στο Κοινοβούλιο, αλλά να καταθέσει την ομιλία του στα πρακτικά της Βουλής αποφάσισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης για...


Να μην τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου για την Παιδεία στο Κοινοβούλιο, αλλά να καταθέσει την ομιλία του στα πρακτικά της Βουλής αποφάσισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης για τις συνέργειες ΑΕΙ - ΤΕΙ και το νέο εξεταστικό.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε εκτρωματικό το νομοσχέδιο καταλογίζοντας ιδεοληψίες στην κυβέρνηση, και εστίασε στο θέμα που ανέκυψε με τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Η στάση αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος, αφού ζήτησε να διαβάσει την ομιλία, άσκησε δριμεία κριτική στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κύπρο. «Η 'κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερα χρόνια μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες'. Ή έχετε πλήρη άγνοια, ή το κάνετε συνειδητά. Και στις δύο περιπτώσεις, το ανέκδοτο της ημέρας είναι η έννοια αξιοπρέπεια και ήθος στον δημόσιο λόγο μετά από αυτά» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας.

Τι περιλαμβάνει η ομιλία που δεν εκφωνήθηκε ποτέ; Σίγουρα όχι κάτι καινούργιο από εκείνα που κατά καιρούς έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το όραμα της Ν.Δ., με προτάσεις που δικαιολογούν την εξίσωση «μόρφωση ίσον εμπόρευμα», που αντιμετωπίζουν την Παιδεία ως «μηχανή» που πρέπει να συμβαδίζει με την οικονομία και ως «μοχλό κοινωνικής κινητικότητας».

Σχολεία πολλαπλών ταχυτήτων, διευθυντές μάνατζερ, σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός από το Γυμνάσιο, πρακτική άσκηση ανήλικων μαθητών σε επιχειρήσεις, μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, μια και τα δημόσια είναι κέντρα παραγωγής ανομίας και όχι γνώσης, αξιολόγηση παντού και για όλους είναι μερικές μόνο από τις «μεταρρυθμιστικές» προτάσεις της Ν.Δ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)