to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 25.11.2013

Κοινωνία

«Θετική» η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ στις προτάσεις Αρβανιτόπουλου - Διώξεων συνέχεια εναντίον των διοικητικών

Οι διοικητικοί συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα όσο παίζεται το «θέατρο του διαλόγου» από το υπουργείο Παιδείας


   

Θετικές έκρινε τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για τη «διοικητική αναδιάρθρωση» των πανεπιστημίων, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη σημερινή της (σσ Δευτέρα 25/11) συνεδρίαση. Η Σύγκλητος επανέλαβε τη σταθερή της θέση να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ζητεί:

* Επιστροφή του διοικητικού προσωπικού στις θέσεις του προκειμένου να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος.

* Ανάκληση της παραπομπής στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, με άμεση Υπουργική Απόφαση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

* Αναμοριοδότηση από το αρμόδιο Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο των απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων τους από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου

* Διευθέτηση του ζητήματος των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν τα σχετικά προσόντα να ενταχθούν σε θέσεις της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ).

* Δημιουργία οργανικών θέσεων στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Οργανισμού του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας

* Μέριμνα της Συγκλήτου, ώστε έως την τελική διευθέτηση του θέματος των διαθεσιμοτήτων, να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΠΑ, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), από κονδύλια τα οποία θα διεκδικήσει το Πανεπιστήμιο από το Υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος, δεν έκανε καμία δήλωση μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Ο κ. Μυλόπουλος, σύμφωνα με το esos.gr, ενημέρωσε τον υπουργό για τη σοβαρότητα της κατάστασης σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα λειτουργίας του ΑΠΘ μετά τη διαθεσιμότητα, καθώς για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του ιδρύματος ως αντίδραση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Παράλληλα, σήμερα εκδικάζεται η νέα αγωγή του Κ. Αρβανιτόπουλου εναντίον των αγωνιζόμενων διοικητικών υπαλλήλων. Όπως δήλωσε στο left.gr ο Ζ. Τριγάζης, διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ώρα που ο Αρβανιτόπουλος «παίζει το θέατρο του διαλόγου, μας στέλνει για πολλοστή φορά στα δικαστήρια». Αύριο, Τρίτη, κατά τη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, οι εργαζόμενοι θα αποφανθούν για τις πρότάσεις του υπουργού Παιδείας και θα αποφασίσουν τη συνέχιση του αγώνα τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)