to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 02.08.2012

πηγή: https://left.gr/95

Οικονομία

Θεσσαλονίκη: Συμβολικός αποκλεισμός της ΤτΕ από εργαζόμενους της ΑΤΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται συμβολικός αποκλεισμός του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ίωνος Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη, από εργαζόμενους στην Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) από τη Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας (Ημαθία, Πιερία, Κοζάνη), οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.



"Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός όχι μόνο σε ελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ξανάγινε τέτοιο deal υπό τέτοιες προϋποθέσεις" δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΤΕ (ΣΕΑΤΕ) Σοφία Τσαλουχίδου. Σημείωσε δε, πως δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού της ΑΤΕ.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων, με επικεφαλής την κα Τσαλουχίδου, συναντήθηκε με τον διευθυντή του υποκαταστήματος της ΤτΕ στη Θεσσαλονίκη Αθανάσιο Τσιρώνη.

Στην αντιπροσωπεία μετείχε και ο γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ "διπλό έγκλημα" και ζήτησε την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων στο κεντρικό υποκατάστημα της ΑΤΕ στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία στην οδό Τσιμισκή με κατάληξη το υποκατάστημα της ΤτΕ.


Διαβάστε ακόμη:  ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για το ξεπούλημα της ΑΤΕ

Έγκλημα κατά της δημόσιας περιουσίας: Στην Πειραιώς η 'καλή' Αγροτική

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Δ.Σ. των εργαζομένων στην ΑΤΕ - Διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)