to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 15.07.2014

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση της πρωτοβουλίας ResisΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. σήμερα στο δημαρχείο

Η πρωτοβουλία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ResisΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. καλεί την Τρίτη 15/7 στις 20:00 στο αίθριο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όλες τις επιτροπές - πρωτοβουλίες κατοίκων, περιβαλλοντικά κινήματα, οργανώσεις καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο για το ζήτημα κι όλο τον κόσμο της πόλης, ώστε να συζητηθούν και να συντονιστούν οι δράσεις το επόμενο χρονικό διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση


Το κάλεσμα

Ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών, τις ιδιωτικοποιήσεις των ελεύθερων χώρων,  το ξεπούλημα της δημόσιας περιούσιας και του παραλιακού μετώπου που ετοιμάζει η κυβέρνηση, δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ η πρωτοβουλία ResisΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. Το ResisΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ δεν θέλουμε να υποκαταστήσει τις οργανώσεις, τις επιτροπές κατοίκων, τις δημοτικές κινήσεις και τα κινήματα πόλης που ενεργοποιούνται σε αυτή ή σε παρόμοια κατεύθυνση. Αντίθετα θέλουμε να αποτελέσει μία πρωτοβουλία ομπρέλα που θα συσπειρώνει όλες αυτές τις συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης και θα βοηθάει στην μεταξύ τους συνεργασία δυναμώνοντας την φωνή τους.

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα, του κόσμου της Θεσσαλονίκης, που να μπορέσει να αποτελέσει πραγματικό φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και στο ξεπούλημα ελεύθερων χώρων και παραλιών. Να οργανώνει την παρέμβαση για την προστασία των δημόσιων χώρων και για να μην αφήσει να περάσει ούτε παραλία, ούτε αιγιαλός στα χέρια κανενός ιδιώτη, να καταφέρει να πετύχει νίκες και να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να υλοποιήσει το καταστροφικό σχέδιο της και για το περιβάλλον αλλά και για τις ζωές όλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρωτοβουλία ResisΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. καλεί την Τρίτη 15/7 στις 20:00 στο αίθριο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όλες τις επιτροπές - πρωτοβουλίες κατοίκων, περιβαλλοντικά κινήματα, οργανώσεις καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο για το ζήτημα κι όλο τον κόσμο της πόλης, ώστε να συζητηθούν και να συντονιστούν οι δράσεις το επόμενο χρονικό διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)