to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:26 | 07.08.2021

Κοινωνία

Θρακομακεδόνες: Επίθεση σε δημοσιογράφους του Open, θεατές οι αστυνομικοί

Επίθεση από περίπου 15 αγνώστους δέχθηκε συνεργείο του Open TV στους Θρακομακεδόνες. Η ρεπόρτερ Ελευθερία Σπυράκη, την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στον «αέρα» της ζωντανής εκπομπής - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία.


Η δημοσιογράφος σε νεότερη σύνδεση με τον σταθμό, σε εμφανώς ταραγμένη κατάσταση, κατήγγειλε πως επίθεση δέχτηκε και ο συνάδελφός της Κώστας Αλατζάς, καθώς και οπερατέρ του σταθμού.

Κατήγγειλε επίσης πως τέσσερις αστυνομικοί παρακολουθούσαν τα όσα εκτυλίσσονταν χωρίς να πράξουν το παραμικρό. Αντίθετα, πυροσβέστες επενέβησαν και απομάκρυναν τους αγνώστους.

Πληροφορίες και βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν πως τις τελευταίες ημέρες οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών κινούνται στις περιοχές των καμμένων εκτάσεων.

Δείτε και τα δύο βίντεο με την επίθεση και τη μαρτυρία της ρεπόρτερ.

Και το βίντεο από το Open με τη σχετική αναφορά:

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Κάποιοι έχουν ενοχληθεί από την κάλυψη των γεγονότων - Να αναλάβει τις ευθύνες του ο Χρυσοχοΐδης

«Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού, μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

«Προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα. Η συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης είναι δεδομένη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τονίζει:

«Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία».

Καταδικάζουν τα κόμματα

«Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που προσπαθούν, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την εξέλιξη των πυρκαγιών είναι πράξεις απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.  «Η Νέα Δημοκρατία στέκεται σθεναρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Απολύτως καταδικαστέα η βίαιη επίθεση στους δημοσιογράφους και το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN που καμία σχέση δεν έχει με τη δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πληγέντων.  Η κυβέρνηση οφείλει να εξακριβώσει και να τιμωρήσει τους δράστες, αλλά και να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες σχετικά με την 'αδράνεια' των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο συμβάν» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Να βρει η Ελληνική Αστυνομία τους δράστες της επίθεσης κατά των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ζητά με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Όπως αναφέρει, «η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να βρει όσους επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, και να τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, πρέπει να απαντήσει για όσα καταγγέλθηκαν χθες βράδυ, σχετικά με τη στάση των αστυνομικών που βρίσκονταν στο περιστατικό». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, καταλήγει με την επισήμανση πως «όπως σε όλη την τελευταία δεκαετία, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής βρέθηκαν, βρίσκονται και θα βρίσκονται απέναντι σε όσους επενδύουν στην τοξικότητα και το διχασμό, για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη ή να κρύψουν κομματικές ευθύνες».

Πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)