to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 02.09.2017

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Θετικά σημάδια στην υπόθεση της ΕΛΒΟ, λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και τις επιδιώξεις των εργαζομένων σε αυτήν μίλησε ο πρόεδρός τους, Θεόδωρος Αλιόγκας, στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο


Ο κ. Αλιόγκας ρωτήθηκε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν (την περασμένη Παρασκευή) οι εκπρόσωποι των 336 εργαζομένων με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα.  Η συνάντηση έγινε στον απόηχο του δεύτερου διαγωνισμού για την πώληση του 85,5% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στην ΕΛΒΟ, με ελάχιστο τίμημα τα 10 εκατ. ευρώ. Διαγωνισμό στον οποίο δεν κατατέθηκε πρόταση από επενδυτή. 

«Βλέπουμε κάποια θετικά δείγματα» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων και εξήγησε:

«Διευκρινίστηκε ότι το ελληνικό δημόσιο στην τελική φάση του διαγωνισμού θα συμμετάσχει απ’ ευθείας με ποσοστό, όχι μικρότερο του 20%. Λάβαμε επίσης τη διαβεβαίωση πως, οτιδήποτε και αν συμβεί, η εταιρεία δεν θα κλείσει, δεν θα τεμαχιστεί, δεν θα μπει σε φάση πτώχευσης (…). Η κυβέρνηση ψάχνει να βρει ενδιαφερόμενους επενδυτές και, όπως μάθαμε, θα έλθει σε επαφή με τους δυο ομίλους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (σ.σ ήταν Paramount και KMW). Ειπώθηκε ότι δεν θα αλλάξουν οι όροι, ίσως μόνο κάτι στο τίμημα. Εμείς από την πλευρά μας θέσαμε το ερώτημα: Εάν κάποιος προσφέρει μόνο ένα εκατομμύριο ευρώ, θα πάρει την ΕΛΒΟ; Πρόκειται για εταιρεία με προοπτικές και τεράστια δυναμική, αυτό το αναγνώρισαν και οι υπουργοί. Κι ας μην πει κανείς ‘εδώ που βρισκόμαστε δεν μπορεί να γίνει κάτι’, διότι εδώ μας έφεραν από το 2010 τα μνημόνια και το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, που εμποδίζει την εταιρεία να πάρει δουλειές. Η δυναμική της εταιρείας, όμως,  είναι αναμφισβήτητη».

«Τα λεφτά φτάνουν μέχρι και τον Αύγουστο»

Ρωτήθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων εάν, κατά την εκτίμησή του, δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον επενδυτές διότι αναμένουν, ελπίζοντας να αγοράσουν την ΕΛΒΟ έναντι τιμήματος κατά πολύ χαμηλότερου. Απάντησε: «Αυτό δεν το ξέρω, θα το δούμε. Αν δούμε ξαφνικά… δέκα ενδιαφερόμενους, θα σκεφθούμε ότι μπορεί να είναι και έτσι».

Και πρόσθεσε: «Μας ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί, ώστε να βρεθούν δουλειές για την ΕΛΒΟ, που, επαναλαμβάνω, έχει τεράστια δυναμική. Αυτό είναι καλό. Θέλουμε να δούμε με ποιους όρους και με ποια μορφή θα γίνουν όλα αυτά».

Στη συνέχεια ο κ. Αλιόγκας γνωστοποίησε ότι τα χρήματα φθάνουν για τους μισθούς των εργαζομένων μέχρι και τον μήνα Αύγουστο. «Ξέρουμε ότι ο κ. Βίτσας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε βρεθούν μικρά προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας, ικανά να δώσουν λύση στο πρόβλημα», είπε. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα 12 οχήματα του κυπριακού στρατού και το τεράστιο αποθεματικό ανταλλακτικών που διαθέτει η ΕΛΒΟ, μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση.   

tags: ΕΛΒΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)