to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:37 | 13.09.2021

Αθλητισμός

Θρίαμβος Β. Λιόλιου στις εκλογές της ΕΟΚ - Αλλαγή σελίδας μετά από δεκαετίες

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των σωματείων στις εκλογές της ΕΟΚ την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου. Στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού συστήματος συμμετείχαν 611 από τα 628 σωματεία που είχαν το σχετικό δικαίωμα, ήτοι το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 97.3% επί του συνόλου


Η αλλαγή εποχής στην ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι πλέον επίσημη, αφού μετά τις αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος.

Η εκλογική διαδικασία, που πέρασε από σαράντα κύματα και αναβλήθηκε ουκ ολίγες φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διεξήχθη μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με 611 από τα 628 σωματεία που είχαν δικαίωμα, να ψηφίζουν.

Νικητής της εκλογικής μάχης ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος, τον οποίο ψήφισαν 335 σωματεία (54.8%), ο οποίος -εκτός των άλλων- εξελέγη επίσης ως εκπρόσωπος της ΕΟΚ στην ΕΟΕ.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Φασούλας με 180 ψήφους (30.2%), ενώ ο Άγγελος Παπανικολάου πήρε 90 ψήφους (14.7%), με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος παίρνει την σκυτάλη από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, όντας πλέον ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Πέραν αυτού, η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου εξέλεξε 13 άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο (από τις 23 θέσεις στο σύνολο), γεγονός πως σημαίνει ότι έχει αυτοδυναμία στην επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ.

Τρία μέλη έχει η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα, ενώ υπάρχει κι ένας ανεξάρτητος (ο Τάσος Δελημπαλταδάκης). Από το "Πρώτα το Μπάσκετ" εξελέγησαν οι Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Ευθύμης Ρεντζιάς, ενώ από την παράταξη του Άγγελου Παπανικολάου δεν εξελέγη κανείς.

Ο Τάσος Δελημπαλταδάκης είναι ο μοναδικός από τους ανεξάρτητους που βρίσκεται στο νέο διοικητικό σχήμα της Ομοσπονδίας, στο οποίο παρούσα είναι επίσης η Άννυ Κωνσταντινίδου, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της ΕΟΚ που έχει διοικητικό πόστο.

Αναλυτικά τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ:

1. Βαγγέλης Λιόλιος - Πρόεδρος - 335 ψήφοι

2. Παναγιώτης Φασούλας - 180 ψήφοι

3. Δήμος Ντικούδης (Λιόλιος) - 337 ψήφοι

4. Βασίλης Ντάκουρης (Λιόλιος) - 302 ψήφοι

5. Άννυ Κωνσταντινίδου (Λιόλιος) - 281 ψήφοι

6. Ευθύμης Ρεντζιάς (Φασούλας) - 263 ψήφοι

7. Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος (Λιόλιος) - 260 ψήφοι

8. Γιάννης Ηλιόπουλος (Λιόλιος) - 239 ψήφοι

9. Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας (Λιόλιος) - 222 ψήφοι

10. Νίκος Ζεϊμπέκης (Λιόλιος) - 221 ψήφοι

11. Χρήστος Βασιλειάδης (Λιόλιος) - 215 ψήφοι

12. Φάνης Χριστοδούλου (Φασούλας) - 215 ψήφοι

13. Τρύφωνας Δίτσιος (Λιόλιος) - 211 ψήφοι

14. Λάμπρος Τάκης (Λιόλιος) - 209 ψήφοι

15. Τάσος Δελημπαλταδάκης (Ανεξάρτητος) - 198 ψήφοι

16. Νίκος Νικολόπουλος (Λιόλιος) - 197 ψήφοι

17. Δημήτρης Ευαγγέλου (Λιόλιος) - 191 ψήφοι

18. Γιάννης Πεταλωτής (Λιόλιος) - 178 ψήφοι

19. ΕΣΑΚΕ (Βαγγέλης Γαλατσόπουλος)

20. ΕΣΑΚΕ (Τάκης Τριαντόπουλος)

21. ΕΣΑΚΕ (Σταύρος Δουβής)

22. ΣΕΠΚ (Παναγιώτης Γιαννάκης)

23. ΠΣΑΚ (Ανδρέας Γλυνιαδάκης)

Το who is who του νέου Προέδρου

liolios_promitheas

Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε στην Πάτρα, το 1967. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Είναι Πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (ΜΒΑ) από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει εξασκήσει την Παιδιατρική για 13 χρόνια και ως παιδίατρος έχει συγγράψει και παρουσιάσει δημοσιεύσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια Ιατρικής, με έμφαση στην Παιδοπνευμονολογία.

