to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 10.03.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Θετικός ο ΣΕΤΕ στη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η οποία είχε σαν θέμα την σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, καθώς και μια σειρά από βασικά θεσμικά αιτήματα του τουριστικού κλάδου.


Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε ότι «οι τουριστικές επιχειρήσεις συμφωνούν με την σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ». Εξάλλου, όπως είπε, «εμείς μέσα από την κλαδική σύμβαση που έχουμε υπογράψει δίνουμε υψηλότερες αμοιβές από τα 751 ευρώ».

Ο κ. Ανδρεάδης πρότεινε στον υπουργό Εργασίας να υπάρξει «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών στις προσλήψεις νέων κάτω των 25 ετών στα σημερινά επίπεδα. Δηλαδή, πρότεινε όταν θα αρχίσει η σταδιακή αύξηση των μισθών των νέων κάτω των 25 ετών, από τα 511 ευρώ που είναι σήμερα στα 751, οι ασφαλιστικές τους εισφορές να υπολογίζονται με βάση τα 511 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη θα διευκολυνθεί έτσι η μαζική πρόσληψη περίπου 100.000 ανέργων στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, η οποία φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτιμά ότι οι αφίξεις των ξένων τουριστών θα πλησιάσουν φέτος τα 25 εκατ. άτομα.

Για το θέμα της αντιμετώπισης της ανασφάλιστης εργασίας, η οποία εκτός των άλλων δημιουργεί και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, ο  πρόεδρος του ΣΕΤΕ πρότεινε στον υπουργό Εργασίας να γίνονται υποχρεωτικά μέσω του τραπεζικού συστήματος όλες οι πληρωμές των εργαζομένων στον τουρισμό. Επίσης, ο κ. Ανδρεάδης προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας στον τουρισμό για 8.000 θέσεις εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)