to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θετική εκπαιδευτικός στο Ρέθυμνο - «Συνεχίστε την εργασία σας», λέει το υπουργείο

Τι λέει στο tvxs.gr ο Γιώργος Τρούλης, Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας


Εξαιρετικά ανήσυχοι δηλώνουν στο tvxs.gr εκπαιδευτικοί, εξαιτίας του πρόχειρου  πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ για τα σχολεία, το οποίο όπως λένε δεν προσφέρει λύσεις ώστε να οχυρωθούν στοιχειωδώς τα σχολεία από τον covid-19.

Το πρόσφατο συμβάν με την εκπαιδευτικό, από το Ρέθυμνο που βρέθηκε θετική στον ιό, είναι χαρακτηριστικό.

«Η συνάδελφος συμμετείχε σε σύσκεψη του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου της. Μία μέρα μετά είχε κάποια συμπτώματα και έκανε το τεστ. Βρέθηκε θετική στον ιό. Ο διευθυντής Εκπαίδευσης, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να μπουν σε καραντίνα, όλοι οι εκπαιδευτικοί που είχαν έρθει την προηγούμενη μέρα σε επαφή μαζί της. Μετά ενημέρωσε το υπουργείο, το οποίο όμως είπε πως πρέπει να συνεχίσουν οι συνάδελφοι κανονικά την εργασία τους εφόσον δεν έχουν συμπτώματα» λέει στο tvxs.gr ο Γιώργος Τρούλης, Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη διαδικασία καθώς θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εκπαιδευτικών αλλά και των παιδιών.

«Τα σχολεία είναι ακόμα κλειστά. Προκύπτει ένα τέτοιο γεγονός και δεν κάνουν καν ιχνηλάτηση στους συναδέλφους ούτε τους βάζουν σε καραντίνα. Αν τα σχολεία ήταν ανοιχτά δηλαδή τι θα γινόταν; Θα συνέχιζαν κανονικά να εισέρχονται στον χώρο εργασίας. Κι αν είχαν προσβληθεί από τον ιό αλλά ήταν ασυμπτωματικοί; Θα έχουμε τεράστιο ζήτημα όπως καταλαβαίνετε»

Όπως εξηγεί ο Γ. Τρούλης, το πρωτόκολλο για τα σχολεία προβλέπει, πως αν υπάρξει κάποιο κρούσμα σε μαθητή, κλείνει το συγκεκριμένο τμήμα. Αν νοσήσει ο δάσκαλος, συνεχίζονται τα μαθήματα μέσω διαδίκτυου. Δεν προβλέπεται όμως τι θα συμβεί αν νοσήσει ένας εκπαιδευτικός ειδικότητας που διδάσκει σε διάφορα τμήματα και συχνά και σε διαφορετικά σχολεία, δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί, καθώς δεν προβλέπεται από τις οδηγίες.

«Συνυπολογίστε πως ειδικά στην επαρχία, τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στα σχολεία. Στο ίδιο λεωφορείο μπαίνουν παιδιά από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο. Πως θα προστατευτούν; Με μια μάσκα; Στο εξωτερικό έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα στα σχολεία κι η κυβέρνηση εδώ μας ζητάει να αισθανθούμε ασφαλείς με ένα παγούρι και μια μάσκα. Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν να μην έχουμε κρίση, σαν να μην υπάρχει ο ιός»

Ο Γ. Τρούλης υπογραμμίζει, πως η Ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με τον ΕΟΔΥ και τα αρμόδια υπουργεία, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Υπάρχουν ωστόσο καταγεγραμμένες οι προτάσεις της Ομοσπονδίας.

«Ζητήσαμε μικρότερα τμήματα, τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς πριν έρθουν στην εργασία τους και μέτρα για συγκεκριμένες περιπτώσεις που μπορούμε να προβλέψουμε από τώρα. Θα είναι καταστροφικό να προσαρμόζονται τα μέτρα την ώρα που θα αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο. Από τώρα πρέπει να προβλεφθούν για να μην κινδυνέψουν τα παιδιά, οι ευάλωτες ομάδες ούτε οι εκπαιδευτικοί. Ήδη νιώθουμε ότι κανείς δεν νιώθει ασφάλεια με τον τρόπο που ξεκινά η σχολική χρονιά. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)