to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 30.06.2018

Πολιτική

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, οι βουλευτές βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την απόφαση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο βόρειο Αιγαίο και τόνισαν την αξία του μέτρου σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και το διπλασιασμό των ευρωπαϊκών πόρων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027 σε σχέση με το εφαρμοζόμενο


Οι βουλευτές του βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την απόφαση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο βόρειο Αιγαίο. Τόνισαν την αξία του μέτρου σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και το διπλασιασμό των ευρωπαϊκών πόρων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027 σε σχέση με το εφαρμοζόμενο.

«Αυτή η εξαιρετικά θετική εξέλιξη θα ήταν φυσικά αδύνατη χωρίς τις επίμονες προσπάθειες τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και των Υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής» σημειώνει στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης. Και συνεχίζει: «Αποτελεί όμως δικαίωση και για όλους όσοι εργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα, αθόρυβα αλλά συστηματικά, για να τεκμηριώσουμε την κατάσταση στην οποία είχαν φέρει τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, άσχετα και πριν από την κορύφωση του προσφυγικού. Σε πείσμα όσων επένδυσαν στην ακραία πόλωση και στη στείρα άρνηση, η κυβέρνηση αποδεικνύει και σήμερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες με την ψήφιση του μεταφορικού ισοδύναμου, ότι στηρίζει έμπρακτα τους νησιώτες και τον αγώνα τους για ανάπτυξη και προκοπή» καταλήγει ο κ. Πάλλης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη «διαψεύδονται με τον πλέον παταγώδη τρόπο εκείνες οι δυνάμεις που έχουν αναγάγει την καταστροφολογία σε πολιτικό τους πρόγραμμα. Όσοι πόνταραν στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για να καμουφλάρουν την πολιτική ανυπαρξία τους ή απλώς για να πλήξουν την κυβέρνηση, λαμβάνουν μια αποστομωτική απάντηση». Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη, παρότι όχι προδιαγεγραμμένη, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η κυβέρνηση είχε επανειλημμένα αναστείλει την κατάργηση του μέτρου, συναισθανόμενη την ανησυχία των νησιωτικών κοινωνιών μέσω και των συστηματικών πρωτοβουλιών των νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ». Και ο κ. Μιχαηλίδης καταλήγει: «Η ακύρωση της κατάργησης του νησιωτικού ΦΠΑ στα πέντε νησιά επιβεβαιώνει και πάλι, ότι αυτή η κυβέρνηση διεκδικεί δίκαια αιτήματα μέχρι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Επίσης, η επιτυχία αυτή αποτελεί απτή αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, στον ένα ή άλλο βαθμό, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Τέλος, ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει: «Η διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ για τη Σάμο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας συνολικά, καθώς και η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου που ψηφίστηκε στη Βουλή και θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο για όλα τα νησιά του νομού (Σάμο, Ικαρία, Φούρνοι) αποτελούν πολύ σημαντικές οικονομικές εξελίξεις. Για τη Σάμο, ο συνδυασμός μειωμένου ΦΠΑ και Μεταφορικού Ισοδύναμου θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τις εταιρείες με έδρα τη Σάμο, για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού και τις μεταφορές, καθιστώντας το νησί ανταγωνιστικό και ελκυστικό για αναπτυξιακά έργα καθώς θα αναθερμανθεί η οικονομική δραστηριότητα. Για τα νησιά μας τα οφέλη από το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι σημαντικά καθώς οι νησιώτες κάτοικοι θα επιδοτηθούν για τις μετακινήσεις τους, ενώ οι εμπορικές επιχειρήσεις με έδρα τα αντίστοιχα νησιά θα έχουν χαμηλότερο κόστος μεταφοράς και διακίνησης προϊόντων, με προφανή οφέλη και για τους καταναλωτές. Επιπρόσθετα από την αύξηση των Ευρωπαϊκών Πόρων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027 με το ποσό να ανέρχεται στα 660 εκατ. ευρώ από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, το όφελος είναι προφανές, υπολογίσιμο και πολλαπλό». Στη δήλωση του ο κ. Σεβαστάκης καταλήγει: «Τα νησιά μας θα έχουν λαμπρό αναπτυξιακό μέλλον. Είναι στοίχημα όλων μας και αξίζει να κερδηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)