Το 1999 ιδρύει την εταιρία Coffee Island. Στα 21 αυτά χρόνια, η εταιρία ακολουθεί συνεχή αναπτυξιακή πορεία, όντας σήμερα η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καφεστίασης στην Ελλάδα και η 8η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με 427 καταστήματα συνολικά. Το 2019, η Coffee Island αναδεικνύεται για 3η φορά ως «Η καλύτερη αλυσίδα καφέ» στη Ν. Ευρώπη ενώ, οι Financial Times την κατατάσσουν στις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη.

Πώς ήρθε το μπάσκετ στη ζωή του όμως; Η αρχή έγινε το μακρινό 1986, όταν και ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τον Προμηθέα, ενώ από το 1987 μέχρι το 1991 υπήρξε και αθλητής της ομάδας της Πάτρας. ”Ασχολήθηκα με το μπάσκετ μέσω του Προμηθέα το 1986 από το Γ’ τοπικό. Έτσι αγάπησα το μπάσκετ και αυτό έγινε γιατί όλοι τότε ασχολούνταν με το μπάσκετ. Ήταν η τρέλα μου και η αγάπη μου”, είχε αναφέρει ο Βαγγέλης Λιόλιος σε συνέντευξή του στο Eurohoops, ενώ στη συνέχεια είχε προσθέσει πως “Διοικητικά, ανέλαβα τον Προμηθέα το 2004, έχοντας αρκετά χρόνια μετά αποφοιτήσει από την ιατρική σχολή. Τότε, αποφασίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους που ήμασταν μαζί στην ομάδα ως παίκτες να την αναλάβουμε διοικητικά. Κι είμαστε οι ίδιοι έκτοτε. Αυτό που κάναμε ήταν ουσιαστικά να πάρουμε αγάπη από το μπάσκετ που ήταν ψηλά και να επιστρέψουμε αγάπη στο μπάσκετ”.

Ο Προμηθέας, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Λιόλιου, από το 2012 (τοπικά πρωταθλήματα) μέχρι το 2016 κατέγραψε συνεχόμενες ανόδους στις εθνικές κατηγορίες, φτάνοντας να πρωταγωνιστεί στη Basket League, ενώ το 2018, έγινε η 1η επαρχιακή ομάδα που συμμετέχει στους τελικούς της A1. Το 2019 συμμετέχει και σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ το 2019 έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Μάλιστα το 2020, η ομάδα της καρδιάς του Βαγγέλη Λιόλιου κατέκτησε και τον πρώτο της τίτλο, σηκώνοντας το Super Cup, με τον ίδιο όμως να έχει αποχωρήσει από τα ηνία της.

Η πρώτη γυναίκα μέλος του ΔΣ

Η Άννυ Κωνσταντινίδου σε βράβευσή της

Αυτό που έχει σημασία να δούμε είναι ότι η Άννυ Κωνσταντινίδου, μία θρυλική μορφή του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ που ονομάστηκε "θηλυκός Γκάλης" και "Magic Annie" έγινε η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ΔΣ της ΕΟΚ.

Πρόκειται για μία σπουδαία εξέλιξη στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού καθώς μέχρι τώρα καμία γυναίκα δεν κατάφερε να μπει στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και να έχει "φωνή" και λόγο στις αποφάσεις της ΕΟΚ.

Η Άννυ Κωνσταντινίδου έχει τιμηθεί για την προσφορά της από πολλούς αθλητικούς συλλόγους καθώς επίσης και με το κύπελλο Ήθους του ΠΣΑΤ το 1992. Με πρωτοβουλία της το 1995 διοργανώθηκε το πρώτο "All Star Game" γυναικών.

Εκπρόσωπος και στην Ολυμπιακή Επιτροπή ο Λιόλιος

Πέραν από πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Βαγγέλης Λιόλιος εξελέγη επίσης ως εκπρόσωπος της ΕΟΚ στην ΕΟΕ.

Στη κάλπη αυτή κέρδισε παίρνοντας 302 ψήφους στην σχετική διαδικασία. Αναπληρωματικός ο Ευθύμης Ρεντζιάς, που πήρε 173 ψήφους.

Αυγενάκης: Η διοικητική ανωμαλία τόσων μηνών έλαβε τέλος

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο αρμόδιος υφυπουργός Αυγενάκης συνεχάρη δημόσια τον νέο πρόεδρο.

"Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, και σε όλο το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μπάσκετ. Η διοικητική ανωμαλία τόσων μηνών έλαβε τέλος και πλέον, σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις του αθλήματος, μπορούμε άμεσα να εργαστούμε για την περαιτέρω ανάπτυξή του" αναφέρει στο μήνυμά του.

Πηγές: Eurohoops, Sport24.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)