to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 26.04.2019

Κοινωνία

Πρωτοβουλία Παπανάτσιου για δίκαιη λύση στο θέμα του προστίμου της γιαγιάς με τα τερλίκια

Μετά την αναλγησία των αστυνομικών, το θράσος των ληστών αλλά και οι διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για το πρόστιμο που επιδόθηκε στην 90χρονη τη Μ. Τρίτη - Πρωτοβουλία αναλαμβάνει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για τη δίκαιη επίλυση του θέματος με το πρόστιμο


Θύμα κλοπής έπεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η 90χρονη που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχε συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία, επειδή πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η κλοπή σε βάρος της έγινε χθες στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όταν μία 33χρονη άρπαξε, από την ηλικιωμένη, χρυσή αλυσίδα με το σταυρό της. Η νεαρή δράστιδα είχε και δύο συνεργούς που την περίμεναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Κατόπιν αναζητήσεων, δικυκλιστές αστυνομικοί εντόπισαν και συνέβαλαν την ίδια μέρα, στο Κορδελιό, τους φερόμενους ως δράστες. Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα, όλοι Έλληνες υπήκοοι, που παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη. Παρά την ταραχή που υπέστη, η 90χρονη είναι καλά στην υγεία της.

 
«Δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου»
 
Παράλληλα, με αφορμή δημοσιεύματα ποτ κάνουν λόγο για πρόστιμο ύψους 2.600 που της επιβλήθηκε από την Εφορία, πηγές της ΑΑΔΕ διευκρινίζουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας. Σημειώνουν ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας.
 
Πρωτοβουλία από την Κατερίνα Παπανάτσιου για δίκαιη επίλυση του θέματος
 
Πρωτοβουλία αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για τη δίκαιη επίλυση του θέματος που προέκυψε με την 90χρον. Για το σκοπό αυτό η υφυπουργός βρίσκεται σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ για τη διευθέτηση του ζητήματος.
 
Νομική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη αποφάσισε να προσφέρει η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών
 

Την απαραίτητη νομική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη αποφάσισε να προσφέρει η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) στην Σουζάνα Ηλιάδη, γνωστή ως «Γιαγιά με τα Τερλίκια», τόσο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που έχουν προκύψει (πρόστιμα κτλ.), όσο κυρίως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΝΕ «αν το επιθυμεί, να στήσει άρτια και ολοκληρωμένα τη δομή μιας δικής της επιχείρησης. Μίας επιχείρησης που θα τηρεί και τα τυπικά, κατά το νόμο, και θα δίδει και τη δυνατότητα να υπάρξει συνέχεια, αν το επιθυμεί η οικογένειά της».

Ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ, Δρ, Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Πιστεύοντας απόλυτα στην κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και, ταυτοχρόνως, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της διάθεσης για προκοπή, όπου αυτή εκδηλώνεται, η ΕΕΝΕ αισθάνεται πως οφείλει να στηρίξει την κυρία Σουζάνα Ηλιάδη και την οικογένειά της, στη πρόσφατη δοκιμασία τους. Τους ευχόμαστε καλό Πάσχα, και τους διαβεβαιώνουμε, πως από σήμερα, είμαστε κοντά τους».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)