to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:23 | 03.04.2021

Κοινωνία

Τι αλλάζει από σήμερα, Σάββατο, στις μετακινήσεις μας

Αναλυτικός οδηγός για τα νέα μέτρα


Αλλάζουν τα δεδομένα στις μετακινήσεις των πολιτών από σήμερα, Σάββατο 3/4, καθώς ανοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και για τον κωδικό «6» στο 13033 με τη χρήση οχήματος, ενώ από τη Δευτέρα πάμε σε άνοιγμα καταστημάτων λιανικής, εκτός όμως από εκείνα στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαϊας μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση το πρωί του Σαββάτου από τη ΓΓΠΠ. Είχε προηγηθεί θυελλώδης συνεδρίαση των λοιμοξιωλόγων όπου σημειώθηκε ρήξη με τα κυβερνητικά στελέχη.
 

Ανοίγουν πιλοτικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Από το πρωί του Σαββάτου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το όχημά τους και να ασκηθούν και σε περιοχές που δεν εντάσσονται στον δήμο κατοικίας τους.
 
Το μέτρο ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος, όμως προειδοποίησε πως πρόκειται για πιλοτικό άνοιγμα.

Διαβάστε επίσης για τον τομέα της εστίασης:

Εστίαση: Αργοπορημένο «ναι» σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, όπως επέμενε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με πολύ χαμηλά ποσά

Αλ. Χαρίτσης: Αυτονόητο αλλά όχι επαρκές το πρόγραμμα για την εστίαση (βίντεο)

Αιχμάλωτοι της κυβερνητικής πολιτικής, χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού

Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Από τη Δευτέρα το πρωί ανοίγουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, εκτός από μεγάλες αλυσίδες και εμπορικά καταστήματα, με τις μεθόδους του click away και του click in shop.

Οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13032 με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας τους για να μπορέσουν να μετακινηθούν, εφόσον, βέβαια, κλείσουν ραντεβού στο κατάστημα που επιθυμούν να επισκεφθούν και λάβουν σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού αυτού.

Ο καταναλωτής θα μπορεί να στείλει μόνο ένα μήνυμα στο 13032 την ημέρα και εάν προσπαθήσει να στείλει δεύτερο θα δέχεται ανάλογο μήνυμα από το σύστημα που θα τον ενημερώνει ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί.
Θα έχουν στη διάθεσή τους συνολικά τρεις ώρες και όπως έχει διευκρινίσει ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επιτρέπονται κανονικά οι μετακινήσεις εκτός δήμου κατοικίας.

«Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στη Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα SMS στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν τη συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα και με χρονική διάρκεια τριών ωρών. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το SMS στο 13032» ξεκαθάρισε.

Για τα καταστήματα που παραμένουν κλειστά (shops in shops, outlets, εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά) θα υπάρξει επανεξέταση την επόμενη εβδομάδα, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλώς.

Τέλος, για τις αγορές σε καταστήματα πώλησης τροφίμων, π.χ., σούπερ μάρκετ, η μετακίνηση θα συνεχίζει να γίνεται κανονικά με μήνυμα στο 13033 και τον κωδικό «2».

• Διαβάστε επίσης: Άνοιγμα σχολείων με... ατομική ευθύνη προανήγγειλε η Πελώνη - «Άδειασμα» σε Χρυσοχοΐδη για την υπόθεση Φουρθιώτη

tags: lockdown

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)