to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 21.05.2019

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τεσσάρων ατόμων που πέταξαν τρικάκια υπέρ του Δ. Κουφοντίνα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, διατάχθηκε από τον εισαγγελέα η κράτησή τους για διατάραξη οικιακής ειρήνης


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης, διότι πέταξαν τρικάκια μέσα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τις 9.30 το πρωί, τα συγκεκριμένα άτομα ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου απ' όπου πέταξαν τα τρικάκια, με συνθήματα υπέρ του πολυ-ισοβίτη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ενώ επιχείρησαν να κρεμάσουν και πανό. Έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικούς του τμήματος τάξης δικαστηρίων που τους προσήγαγαν, ενώ διατάχθηκε από τον εισαγγελέα η κράτησή τους για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Στο μεταξύ, νωρίτερα έγιναν δύο απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών εντός των δικαστηρίων και, όπως αποδείχθηκε από τις επιτόπιες έρευνες των αστυνομικών, επρόκειτο για «φάρσες».

Συνθήματα στο εκλογικό κέντρο του Τζιτζικώστα - Παρέμβαση στο Προξενείο των ΗΠΑ

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα έγραψαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο εκλογικό κέντρο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιου Απόστολου Τζιτζικώστα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας. 

Στο μεταξύ, με ανάρτηση τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρχικές συλλογικότητες γνωστοποίησαν ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν «παρέμβαση», όπως αναφέρεται, υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κτιριακό συγκρότημα, όπου στεγάζεται το Προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Την ανάρτηση υπογράφουν οι συλλογικότητες «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και «Pueblo» και συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο φαίνεται να βγάζουν ένα πανό και να πετούν τρικάκια.

Με άλλη ανάρτηση στην ίδια ιστοσελίδα, το κείμενο της οποίας υπογράφεται από αυτοαποκαλούμενους «αναρχικούς/ες», γίνεται αναφορά σε «επίθεση στα γραφεία του ΛΑΟΣ» που βρίσκονται επί της οδού Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση, η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη (15/5) «με μπογιές στην πρόσοψη» και «προκαλώντας φθορές στην είσοδο» των συγκεκριμένων γραφείων, «ως ένδειξη αλληλεγγύης» στο πολύ-ισοβίτη της «17 Νοέμβρη».

Μοτοπορεία αλληλεγγύης προγραμματίζεται για το απόγευμα

Τέλος, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στις 6 το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη. Τη μοτοπορεία θα πραγματοποιήσουν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, με σημείο εκκίνησης την πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)