to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:09 | 16.08.2020

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 9 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, συνέχισαν να εργάζονται στο νοσοκομείο έως ότου βγουν τα αποτελέσματα, γεγονός που γεννά ανησυχίες για το κατά πόσον έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα άτομα


Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν σήμερα (Κυριακή 16/8/20) εννέα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, οποίοι επέστρεψαν από άδεια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, οι νοσούντες τέθηκαν σε καραντίνα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται στο νοσοκομείο έως ότου βγουν τα αποτελέσματα, γεγονός που γεννά ανησυχίες για το κατά πόσον έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα άτομα.

«Το πρωτόκολλο εφαρμόστηκε πλήρως»

Κατά γράμμα εφαρμόσθηκε το πρωτόκολλο στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου" που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου", που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να "κερδίσουν" λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό», σχολιάζουν οι ίδιες πήγες δημοσιεύματα που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρουσμάτων σε υγειονομικούς στο Νοσοκομείο"Παπαγεωργίου".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)