to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:48 | 28.04.2019

Κοινωνία

Θεσπιές Βοιωτίας: Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που δέχθηκε «αδέσποτη» σφαίρα στο κεφάλι

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το 8χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές, έξω από τη Θήβα, στη Βοιωτία.


Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το 8χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές, έξω από τη Θήβα, στη Βοιωτία.

Το κορίτσι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, μαζί με τα δύο μεγαλύτερα αδερφάκια του. Η σφαίρα το χτύπησε στο κεφάλι και το παιδί έπεσε αναίσθητο στο έδαφος.

Οι γονείς του έντρομοι, το πήραν αιμόφυρτο και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Θήβας. Από εκεί έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και στην συνέχεια, λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης του, διακομίστηκε  διασωληνωμένο το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου μεταφέρθηκε, διαπίστωσαν ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και μάλιστα πως η σφαίρα ήταν σφηνωμένη στο κρανίο του.

Η είδηση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως από την μία στιγμή στην άλλη το παιδάκι χαροπαλεύει στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Θείος του κοριτσιού, εμφανίζεται συγκλονισμένος… 

Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται στο χωριό και αναζητά τον δράστη. Οι πληροφορίες λένε πως αστυνομικοί ψάχνουν από σπίτι σε σπίτι για τον εντοπισμό στοιχείων, που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του ανθρώπου που πυροβόλησε και τραυμάτισε το κορίτσι σοβαρά.

Η σφαίρα προήλθε από μπαλοθιά σε γλέντι που γινόταν στην περιοχή. Τα δύο αδερφάκια της 8χρονης βρίσκονται από χθες σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πυροβολισμός δεν ακούσθηκε, ως εκ τούτου εξετάζεται η εκδοχή να εξοστρακίσθηκε η σφαίρα από απόσταση, από πασχαλινό γλέντι που ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή.

Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Λιβαδειάς.

Το περιστατικό θυμίζει το θάνατο του 11χρονου Μάριου το 2017. Το αγοράκι είχε πέσει νεκρό στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα.

Πηγή: tvstar.gr, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)