to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 01.05.2018

Κοινωνία

Θύμα Τούρκων χάκερς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Με αφορμή την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, Τούρκοι χάκερς «έριξαν» το σάιτ του ΑΠΕ-ΜΠΕ αργά το βράδυ της Δευτέρας και ανήρτησαν ένα άκρως προκλητικό μήνυμα


Θύμα Τούρκων χάκερ έπεσε περί τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, 30 Απριλίου 2018, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στις σελίδες του οποίου εμφανίσθηκαν οι εικόνες που δημοσιεύουμε.

To μήνυμά τους προφανώς αναφέρεται στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το φερόμενο πραξικόπημα του 2016, ενώ εκτοξεύουν κατηγορίες για «συνεργασία με τους τρομοκράτες του FETO», όπως χαρακτηρίζουν το κίνημα του εξόριστου στις ΗΠΑ Γκιουλέν.

Η παρέμβαση έγινε γρήγορα αντιληπτή από τους τεχνικούς του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οποίοι και απέκλεισαν τους χάκερς.

Μιχ. Ψύλλος (διευθυντής ΑΠΕ): Συνεχείς το τελευταίο διάστημα οι κυβερνοεπιθέσεις των Τούρκων

Για συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις από Τούρκους χάκερ έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλλος με αφορμή την προαναφερθείσα επίθεση. Σύμφωνα με τον κ. Ψύλλο το απειλητικό για την Ελλάδα μήνυμα με φράσεις όπως «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα» διήρκησε 4 λεπά.

Κατά την εκτίμησή του «τέτοιες επιθέσεις θα γίνονται ολοένα και πιο συχνές όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές (σ.σ. στην Τουρκία)».

Όπως ανακοίνωσε, τέλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ,  η επίθεση των Τούρκων χάκερ θα γίνει γνωστή «στα διεθνή φόρα και τις επαγγελματικές ενώσεις στις οποίες ανήκουμε»

Καταδικάζει το περιστατικό η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το μήνυμα, το οποίο προβλήθηκε για λίγα λεπτά στην ιστοσελίδα, υιοθετούσε τις τουρκικές κατηγορίες για υπόθαλψη από την Ελλάδα τρομοκρατών και γκιουλενιστών. 


Οι συνάδελφοι στο Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν το πολύτιμο και πολύπλευρο έργο τους. Την ίδια προσπάθεια για έγκυρη ενημέρωση καταβάλλουν και οι δημοσιογράφοι της Τουρκίας, οι οποίοι εργάζονται υπό την απειλή διώξεων, ενώ πολλοί έχουν οδηγηθεί στις φυλακές και έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Αύριο θα ενημερωθεί σχετικά η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. .

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)