to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:17 | 07.08.2022

Πολιτική

«Θυμίζει Χούντα»: Ο βρετανικός Guardian καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Guardian σε εκτενές ρεπορτάζ της καλύπτει τις καταιδιστικές εξελίξεις των παρακολουθήσεων στη χώρα, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα για τον πρωθυπουργό αλλά και τις πρακτικές που φαίνεται πως μετέρχονταν η κυβέρνηση του: «Η Κυβέρνηση κατηγορείται για τις «πιο σκοτεινές πρακτικές» στο σκάνδαλο υποκλοπών που θυμίζει τις χειρότερες ημέρες της στρατιωτικής δικτατορίας της χώρας», σημειώνει στον υπέρτιτλο της.


«Σκάνδαλο υποκλοπών που αναγκάζει τον αρχηγό της ΕΥΠ της Ελλάδας και τον επικεφαλής του προσωπικού του γραφείου του πρωθυπουργό να παραιτούνται μέσα σε λίγα λεπτά, θα προκαλέσει και περαιτέρω παραιτήσεις εν μέσω αποκαλύψεων για «σκοτεινές πρακτικές» και για μια κρίση κατασκοπείας που παρομοιάζεται με το Γουότεργκεϊτ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη στιγμή στην εξουσία μετά την ανακάλυψη ότι το κινητό τηλέφωνο του πολιτικού του αντιπάλου, του αρχηγού του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, υποκλοπήθηκε με εντολή της ΕΥΠ, της υπηρεσίας πληροφοριών που αναφέρεται απευθείας στην το γραφείο του» αναφέρει η έγκριτη βρεανική εφημερίδα.

Ενώ επισημαίνει: «Η είδηση ​​ακολούθησε την ανακοίνωση-σοκ ότι ο ανιψιός και  πιο έμπιστος βοηθός του Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, είχε επίσης παραιτηθεί – δεχόμενος εκείνος τα πυρά για το αφεντικό του που ήλπιζε ότι με αυτό το τρόπο «θα έβαζε το σκάνδαλο για ύπνο» (σ.σ. έκφραση που σημαίενει θα το υποβάθμιζε / απέκρυπτε)». Ενώ η εφημερίδα εκτιμά ότι «ο Δημητριάδης έχοντας κεντρικό ρόλο και υπερεξουσίες, ήταν ο άνθρωπος του Κοντολέωντα στο Μαξίμου».

Ενώ στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ακόμη: «Το σκάνδαλο, που θυμίζει τις πιο σκοτεινές μέρες της στρατιωτικής δικτατορίας, όταν οι αντίπαλοι του καθεστώτος των Συνταγματαρχών του 1967-74 κατασκοπεύονταν τακτικά, ξέσπασε για πρώτη φορά όταν ο Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι είχε ενημερωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μια απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Ο ευρωβουλευτής ανακοίνωσε την ειδοποίηση μιας υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας που δημιουργήθηκε από το ερωπαϊκό κοινοβούλιο για τους βουλευτές προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα τηλέφωνά τους δεν παρακολουθούνται παράνομα. Μεταξύ των πιο εξελιγμένων διαθέσιμων spyware, το Predator είναι σε θέση να ξεκλειδώνει την πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα μηνύματα και να ενεργοποιεί κάμερες και μικρόφωνα σε κινητές συσκευές.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)