to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θρασύτατοι, αδίστακτοι και επικίνδυνοι πραξικοπηματίες

Η συνταγματική εκτροπή συντελείται αργά και μεθοδικά, με τον Μητσοτάκη να επιλέγει για υπουργούς και συνεργάτες αδίστακτους εκτελεστές των διαταγών του - Γράφει ο Δ. Χρήστου


Επιβεβαιωμένες και από αρμόδια και επίσημη ανεξάρτητη Αρχή, την ΑΔΑΕ, οι παράνομες παρακολουθήσεις με ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο ερώτημα για έξι πρόσωπα, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των αρμόδιων αξιωματικών για τις προμήθειες, και του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, η απάντηση ήταν πως άπαντες είχαν τεθεί επισήμως (!) από την ΕΥΠ σε παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών τους.

Ετσι η οργή του Κ. Μητσοτάκη μετά τις πρώτες αποκαλύψεις τον οδήγησε στη Βουλή να κραυγάζει υποκριτικά. «Με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζομαι 30 χρόνια. Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό; Ντροπή σας μόνο που το υπονοείτε. Παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείται ο στρατηγός Φλώρος; Ντροπή σας»! Επιπλέον, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 7 Νοεμβρίου, για να δικαιολογηθεί είπε: «Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος. Έχουμε ένα δημοσίευμα το οποίο παρουσιάζει μία σειρά από ονόματα που δήθεν (!) ήταν υπό παρακολούθηση χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς καμία απολύτως σύνδεση με εμένα προσωπικά, που κατηγορούμαι ότι είμαι ο ιθύνων νους αυτής της σκευωρίας. Δεν μπορώ να κάνω αγωγή στον κ. Βαξεβάνη. Στηρίζομαι στη Δικαιοσύνη και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητήσει (!) διευκρινίσεις και αποδεικτικά στοιχεία». Και ο Ντογιάκος τον στήριξε, απαγορεύοντας τις έρευνες για αποδεικτικά στοιχεία!

Και σήμερα που η επιβεβαίωση είναι επίσημη με υπογραφές του διοικητή της ΕΥΠ και της αρμόδιας εισαγγελέως Βλάχου, ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο απείλησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο λέγοντας ότι «Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του, θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητοι είναι αυτός και οι συνεργάτες του», αδιαφορώντας για τις αποδείξεις! Και πάνω στον πανικό τους άρχισαν να ψελλίζουν, όπως έκανε ο δειλός Κωστής Χατζηδάκης, αποδίδοντας τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ σε παθογένειες της μυστικής υπηρεσίας και περίεργα κυκλώματα στο εσωτερικό της. Το γεγονός πως και η δική του επί 8 μήνες (!) παρακολούθηση έγινε για εθνικούς λόγους (!) με έγκριση της αρμόδιας εισαγγελέως τον άφησε αδιάφορο.

Καυστικό αλλά και εύστοχο το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα: «Μιλάει στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο πολιτικός που η ιδιωτική του ζωή παραβιάστηκε με τον πιο βίαιο τρόπο από αυτούς που υπηρετεί ως υπουργός. Ο άνθρωπος που οι συνομιλίες του με τη γυναίκα του, με τους δικούς του ανθρώπους, έγιναν κουρελόχαρτα στα χέρια του πρωθυπουργού. Και αντί να τοποθετηθεί με αξιοπρέπεια, αντί να καταδικάσει τις υποκλοπές που τον αφορούν, υποστηρίζει με θέρμη τον υποκλοπέα του! Αλήθεια, τον κρατάνε από κάπου; Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η υποτελής του στάση;». Μεγάλο το πλήγμα και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τους ηγέτες της α σιωπούν ντροπιασμένοι και αναξιοπρεπείς.

Ενα συνταγματικό πραξικόπημα συντελείται αργά και μεθοδικά, με τον Κ. Μητσοτάκη να επιλέγει για υπουργούς αδίστακτους εκτελεστές των διαταγών του. Όλους μπορεί να τους εκβιάζει για να έχει τη μέγιστη προστασία. Το σχέδιό του, πριν καταλάβει την εξουσία με τη βοήθεια και τη συνεργασία των νέων κοτζαμπάσηδων και των εφοπλιστών που φρόντισαν να ελέγχουν ασφυκτικά τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ, ήταν η υποδούλωση όλων των εξουσιών. Μετέτρεψε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. σε αγέλη, τρομοκράτησε και απείλησε δικαστές για να ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Υποδούλωσε ή παρέκαμψε τις ανεξάρτητες ρυθμιστικές Αρχές. Άφησε ασύδοτη την αστυνομία, που η κύρια αποστολή της έγινε η προστασία της εξουσίας, πολιτικής και οικονομικής. Ανέχθηκε τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος και προστάτεψε όσο μπορούσε τις αχόρταγες γαλάζιες ακρίδες. Τέντωσε όσο δεν παίρνει το πελατειακό σύστημα, αναμένοντας την ψήφο και τη στήριξη όσων βολεύτηκαν. Διέλυσε όλες τις μεταπολεμικές κοινωνικές κατακτήσεις, μετατρέποντας τις ΔΕΚΟ σε λάφυρα για τους πιστούς φίλους και τελικά συνεταίρους. Προσπάθησαν να ναρκοθετήσουν το ΠΑΣΟΚ για να το έχουν ως συνεταιρικό βοήθημα, εξού και προέκυψε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Θα αφήσουν πίσω τους φεύγοντας καμένη γη, με σκοπό αυτοί που θα αναλάβουν να σπάσουν τα μούτρα τους. Η συνταγή γνωστή, καθώς εφαρμόστηκε και για την «πρώτη φορά Αριστερά».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)