to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 16.01.2013

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι απολογίες των αστυνομικών για την «υπόθεση της ζαρντινιέρας»

«Ήταν προκλητικός και εριστικός». Αυτό είπε απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας», αναφερόμενος, κατά την απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, στον Κύπριο Αυγουστίνο Δημητρίου



Ο κατηγορούμενος περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο που βίωσε το περιστατικό, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή του στο επεισόδιο. «Όταν τον παρέλαβε (τον Δημητρίου) από του συναδέλφους μου ήταν αιμόφυρτος. Ήταν κρατούμενος καθώς ενημερωθήκαμε ότι συμμετείχε σε επεισόδια. Δεν ξέρω τι είχε γίνει νωρίτερα, δεν τον έδειρα. Φώναζε συνεχώς, έκανε χειρονομίες και ήθελε να δημιουργήσει κατάσταση για να φύγει», είπε.

Χαρακτήρισε την πρωτόδικη ποινή του (15 μήνες με αναστολή) άδικη, τονίζοντας ότι η καταδίκη του τού «στοίχισε» τη σταδιοδρομία του, καθώς έμεινε «στάσιμος» και στη συνέχεια αποστρατεύτηκε αυτεπάγγελτα. «Δεν έκανα κάτι», τόνισε και καταφέρθηκε εναντίον του σημερινού πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου -αυτόπτη μάρτυρα του επεισοδίου- λέγοντας ότι εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά για προσωπικούς του λόγους το περιστατικό.

Νωρίτερα, προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα οπτικοακουστικό υλικό από το επεισόδιο. Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με τις απολογίες των υπολοίπων αστυνομικών, οκτώ στο σύνολό τους, που κατηγορούνται για την υπόθεση. 

Πρωτόδικα οι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως τρία έτη και τρεις μήνες, κατά περίπτωση με τριετή αναστολή και εξαγοράσιμες.


Πηγή: thepressproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)