to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 26.02.2021

πηγή: alterthess

Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Τα ρουσφέτια στους εμβολιασμούς «χτύπησαν» τη διοίκηση Ζέρβα – Αποπέμφθηκαν Τσαβλής και Ακριτίδου

Στην αποπομπή της αντιδημάρχου Παιδείας Δήμητρας Ακριτίδου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσου Τσαβλή προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, για λόγους ηθικής τάξης.


Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο στελέχη της διοίκησης του δήμου εμπλέκονται στις καταγγελίες για ρουσφετολογικούς εμβολιασμούς ημετέρων εκτός σειράς στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του δήμου:

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα (Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021) απάλλαξε των καθηκόντων της την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα. Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Εισαγγελική έρευνα

Μάλιστα, οι εν λόγω καταγγελίες προκάλεσαν εχθές την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων την Εισαγγελία έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για να διακριβωθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες εμβολιάστηκαν 24 άτομα -12 σε κάθε Ίδρυμα- που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με αυτά, ενώ η τελευταία ημερομηνία εμβολιασμού ήταν η 16η Φεβρουαρίου.

Κατά τις ίδιες καταγγελίες, πρόκειται για τα Ιδρύματα «Άγιος Δημήτριος» και «Άγιος Παντελεήμων».

Μείζον πολιτικό θέμα

Από τις καταγγελίες για τα ρουσφέτια στους εμβολιασμούς στα δύο ιδρύματα προκύπτει και ένα σοβαρό πολιτικό θέμα, καθώς τα τρία δημόσια πρόσωπα που εμπλέκονται είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής από το καλοκαίρι του 2020 συνεργάζεται επίσημα με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας με την ιδιότητα του πνευμονολόγου, ενώ εδώ και λίγους μήνες μετά από αίτημα του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα συμμετέχει στην επιτροπή των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο κ. Τσαβλής εμβολιάστηκε παρατύπως, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εμβολιασμό οικείων προσώπων του, επίσης παρατύπως.

Αντίστοιχα το γαλάζιο στέλεχος Δήμητρα Ακριτίδου εμβολιάστηκε παρατύπως σε ένα από τα δύο Ιδρύματα, καθώς η κόρη της εργάζεται ως γιατρός σε αυτά. Η κ. Ακριτίδου ως αντιδήμαρχος Παιδείας έχει στηρίξει σε όλα τα επίπεδα την κυβέρνηση, ειδικά σε σχέση με την μη λήψη μέτρων στα σχολεία εν μέσω πανδημίας.

Τέλος, στο κάδρο των ευθυνών μπαίνει και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Βασιλική Νάκου, επίσης γαλάζιο στέλεχος και υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Η κ. Νάκου δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί προσωπική φίλη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το προηγούμενο διάστημα απασχόλησε ξανά, μετά από καταγγελίες για πάρτι απευθείας αναθέσεων στο Κέντρο, αλλά και μετά από καταγγελίες γονέων για ελλιπή μέτρα κατά του κορονοϊού, αλλά και για κρυμμένα κρούσματα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντέδρασε άμεσα μετά την δημοσίευση των καταγγελιών και την έναρξη εισαγγελικής έρευνας, ωστόσο η κυβερνητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι έκθετη και θα πρέπει να πάρει θέση για τα τρία στελέχη της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)