to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 11.08.2021

Πολιτισμός

Θοδ. Δρίτσας για τις μπουλντόζες στο «Χάι Λάιφ»: Συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος ενός ανεκτίμητου μνημείου

Ποιοι και γιατί συνεχίζουν να εγκληματούν κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση σε βάρος ενός ανεκτίμητης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας μνημείο της πόλης του Πειραιά; Οφείλουμε όλες και όλοι και πρώτα απ’ όλα η Δημοτική Αρχή, να τους σταματήσουμε τώρα, σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Όπως τονίζει ο Θοδ. Δρίτσας:


Μαθαίνουμε ότι από χθες ξαναμπήκαν μπουλντόζες στο «Χάι-Λάιφ» και κατεδαφίζουν τους εξώστες της ιστορικής αίθουσας κινηματογράφου και πολιτισμού. Το έγκλημα συνεχίζεται, παρά την παμπειραϊκή κατακραυγή, τις δηλώσεις αντίθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου, τις πολλαπλές κινητοποιήσεις, την καθησυχαστική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού σε σχετική Επίκαιρη Ερώτησή μου στη Βουλή και παρά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας πολιτών του Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς για Όλους».


Παράλληλα είναι ανησυχητική η καθυστέρηση του ΣτΕ στη συγκρότηση της σύνθεσης του αρμόδιου δικαστικού Οργάνου, που θα έπρεπε ήδη να είχε εκδικάσει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που συνοδεύει την προσφυγή των πολιτών.


Είναι αδιανόητη μια τέτοια καταστροφική εξέλιξη σε βάρος της ταυτότητας της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης μας, χωρίς να υπάρχει ούτε Κυβέρνηση, ούτε Κράτος, ούτε Δημοτική Αρχή, ούτε Δικαστήρια που να παρέμβουν αποτελεσματικά και να την σταματήσουν.


Σε συνθήκες γενικευμένης καταστροφής από τις πυρκαγιές και συνεχιζόμενης καταστροφής από την πανδημία, μπορεί το «Χάι-Λάιφ» να θεωρείτε για κάποιους ως… «ασήμαντη λεπτομέρεια». Το κοινό πεδίο όμως είναι ότι η Πολιτεία απουσιάζει προκλητικά από την υποχρέωσή της να υπερασπιστεί τους πολίτες και για τα μεγάλα και για τα μικρά.


Καλούμε την Κυβέρνηση, το Δήμαρχο Πειραιά, τη Δικαιοσύνη και την κοινωνία του Πειραιά, να αντιδράσουν. Το έγκλημα να σταματήσει τώρα και οι υπεύθυνοι να υποχρεωθούν να αποκαταστήσουν πλήρως την αίθουσα στην αυθεντική της εσωτερική δόμηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πάντως και οι πολίτες του Πειραιά, δεν θα το βάλουμε κάτω. Οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες, δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτό το έγκλημα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)