to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 10.01.2022

Κοινωνία

Θωμαΐδης - Μανωλόπουλος: Ως 60.000 κρούσματα «ακόμη και σήμερα - αύριο»

Εξαπλάσιο ιικό φορτίο μέσα σε ένα μήνα - Περισσότερα κρούσματα φέρνει το άνοιγμα των σχολείων - «Καλπάζει» προς πλήρη επικράτηση η Όμικρον στην Ελλάδα


Η Ελλάδα οδεύει ταχύτατα προς την πλήρη επικράτηση της Όμικρον και το άνοιγμα των σχολείων επιταχύνει τις εξελίξεις, όπως προκύπτει από όσα είπαν μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, και ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

«Από ό,τι φαίνεται από τις μετρήσεις, η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα. Όχι με τον ρυθμό που είδαμε τις προηγούμενες 2,5-3 εβδομάδες, ωστόσο συνεχίζει η αύξηση, μειώνεται ο ρυθμός αύξησης. Αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα κάποια σταθεροποίηση. Ωστόσο επειδή ανοίγουν τα σχολεία και κάποιες άλλες δραστηριότητες, θα δούμε νούμερα αυτή την εβδομάδα μεγαλύτερα από ό,τι έχουμε συνηθίσει... θα δούμε, [ανάλογα με το] πόσα τεστ θα γίνονται», είπε ο κ. Θωμαΐδης, προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι «στην Αττική, επειδή είμαστε περίπου στο 40% των συνολικών κρουσμάτων της επικράτειας, σίγουρα θα έχουμε τα μεγαλύτερα νούμερα».

«Την 1η Ιανουαρίου είχαμε 87% Όμικρον και το υπόλοιπο 13% Δέλτα ... σίγουρα βαίνουμε στην πλήρη επικράτηση της Όμικρον», όπως ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο που διαχειρίστηκε η χώρα την έκρηξη του πέμπτου κύματος, «από την 15η Δεκεμβρίου έχουμε πενταπλασιασμό και πάμε προς τον εξαπλασιασμό αυτή την στιγμή». Υπενθυμίζεται ότι μία εβδομάδα νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι «σε ένα μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει»...

Από την πλευρά του ο κ. Μανωλόπουλος εκτίμησε ότι «μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα δούμε την κορύφωση των κρουσμάτων, θα αποκλιμακωθεί γρήγορα μετά, τουλάχιστον αυτή είναι η διεθνής εμπειρία. Πιστεύω μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε δει την κορύφωση των κρουσμάτων, μπορεί να φτάσουν και τις 60.000, ακόμη και σήμερα-αύριο». Τον Φεβρουάριο κατά τον ίδιο «θα έχουμε ακόμη τα αποτελέσματα των κρουσμάτων αυτού του μήνα», συνέχισε, προσδιορίζοντας χρονικά μία πιθανή βελτίωση της εικόνας προς Μάρτιο-Απρίλιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)