to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 24.04.2019

Αυτοδιοίκηση

Θοδωρής Μπούφης: «Με τους πολίτες μπροστά» για το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, το Left.gr συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Στην κάμερα του Άγγελου Καλοδούκα μιλάει o Θοδωρής Μπούφης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης με τη Δημοκρατική Συν-πόρευση


Συνέντευξη-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Παρακολουθήστε εδώ, όλες τις συνεντεύξεις του Left.gr στο πλαίσιο της συζήτησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Η «Δημοκρατική Συν-πόρευση» δημιουργήθηκε διότι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει σημαντικά προβλήματα: διοικείται από ένα δήμαρχο που έχει επιδείξει αντιδημοκρατική συμπεριφορά, με εμμονή στη φροντίδα της δημόσιας εικόνας του και ταυτόχρονη παραμέληση των δομών της πόλης, τονίζει ο Θοδωρής Μπούφης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης με τη Δημοκρατική Συν-πόρευση. 

Η συνέντευξη του Θοδ. Μπούφη στο left.gr

Όπως προσθέτει:

Οι δημότες παρακολούθησαν αυτήν την 5ετία μία αντιπολίτευση στο δήμο απούσα, αποχωρούσα σε ψηφοφορίες και σχεδόν αμέτοχη. Για αυτό το λόγο, η παράταξή μας δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018. Διότι υπήρχε η ανάγκη να υπάρξει μία απάντηση προοδευτική, με όραμα αλλά και αποτελεσματικότητα, με θέσεις αλλά και με ευθύνη απέναντι στη σημερινή αυταρχική και ασύδοτη διοίκηση του Δήμου.       

Θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής αντιμετώπισης των δημοτών από τη σημερινή διοίκηση μέσω της συμμετοχής των πολιτών στη συνδιαμόρφωση των πολιτικών μας. Σκοπεύουμε να δώσουμε τέλος στη σπατάλη των πόρων για την καλλιέργεια των δημοσίων σχέσεων του Δημάρχου  και να δώσουμε βήμα στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία των συνδημοτών μας.

Το πρόγραμμά μας έχει ως αιχμή του δόρατος την εκμετάλλευση κάθε χρηματοδοτικής ευκαιρίας για την υλοποίηση έργων υποδομών. Η απουσία αναγκαίων υποδομών με παράλληλη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του δημότη, η άναρχη δόμηση, η έλλειψη  χώρων, η επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης  και της ηχορύπανσης με τη μαζική διέλευση  διερχομένων αυτοκινήτων προς τους όμορους δήμους,  είναι ορισμένα από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλανίζουν τη πόλη μας. Κατ’ επέκταση προτείνουμε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποκατάστασης και συντήρησης του φυσικού οικοσυστήματος του Υμηττού σε συνεργασία με το ΣΠΑΥ). Κατασκευή κόμβων κυκλικής κυκλοφορίας για τη καλύτερη διαχείριση της κίνησης των οχημάτων  (που περνούν από τη πόλη) σε κομβικά σημεία. Είναι επιτακτική ανάγκη η προστασία και επέκταση του υπάρχοντος πρασίνου και ελεύθερων  χώρων στη πόλη μας  με εφαρμογή των χωροταξικών σχεδίων που αφορούν στην αειφόρο ανάπτυξη. Στοχεύουμε στη σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών μέχρι και 30% από την εξοικονόμηση εσόδων στη διαχείριση απορριμμάτων με κεντρικό σύνθημα «Περισσότερη ανακύκλωση, λιγότερα σκουπίδια στους κάδους».

Αν δεν πάρουμε μέτρα τώρα σε λίγα χρονιά κινδυνεύουμε να πνιγούμε από τα ίδια μας σκουπίδια. Ο κεντρικός προσανατολισμός μας  είναι  η ανακύκλωση στη πηγή  με μικρούς διαφορετικούς κάδους σε κάθε σπίτι  για ανακύκλωση ρούχων, γυαλιού, χαρτιών   ηλεκτρικών συσκευών, κομποστοποιητές  ατομικούς σε κάθε σπίτι (πρόγραμμα ΕΣΠΑ), εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος αποκομιδής σκουπιδιών χωρίς κάδους, χρέωση ανταποδοτικών τελών με βάση το βάρος των σκουπιδιών, διαχείριση  κατανάλωσης ενέργειας και διαχείριση κατανάλωσης νερού. Διεκδικούμε ο σταθμός μεταφόρτωσης να είναι μέσα στο  χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού  σε συνεργασία με τους γειτονικούς δήμους

 (Συν)Διοικούμε «με τους πολίτες μπροστά».   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)