to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 22.08.2020

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Αλληλέγγυο Σχολείο της Ετεροτοπίας

Online εγγραφές μαθητών & αναζήτηση εκπαιδευτικών για το Αλληλέγγυο Σχολείο της Ετεροτοπίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, Ίωνος Δραγούμη με Πτολεμαίων 42, 2ος όροφος.


Τα μαθήματα για όλους συνεχίζουν για 8η χρονιά! Κάνε τώρα, ηλεκτρονικά, την Εγγραφή σου στο Αλληλέγγυο Σχολείο της Ετεροτοπίας, η οποία θα ανοίξει και πάλι τις «πόρτες» της. Την ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών (μαθητών και κπαιδευτικών) και των δωρεάν μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας θα τη βρείτε εδώ: https://www.eterotopia.gr/μαθήματα-για-όλους/eggrafesonline/.

Το κάλεσμα της Ετεροτοπίας:

Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, σε συνδυασμό με την επίθεση που δέχεται η παιδεία, κάνει ακόμα πιο επιτακτικό το δικό μας ρόλο.
Αναγνωρίζοντας το εντατικοποιημένο εκπαιδευτικό σύστημα και τη δυσκολία πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιούμε για 8η χρονιά δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές λυκείου. Παράλληλα θα ανακοινωθούν σύντομα μαθήματα ξένων γλωσσών καθώς και μαθήματα που σχετίζονται με την τέχνη και τον πολιτισμό.
Τα μαθήματα απευθύνονται κατά βάση σε μαθητές που οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Είσαι μαθητής/μαθήτρια;
Οι εγγραφές μαθητών λυκείου ξεκίνησαν. Μην αργείς!
 
Μαθήματα για μαθητές λυκείου και προετοιμασία για πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ & ΕΠΑΛ.
Συμπλήρωσε και εσύ την πλατφόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!

Είσαι εκπαιδευτικός ή φοιτητής-τρια και θες να συμβάλλεις; Είσαι φωτογράφος, ζωγράφος; Ξέρεις κάποια ξένη γλώσσα; Θες να μεταφέρεις τη γνώση και την εμπειρία σου;
Επειδή στο εγχείρημα αυτό είναι πολύ σημαντική και η συνεισφορά ανθρώπων που ανιδιοτελώς παρέχουν τη βοήθεια τους, καλούμε εκπαιδευτικούς αλλά και φοιτητές να συνεισφέρουν στο εγχείρημα αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία κάποιου μαθήματος λυκείου, ξένης γλώσσας, ή μαθήματα σχετικά με την τέχνη και τον πολιτισμό (μουσική, φωτογραφία, χορό, ζωγραφική κ.α.). Κάθε νέα ιδέα προφανώς είναι ευπρόσδεκτη!

Οι μαθητές των αλληλέγγυων μαθημάτων έχουν την ευκαιρία να υποστηρίζονται στα μαθήματά τους και να συμμετέχουν και στις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις της Ετεροτοπίας. Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος, ούτε να αποσιωπήσουμε τις ανεπάρκειες του. Οργανώνουμε όμως την εξυπηρέτηση των αναγκών μας θέλοντας παράλληλα να δώσουμε ένα διαφορετικό χαρακτήρα στην εκπαίδευση, με έμφαση στο μαθητή και τη μαθήτρια, ενισχύοντας τη συμμετοχικότητα και τη δημοκρατία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο χώρος μας βρίσκεται στο Κέντρο της πόλης (Ίωνος Δραγούμη με Πτολεμαίων 42, 2ος όροφος).

Μία κοινοποίηση θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.
Κοινοποίησε και εσύ, για να μάθουν ολοένα και περισσοτέροι/ες μαθητές/τριες για το αλληλέγγυο σχολείο της Ετεροτοπιας..

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)