to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 29.07.2022

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Μήνυση και αγωγή κατά του άθλιου συκοφάντη Κούγια - Αλ. Κούγιας: Απειλεί αλλά από... Σεπτέμβρη

«Η νοοτροπία και οι αξίες μου όλα αυτά τα χρόνια, με οδηγούσαν στο να αποφύγω αυτήν την κίνηση, αλλά τελικά ήταν λάθος μου που δεν το έκανα» - Με απειλές απαντά ο Αλέξης Κούγιας, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ως τον Σεπτέμβρη - Η απάντηση του Θ. Δρίτσα


Απάντηση στις συκοφαντίες του Αλέξη Κούγια έξι χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα δίνει ο Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του δικηγόρου.


«Έξι χρόνια κάνω υπομονή και δίνω τόπο στην οργή, απέναντι στα μυθεύματα του άθλιου συκοφάντη δικηγόρου Αλέξη Κούγια, για τη δήθεν συγκάλυψη εκ μέρους μου των υπεύθυνων του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μονή και στην Πέρδικα της Αίγινας, την 16η Αυγούστου 2016. Τις ίδιες συκοφαντίες επιμένει να εκτοξεύει και εναντίον του τότε Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Σταμάτη Ράπτη. Επέλεξα από τότε να "λογοδοτήσω" στη Βουλή των Ελλήνων, με πολυσέλιδη, εκτενή και πλήρως τεκμηριωμένη απάντησή μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απάντηση την οποία και δημοσιοποίησα» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και προσθέτει:

«Κανείς δεν μπορεί να τυμβωρυχεί με προσωπικές σκοπιμότητες απέναντι στα τραγικά θύματα του εγκληματικού όντως δυστυχήματος και βέβαια, συμφωνώ κι εγώ ότι, η ελάχιστη δικαίωση είναι οι αποζημιώσεις που σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση Κούγια, επιδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια.

Δε μου μένει όμως πλέον καμία άλλη επιλογή, παρά να προχωρήσω σε μήνυση και αγωγή εναντίον του άθλιου συκοφάντη Αλέξη Κούγια. Η νοοτροπία και οι αξίες μου όλα αυτά τα χρόνια, με οδηγούσαν στο να αποφύγω αυτήν την κίνηση, αλλά τελικά ήταν λάθος μου που δεν το έκανα από τότε».

Ο Αλέξης Κούγιας με πρωινή δήλωση που είχε μοιράσει στα ΜΜΕ ισχυρίστηκε ότι «παρόντες κατά παγκόσμια πρωτοτυπία στην προανάκριση στα Λιμεναρχεία Αίγινας και Πειραιώς ήταν ο τότε Υπουργός Εμπορικός Ναυτιλίας Δρίτσας, προσωπικός φίλος του εμφανισθέντος ως δράστου και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ράπτης, με ό,τι συνέπειες έχει αυτή η παρουσία για τη διερεύνηση της υποθέσεως».

Αλέξης Κούγιας: Απειλεί αλλά από... Σεπτέμβρη

Από το νοσοκομείο απάντησε σήμερα το πρωί στη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος δικηγόρος δηλώνει μάλιστα πως νοσηλεύεται εδώ και 15 ημέρες, χωρίς βέβαια αυτό να τον έχει εμποδίσει στο ελάχιστο να βομβαρδίζει τα μέσα με δελτία Τύπου, να απειλεί, να δημοσιοποιεί προσωπικές φωτογραφίες των θυμάτων και των μαρτύρων της δίκης Λιγνάδη... 

Όσον αφορά ωστόσο το τραγικό δυστύχημα της Αίγινας, ο κ. Κούγιας, αφού διευκρινίσει πως πρόκειται για ανακοίνωση που έγραψαν οι συνεργάτες του, απειλεί τον Θοδωρή Δρίτσα αλλά διευκρινίζει ότι οι απειλές του και η ενδεχόμενη μήνυση και αγωγή θα γίνουν από... Σεπτέμβρη... Κατά τα άλλα ουδέν, τον Σεπτέμβρη θα μάθουμε και το τι συνέβη πραγματικά στο δυστύχημα της Αίγινας, τον Σεπτέμβρη θα απαντήσει και ο κ. Κούγιας στον Θ. Δρίτσα. 

Θοδωρής Δρίτσας: «Κύριε Κούγια, περαστικά και θα τα πούμε»

Στους λεονταρισμούς του Αλέξη Κούγια απαντά ο Θοδωρής Δρίτσας:

«Μετά τη νέα δήλωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια από θάλαμο νοσοκομείου στον οποίο όπως ο ίδιος ανακοίνωσε νοσηλεύεται επί 15νθήμερο, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα αγνοούσα, το πρώτο και βασικό που έχω να πω αυτή τη στιγμή, είναι να ευχηθώ ανθρώπινα και ειλικρινά, περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Όταν με το καλό εκείνος θα είναι υγιής και ενεργός, θα μετρήσουμε όχι τον ίσκιο μας αλλά το μπόι μας. Σκέπτομαι μάλιστα να του προτείνω τη συνέντευξη τύπου που προανήγγειλε να την δώσουμε από κοινού και κατ’ αντιπαράσταση. Για την ώρα, όμως, μόνο περαστικά!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)