to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 26.12.2022

Πολιτική

Θοδωρής Ρουσόπουλος: Πληγή για τη Δημοκρατία οι υποκλοπές

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν το πρωί της Δευτέρας οι Θοδωρής Ρουσόπουλος και Νίκος Βούτσης, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, με τον «γαλάζιο» βουλευτή, ωστόσο, να παραδέχεται ότι η εν λόγω υπόθεση αποτελεί «πληγή» για τη Δημοκρατία.


φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αρχικά ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει με τις υποκλοπές «δεν είναι καθόλου ευχάριστο» και υπογράμμισε ότι «ευελπιστώ και ελπίζω ότι η έρευνα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα μας δώσει απαντήσεις», καθώς όπως είπε «η Εισαγγελία έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι απαντήσεις είναι σημαντικές τόσο για τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας, όσο και για όλους τους Έλληνες, ενώ επεσήμανε επίσης ότι ενδέχεται να προκύψουν «στοιχεία που να οδηγούν σε άλλες οδούς από αυτές που φανταζόμαστε».

Δεν παρέκκλινε από την κυβερνητική γραμμή ο κ. Ρουσόπουλος και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στα όσα είπε, δίνοντας μεγάλο βάρος στη  δουλειά της Εισαγγελίας, έκανε ωστόσο λόγο για «πληγή της δημοκρατίας», κάτι το οποίο άλλα «γαλάζια» στελέχη της ΝΔ, δεν παραδέχονται καν.

Ο ίδιος, μάλιστα υποστήριξε ότι «δεν είναι καθόλου ευχάριστο να υπήρχε στην ΕΥΠ μια ομάδα που έπαιζε ένα παιχνίδι είτε για λογαριασμό επιχειρηματιών, είτε για λογαριασμό άλλων προσώπων -όποια και αν είναι αυτά-», τόνισε ωστόσο πως, κατά τη γνώμη του «δεν ήταν εις γνώση της κυβέρνησης».

Επιπλέον, έκανε λόγο και για καταλογισμό ευθυνών και είπε πως σε περίπτωση που το παραπάνω σενάριο επιβεβαιωθεί, θα υπάρξουν συνέπειες και κατηγορίες όπως αυτή της αμέλειας, προς την Κεντρική Διοίκηση της ΕΥΠ.

Δείτε σχετικό βίντεο

Βούτσης: Ζούμε ημέρες και εποχή δημοκρατικής εκτροπής

​Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης σημείωσε: «Παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργοί, ευρωβουλευτές. δημοσιογράφοι και ταυτόχρονα η ΕΥΠ φιλοξενούσε και χρησιμοποιούσε το predator και μάλιστα γίνονταν και εξαγωγές από την Ελλάδα σε χώρες του εξωτερικού. Δεν πρόκειται λοιπόν για “παράκεντρο” εκτός κυβερνητικού ελέγχου αλλά για ένα σύστημα αδιανόητων παράνομων παρακολουθήσεων με πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης και προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη».

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «ζούμε ημέρες και εποχή δημοκρατικής εκτροπής στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη» και υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία έχει πληγεί στην καρδιά της», ενώ καταλόγισε ευθύνες στη δικαιοσύνη λέγοντας πως «αδρανεί χαρακτηριστικά και οι μέχρι τώρα δημόσιες παρεμβάσεις της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου βοηθούν αντί να αποτρέπουν τη συγκάλυψη του σκανδάλου».

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)