to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 01.12.2020

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: «Ζητούσαμε lockdown αλλά δε μας άκουσαν» - Η μαρτυρία που εκθέτει Μητσοτάκη

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη ανέφερε ότι ήδη από τις 22 Οκτωβρίου είχαν ζητήσει lockdown, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν


Την ευθύνη στις τοπικές αρχές για την εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να ρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή. Δεν ήταν πολλές οι φωνές στη Θεσσαλονίκη που ζητούσαν lockdown στην πόλη νωρίτερα, ούτε είχαμε κάποια σχετική εισήγηση από την Επιτροπή, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης αποκάλυψε ότι είχαν προτείνει lockdown για τις αργίες της 26ης Οκτωβρίου, με την κυβέρνηση να τους αγνοεί.

Συγκεκριμένα ο Ιγν. Καϊτεζίδης μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση ανέφερε ότι τελευταία φορά που ζητήθηκε η άποψη των αυτοδιοικητικών ήταν στην κρίσιμη σύσκεψη στις 22 Οκτωβρίου όπου εκεί ομόφωνα εισηγήθηκαν «να προχωρήσουμε άμεσα σε lockdown, να απαγορευτεί η μετακίνηση των πολιτών το τριήμερο και να μη γίνουν εκδηλώσεις. Ίσως να μην ερχόταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις μας».

Παράλληλα ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κατήγγειλε και τον αποκλεισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης από την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

«Αυτό που θέσαμε μετ’ επιτάσεως στον κ. Χαρδαλιά, μαζί με τον Λάζαρο Κυρίζογλου και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, είναι η έλλειψη ενημέρωσής μας. Παρακαλούσαμε και παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για τα κρούσματα, τα περιστατικά που υπάρχουν στους δήμους μας» είπε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας.

Παράλληλα υποστήριξε ότι εάν γνώριζαν τα στοιχεία που έχει η πολιτική προστασία στην ευχέρειά της-πρόκειται όπως είπε, για αξιοζήλευτο αρχείο των περιστατικών ανά δήμο και ομαδοποίησης των περιστατικών ανά περιοχή, τότε οι δήμαρχοι θα μπορούσαν να παρέμβουν με στοχευμένες δράσεις, όπως η αυστηροποίηση των ελέγχων σε γειτονιές, η καθαριότητα κ.α.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)