to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:45 | 25.09.2018

Πολιτική

Στις 5 Οκτωβρίου η δίκη των οκτώ για τη φασιστική επίθεση στον Π. Κωνσταντινέα

Αναβλήθηκε, λόγω απουσίας μαρτύρων, η δίκη των οκτώ ατόμων που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα - Οι φυσικοί αυτουργοί θα βρεθούν, οι ηθικοί αυτουργοί ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, τονίζει το Μαξίμου - Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του


Αναβλήθηκε, λόγω απουσίας μαρτύρων, η δίκη των οκτώ ατόμων που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα. 

Όπως ανακοινώθηκε από την έδρα, η νέα δίκη ορίστηκε για τις 5 Οκτωβρίου και στην συνέχεια οι οκτώ κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι. 

Στο μεταξύ, με αφορμή την επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 5:00 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, όπου θα μιλήσουν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και οι βουλευτές Πέτρος Κωνσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη.

Στην Καλαμάτα βρίσκεται από το μεσημέρι της Δυετέρας, με εντολή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του ίδιου του αρχηγού του σώματος στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας αποτελεί ταυτόχρονα μήνυμα ότι η Αστυνομία δεν θα επιτρέψει σε κανένα ακροδεξιό στοιχείο να δημιουργήσει το οτιδήποτε στη χώρα.

«Το μίσος φέρνει μίσος και όποιος το τρέφει είναι συνένοχος»

Ο Π. Κωνσταντινέας, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής δέχτηκε επίθεση από ακροδεξιούς που, όπως λέει, τον βρίζανε για το θέμα της Μακεδονίας, πήρε τη Δευτέρα εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε. Ο κ. Κωνσταντινέας υπεβλήθει σε εξετάσεις στον αυχένα και το μάτι, ενώ μαζί του επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, ο κ. Κωνσταντινέας αφού ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό και όσους ενδιαφέρθηκαν για την υγεία του, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως "το μίσος φέρνει μίσος" και "όποιος το τρέφει είναι συνένοχος". "Πρέπει να σταματήσουν αυτά", είπε και ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την άμεση παρέμβασή τους.

Ο Π. Κωνσταντινέας σε δήλωσή του αναφέρει:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσους με πλημμύρισαν με μηνύματα στήριξης.

Η άνανδρη επίθεση που δέχθηκα από ακραία στοιχεία, που… νομίζουν ότι κρύφθηκαν στον όχλο, με πεισμώνει ακόμα περισσότερο, ώστε να μάχομαι ενάντια σε διχαστικά παράσιτα της κοινωνίας μας. Το σώμα μας μπορεί να καταφέρνουν να το λυγίζουν, τις ψυχές μας όμως δε μπορούν να τις πάρουν.

Το μίσος φέρνει μίσος και βία. Ας είμαι το τελευταίο θύμα τέτοιων καταστάσεων που σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ μας.

Ο ακραίος φανατισμός που υποκινείται από δήθεν «πατριώτες» μπαίνει εμπόδιο στο μέλλον των παιδιών μας.

Δε μας αξίζει τέτοιο μέλλον.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία της Καλαμάτας», η επίθεση στον κ. Κωνσταντινέα έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών Bulldogs της «Μαύρης Θύελλας», στην οδό Καλλιπατείρας.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μπροστά στο στέκι των Bulldogs, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα, άκουσε να του φωνάζουν επειδή «πούλησε τη Μακεδονία». Ο βουλευτής μάλλον κάτι απάντησε, και τότε μια ομάδα ατόμων του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του βουλευτή οι δράστες ήταν τουλάχιστον 30 και κάποιοι από αυτούς κρατούσαν καδρόνια. Περίοικοι τηλεφώνησαν αναστατωμένοι στην Αστυνομία και αμέσως έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή για τις ανάγκες του αγώνα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. 

Mαξίμου: Οι φυσικοί αυτουργοί θα βρεθούν, οι ηθικοί αυτουργοί ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους

Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς.

Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν

Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. 

Όσοι σπέρνουν το  δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που  ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

Δ. Παπαδημούλης: Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι τραμπούκοι 

«Αποφασιστικά απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον φασισμό»: Το μήνυμα του Αλέξη Χαρίτση μέσω twitter

Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφέρει:

«Περίσκεψη για την ανάγκη προστασίας της δημοκρατίας μας», το μήνυμα του Γ. Κατρούγκαλου

«Έχουν βγάλει όλα το παρακράτος τους στη φορα γιατι βλέπουν πως χάνουν το παιχνίδι» αναφέρει ο Π. Πολάκης:

Το μήνυμα του υφυπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού:


«Ο Πέτρος θα κλείσει μάτι, θα γελάσει στραβά, δεν θα φοβηθεί και θα συνεχίσει. Κι εμείς μαζί του» το μήνυμα της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου:

Αλ. Μεικόπουλος:  Άνανδρη και τραμπούκικη ηεπίθεση

Η Γιώτα Κοζομπόλη, βουλευτής Μεσσηνίας, αναφέρει:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, αναφέρει:

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: «Βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ αν νομίζουν ότι θα εκφοβίσουν και θα τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται»

«Η φασιστική, άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο κρούσμα ακροδεξιάς βίας, που προσβάλλει τις δημοκρατικές αξίες. Επιβάλλεται το αντιφασιστικό κίνημα και οι δημοκρατικοί πολίτες να ενδυναμώσουν τους αγώνες για την εξάλειψη του νεοναζισμού. Είναι  βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ αν νομίζουν ότι θα εκφοβίσουν και θα τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι καλλιεργούν τον εθνικιστικό και διχαστικό λόγο και νομιμοποιούν με τη στάση τους αποτρόπαιες συμπεριφορές. Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν έμπρακτα αυτή τη βίαιη επίθεση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταδικάζει και η ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. 

Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».

 Δήλωση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρου Τοσουνίδη

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγέλλουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας για να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα.Ο πατριωτισμός δεν είναι βία και τραμπουκισμοί. Ο πατριωτισμός είναι ο αγώνας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και την ελευθερία τους, με όλα τα μέσα που δίνει η Δημοκρατία», τονίζει ο Θ. Τοσουνίδης και καταλήγει: «Η βία δεν θα περάσει. Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντί της». 

Καταδίκη κι από ΚΚΕ, Ποτάμι και Οικολόγους Πράσινους

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα. Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις.

«Η καταδίκη της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα, αυτονόητη υποχρέωση όλου του δημοκρατικού κόσμου» έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.«Η βία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν» επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Σε σχέση με την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε: «Οι Οικολόγοι πράσινοι καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα. Η βία δεν έχει καμία θέση στον πολιτικό διάλογο και τα αυξανόμενα κρούσματα της θα πρέπει να προβληματίσουν το σύνολο του Δημοκρατικού πολιτικού φάσματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)